346 pregleda
Hrvoje Novak u rubrici Web Marketing od Hrvoje Novak
Dakle jasno je da kad imate twitter account koji je poslovni brend da treba tvitati u smislu prodaje. No što kada je to previše? Kako naći mjeru u self-promotion tvitovima? Možda neki zlatni omjer iznosi tri-prema-jedan (jedan prodajni tvit na tri neprodajna).

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Ana Mišin od Ana Mišin
uređen od Ana Mišin

Nekoliko puta sam imala priliku čuti da se Paretovo pravilo (80/20) koristi i kad su društvene mreže u pitanju. Korisnici ne vole kad brendovi isključivo promoviraju svoje proizvode i usluge, stoga se treba potruditi pružiti im zanimljiv i koristan sadržaj, a usput i promovirati brend. Meni osobno se sviđa način na koji se vodi Twitter profil konferencije WinDays. Ima zanimljivih i simpatičnih objava, ne forsira se prodaja kotizacija, već je cjelokupna strategija odlično osmišljena.

Odličan način za pružanje korisnog sadržaja pratiteljima na Twitteru i fanovima na Facebooku je pisanje bloga. Na taj način korisnici dolaze do zanimljivih informacija te mogu vidjeti da ste stručni u svom području, tako da je to i promocija, ali ne poput prodajne prezentacije kakvu neki brendovi imaju.

Kao odlične primjere bih navela osječku tvrtku Inchoo, koja se bavi izradom web trgovina te Akciju - splitsku full-service agenciju za društvene mreže. Djelatnici ove obje tvrtke redovito objavljuju blog postove, dijele znanje s ostatkom svijeta, podižu reputaciju tvrtke u kojoj rade, ali i vlastitu. Ima li što bolje od toga? :)

Goran Dren od Goran Dren
@Ana031 Lijepo, lijepo...
Ali gdje je eksplicitan odgovor na postavljeo pitanje?
I kakve veze ove navedene tvrtke imaju sa pitanjem osim reklame?
Ana Mišin od Ana Mišin
Odgovor i primjer možeš pronaći na samom početku prvog odlomka. Bila promocija ili ne, treba učiti na dobrim primjerima. Bolje je navesti nekoliko tvrtki koje odlično rade svoj posao pa nek drugi uče na tome, zar ne?
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak
@Ana031 znači 25% samopromocije i 75% tematski korisnog teksta?
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...