367 pregleda
Christina Khouri u rubrici Hrana i piće od Christina Khouri (286 bodova)
zaključano od Znatko
Volite li piti kavu i što mislite o njoj?
Odgovaranje zaključano uz napomenu: Iako osobna mišljenja nisu toliko zanimljiva javnosti, pitanje je dobilo dovoljno odgovora.

6 odgovor(a)

+12 glasa
Magdalena od Magdalena (6.2k bodova)

Osobno volim piti kavu, ali sam s godinama naučila ne pretjerivati s njom. Relativno kasno sam uopće počela konzumirati kavu, tek nakon srednje škole i po dolasku na fakultet. S obzirom na veliku količinu novih obaveza te sklapanje novih prijateljstava nakon faksa, vrlo brzo sam počela piti puno kave. No, kao što sam već rekla, s vremenom sam morala pronaći balans između različitih vrsti (turska, instant, espresso) te optimalne količine kave. 

Turska kava će me uvijek podsjetiti na dom, jer moji doma oduvijek kuhaju tursku. Espresso kavu vežem uz kafiće, a instant uz svoje studentske dane i kavu s nogu pri učenju. Što se tiče raznoraznih noviteta na području kave, recimo nekih objekata koji u ponudi imaju kavu od zrna iz raličitih zemalja, nedavno popularizirane dalgona kave i sl., otvorena sam uma. No ne volim slastice niti koktele od kave, iako mi je napitak vrlo drag. 

Živjela kava! :)


 

Tomislav Gatara 29.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Tomislav Gatara (4.0k bodova) Kada je svjetski dan kave?
+9 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (70.8k bodova)

Evo odgovora iz perspektive pravog kavopije

Pijem sve vrste kave, ali preferiram nescaffe kavu s mlijekom i šećerom. Dan obavezno započinjem ispijanjem velike šalice tople kave. Ne vjerujem toliko u moć razbuđivanja, koliko volim miris i okus svježe pripremljene kave. 

Posjedujem i nekoliko termosica različitih veličina, a koje koristim za pripremanje kave prije izlaska iz kuće. Ovisno o tome kako sam raspoložena taj dan, biram i veličinu svoje termosice i punim ju kavom koju onda ispijam na putu do posla ili faksa. Ukoliko kasnim ili zbog nekog drugog razloga ne stignem skuhati kavu i napuniti termosicu, stanem u nekom od kafića koji nude kavu za van. Dobra su mi opcija i Tisak ili neka pekara s mogućnošću uzimanja kave za van. Ponekad na faksu popijem kavu s aparata, posebice ako se zbog obaveza zadržim na faksu cijelo poslijepodne. 

Nakon posla ili predavanja na faksu najviše se veselim ispijanju kave sa sestrom. Obavezno popijemo veliku šalicu naše najdraže nescaffe kave dok pričamo o tome kako smo provele dan. 

Ako dan provodim aktivno, popijem otprilike četiri šalice kave. Kada sam nešto pasivnija, odnosno ako sam cijeli dan kod kuće i nemam puno obaveza, do ručka ispijam jednu veliku šalicu kave

Kavu pijem već dugi niz godina, a sve je krenulo sa sestrinim nagovaranjem da isprobam njezinu nescaffe kavu. Nakon te prve šalice kave, svaka sljedeća bila je sve bolja i bolja. S obzirom da imam veliki krug prijatelja, kave često pijem i u kafićima, a ljeti mi je najdraži ritual satima sjediti u kafiću i ispijati ledene kave. Isprobala sam i kave s raznim dodacima, od jednostavnijeg šlaga, preko nutelle, pa do kave s okusom bundeve, i sve ih obožavam. 

Maja Kos 23.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Maja Kos (8.2k bodova)
06.11.2020. zaključano od Znatko
Volite li piti čaj i što mislite o čaju?
+8 glasa
Ivana Basar od Ivana Basar (3.9k bodova)

Za mene je ispijanje kave prije svega društveni ritual

Na sreću nikada nisam postala ovisna o kavi, međutim smatram se velikim ljubiteljem kave i cijenim dobro pripremljenu, kvalitetnu kavu. 

Mislim da osim okusa, kavu volim zbog svih lijepih uspomena o ispijanju kave s obitelji i prijateljima. U obitelji smo oduvijek imali ritual poslijepodnevnog ispijanja kave, gdje bi par sati poslije ručka svi zajedno sjeli te uz šalicu odlične turske kave i pokoju slasticu pričali i igrali društvene igre. Zato smatram da je ispijanje kave može uz užitak za okusne pupoljke biti i izvor relaksacije i ugode. Kada sam se preselila zbog faksa, navika poslijepodnevnog ispijanja kave mi je ostala i tu rutinu sam nastavila sa svojim cimerima :) 

Rijetko pijem kavu zbog umora ili potrebe za dodatnom energijom, jer sam primjetila da na mene osobno nema posebnog učinka, štoviše, kada učim noć prije velikog ispita opazila sam da me kava samo učini više anksioznom, a manje usredotočenom. kava

Najdraža kava mi je turska, a volim i klasični latte machiato, a stalno pronalazim nove načine za kuhanje kave (french press mi je trenutno novi favorit). Osobno ne volim Nescaffe/instant kave, više ih smatram slatkim napitkom, ali to je samo moja preferencija :) 

Posebnu sreću mi čini pronalaženje kafića s naglaskom na pripremi i kvaliteti kave, a posebno volim kafiće koji prže vlastitu kavu s posebnom mješavinom zrna. 

 

 

+6 glasa
Maja Simenic od Maja Simenic (2.5k bodova)
uređen od Maja Simenic

Volim piti kavu i primjećujem razliku kada primjerice poslijepodne ne popijem kavu, tada me zna zaboljeti glava. Kavu najčešće pijem dva puta dnevno, ujutro oko 10 sati i poslijepodne oko 18 sati. Najčešće pijem Nescaffe instant kavu bez šećera i sa malo mlijeka. Od nedavno pijem i Lavazza Crema e gusto kavu koja je namijenjena pripremi u mokka aparatu. Preporučujem svima da probaju ovakav način pripreme kave, stvarno ima poseban miris i okus. Ja ju pijem sa malo šećera i mlijeka. Mokka aparati dostupni su u više veličina, ovisno koliko se šalica kave priprema. U kafiću najčešće pijem cappuccino od vanilije, jer mi rijetko kada instant kava iz kafića bude fina, osim ako kafić u ponudi nema Julius Meinl kavu. 

 

Maja Kos 23.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Maja Kos (8.2k bodova) Volite li piti gin (đin) i što mislite o njemu?
+6 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović (22.6k bodova)

Veliki sam ljubitelj kave i smatram da može biti vrlo zdrava za naš organizam, ukoliko je konzumirano u manjim količinama i ne na tašte (kao što smo mnogi navikli).

Favorit mi je turska kava koju radim kod kuće. Do nedavno mi jutro nije moglo proći bez barem jedne velike šalice turske kave, s malo meda ili šećera i bademovim mlijekom. U poslijednje vrijeme sam malo "stala na loptu" sa ispijanjem velikih količina kave jer sam shvatila da u tim količinama ona štetno djeluje na čitav organizam.

Kada sam  kafićima, prvi izbor od kava mi je kava sa toplim mlijekom. Vrlo rijetko, gotovo nikada, ne naručujem cappuccino, a ako naručim, onda je to cappuccino s kokosom i bijelom čokoladom. Od "kava s okusima", kako ih volim zvati, draga mi je i kava s dodatkom karamele.

Probala sam različito obrađene i skuhane kave u više zemalja te na prvu nisam mogla vjerovati koliko razlike može biti od tog jednog malenog zrnca do drugog. Jedna od najboljih kava koje sam kupila i donjela kući bila je snažna kava iz Ukrajine.

+5 glasa
Lucija Vlaović od Lucija Vlaović (10.5k bodova)
Jedna sam od osoba kojoj kava uopće ne odgovara. Probala sam je nekoliko puta u životu, nikada mi nije sjela. Niti miris niti okus kave me ne privlače.

Kao što ne volim piti kavu (bilo da je riječ o tursko, instant, cold ili nekom drugom tipu kave) ne volim niti slastice u kojima se nalazi (čokolade, tiramisu, ledene kocke s kavom i sl.).

Do sada me nije 'pridobio' okus, a nekako sumnjam i da će me pridobiti u budućnosti.

Slična pitanja

5 odgovora
Maja Kos 23.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Maja Kos (8.2k bodova)
4 odgovora
Maja Kos 23.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Maja Kos (8.2k bodova)
5 odgovora
Margareta Jurisi 27.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Margareta Jurisi (897 bodova)
4 odgovora
Tomislav Gatara 29.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Tomislav Gatara (4.0k bodova)
3 odgovora
Zoran Jurić 18.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Zoran Jurić (8.6k bodova)
3 odgovora
25.06.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Mislav69
2 odgovora
Robert Mali 28.08.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Robert Mali (7.0k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...