Hrvoje Novak u rubrici Web Marketing od
Dakle jasno je da kad imate twitter account koji je poslovni brend da treba tvitati u smislu prodaje. No što kada je to previše? Kako naći mjeru u self-promotion tvitovima? Možda neki zlatni omjer iznosi tri-prema-jedan (jedan prodajni tvit na tri neprodajna).

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Ana Mišin od
uređen od Ana Mišin

Nekoliko puta sam imala priliku čuti da se Paretovo pravilo (80/20) koristi i kad su društvene mreže u pitanju. Korisnici ne vole kad brendovi isključivo promoviraju svoje proizvode i usluge, stoga se treba potruditi pružiti im zanimljiv i koristan sadržaj, a usput i promovirati brend. Meni osobno se sviđa način na koji se vodi Twitter profil konferencije WinDays. Ima zanimljivih i simpatičnih objava, ne forsira se prodaja kotizacija, već je cjelokupna strategija odlično osmišljena.

Odličan način za pružanje korisnog sadržaja pratiteljima na Twitteru i fanovima na Facebooku je pisanje bloga. Na taj način korisnici dolaze do zanimljivih informacija te mogu vidjeti da ste stručni u svom području, tako da je to i promocija, ali ne poput prodajne prezentacije kakvu neki brendovi imaju.

Kao odlične primjere bih navela osječku tvrtku Inchoo, koja se bavi izradom web trgovina te Akciju - splitsku full-service agenciju za društvene mreže. Djelatnici ove obje tvrtke redovito objavljuju blog postove, dijele znanje s ostatkom svijeta, podižu reputaciju tvrtke u kojoj rade, ali i vlastitu. Ima li što bolje od toga? :)

Goran Dren od
@Ana031 Lijepo, lijepo...
Ali gdje je eksplicitan odgovor na postavljeo pitanje?
I kakve veze ove navedene tvrtke imaju sa pitanjem osim reklame?‌
Ana Mišin od
Odgovor i primjer možeš pronaći na samom početku prvog odlomka. Bila promocija ili ne, treba učiti na dobrim primjerima. Bolje je navesti nekoliko tvrtki koje odlično rade svoj posao pa nek drugi uče na tome, zar ne?‌
Hrvoje Novak od
@Ana031 znači 25% samopromocije i 75% tematski korisnog teksta?‌

Slična pitanja

1 odgovor 504 👀
3 odgovora 663 👀
08.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
1 odgovor 454 👀
2 odgovora 545 👀
2 odgovora 320 👀
1 odgovor 173 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...