Ivana Basar u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko
Kako da spriječim urastanje dlaka poslije brijanja - svaki put koristim novu, oštru i kvalitetnu britvicu, međutim često pronađem uraslu dlaku. Možete li mi preporučiti određene proizvode ili tehnike protiv urastanja dlaka?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Iva Ivanko od Iva Ivanko
Ja bih prvenstveno preporučila promjenu metode uklanjanja dlačica sa brijanja na depilaciju šećernom pastom. Njome se dlačice uklanjanju u smjeru rasta i ne oštećuje se površinski sloj kože što smanjuje mogućnost nastanka uraslih dlaka.

Brijanje obično ne stvara toliko uraslih dlaka koliko to rade epilator ili depilacija voskom. Kod brijanja pokušajte pratiti smjer dlaka, to zna dosta pomoći.

Ono što svi kozmetičari preporučuju za urasle dlake su mehanički pilinzi koji miču mrtve stanice kože i ispoljavaju urasle dlake na površinu. Meni je osobno bio jako dobar piling od rižinog mlijeka marke Rituals, ali piling se jako lagano napravi i doma od šećera.
+8 glasa
Michelle Koprivnjak od Michelle Koprivnjak

Mnogo se djevojaka i žena susrelo s ovim problemom i mislim da nas sve urasle dlačice jako nerviraju, pogotovo ljeti kada se nosi kratko. Postoji nekoliko rješenja kako se rješiti ili barem smanjiti urasle dlačice. 

  • Rješenje koje se najviše nudi je taj da se promjeni način depiliranja. Šečerna pasta je način koji prouzrokuje najmanje uraslih dlačica, a tako je zbog smjera uklanjanja dlačica. Depilacija je kriva za urasle dlačice zato jer se depilacijim dlačice oslabljuju te postaju preslabe da izbiju na površinu pa ostanu zaglavljene ispod kože. 
  • Drugi savjet je taj da se izbjegava uska i neudobna odjeća pogotovo ljeti. Kada su vručine velike, iritacije i depilacije su podložnije infekcijama, pa je preporučljivo nositi laganu odjeću kako bi se koža što manje znojila. Na taj način izbjegavamo iritiranje kože. 
  • Stvar koja također rješava problem uraslih dlačica je piling. Pravilan način je da od stopala prema koljenima idete kružnim pokretima. Najbolje ga je raditi 2 do 3 puta tjedno. 
  • Osobe koje imaju velikih problema sa uraslim dlačicama te koje se često susreću sa upalama ipak bi trebale koristit specijalne gelove za tuširanje koji su na bazi salicilne kiseline, a nije se loše ni obratiti liječniku za pomoć. 
+7 glasa
Iva Murat od Iva Murat

Važno je da se ne brijete 'na suho', nego da koristite pjenu za brijanje. Nekad umjesto pjene za brijanje koristim običan gel za tuširanje, ali pjena je svakako bolji izbor. Kod brijanja pazuha i bikini zone budite posebno pažljivi jer je tu koža najosjetljivija. Kao najbolju metodu uklanjanja dlačica preporučila bih električni epilator. Koristim ga godinama i nemam problema s uraslim dlačicama. Kako biste pripremili kožu na epilaciju, priuštite si toplu kupku koja će otvoriti pore i olakšati postupak. Nakon epilacije ili brijanja, važno je da umirite kožu. Možete koristiti losione, mlijeka za tijelo ili ulja. Po meni, najbolje je koristiti gel ili ulje na bazi aloe vere. Ako se urasla dlaka ipak pojavi, možete ju tretirati pilingom kako bi lakše izašla na površinu. Također možete ju izvući na površinu steriliziranom iglom. Važno je da dlačicu samo izvučete na površinu kože, nemojte ju pokušavati iščupati. 

Izvor: https://www.nivea.hr/savjeti/urasle-dlacice

Slična pitanja

3 odgovora 679 👀
1 odgovor 237 👀
2 odgovora 333 👀
Ivana Basar 04.09.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana Basar
1 odgovor 3.3k 👀
2 odgovora 287 👀
1 odgovor 727 👀
2 odgovora 275 👀
3 odgovora 388 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...