Ivana Basar u rubrici Društvo od
Ako ste ikada živjeli ili proveli puno vremena u Njemačkoj - kakav stav generalno imaju Nijemci prema Hrvatima? Razlikuju li se stavovi u drugim dijelovima Njemačke?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Nikolina Šrajbek od
Osobno nisam nikad živjela u Njemačkoj, ali mogu napisati stavove poznanika koji nekoliko puta godišnje dolaze u Hrvatsku iz Njemačke.

Smatraju da su Hrvati radišni ljudi, spremni na zajedništvo i pružanje pomoći drugima. Vjeruju da Hrvatska ne iskorištava sve prirodne i kulturne resurse za maksimalan razvoj potencijala i kulturno-gospodarski napredak. Smatraju da su standardi kod nas nepristupačni i nezadovoljavajući u odnosu na njemačke pa im je skroz nezamislivo raditi i živjeti u Hrvatskoj. Uvijek govore kako su Hrvati darežljivi ljudi koji čak i strance i goste daruju, a u Njemačkoj ni susjedi međusobno nisu tako darežljivi prema drugima. Također, oduševljeni su domaćim hrvatskim proizvodima te se uvijek pomalo rugaju tome što Hrvatska sve proizvode uvozi, umjesto da iskorištava ono što njezin narod može ponuditi.

Moji poznanici rodom su iz Regensburga i Ludwigsburga, što su dva udaljena grada, a mišljenje i stavovi o Hrvatima i životu u Hrvatskoj uopće se ne razlikuju.

Slična pitanja

1 odgovor 336 👀
2 odgovora 256 👀
Laura Marjanović 29.08.2021. pitanje u rubrici Obrazovanje od Laura Marjanović
2 odgovora 366 👀
1 odgovor 392 👀
1 odgovor 210 👀
2 odgovora 488 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...