Lovro Gorup u rubrici Mobitel od Lovro Gorup
promjena rubrike od Znatko
Kako očistiti mobilni uređaj od nepotrebnih podataka, datoteka i aplikacija?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Domagoj Filipčić od Domagoj Filipčić
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor
Za čišćenje mobitela najlakši izbor je s aplikacije Play Store/App Gallery/App Store skinuti aplikaciju neku od cleaner aplikacija.
Zatim, ulaskom u aplikaciju (ovisno o tome o kojoj se aplikaciji radi) bit će nam ponuđeno što želimo da se obriše (cache memory, duple fotografije...)

Za fotografije, vrlo je praktično rješenje koristiti memorijski karticu ili neki od cloud servisa koji sinkroniziraju fotografije i spremaju ih u digitalnom oblaku.
One su dostupne na bilo kojem uređaju, a pristupiti im možemo putem web browsera, računalne aplikacije ukoliko postoji ili logiranjem u servis svojim računom.

Dobro je provjeriti i aplikacije te obrisati sve aplikacije za koje znamo da ih duže vrijeme nismo koristili. Oslobodit će memoriju te vrlo često i ubrzati mobilni uređaj.
+8 glasa
Logan Wayne od Logan Wayne

Evo nekoliko savjeta kako očistiti mobilni uređaj od nepotrebnih podataka, datoteka i aplikacija:

  1. Deinstalirajte nekorištene aplikacije: Provjerite ima li na telefonu aplikacija koje ne koristite ili niste koristili neko vrijeme i deinstalirajte ih.
  2. Izbrišite podatke aplikacije i predmemoriju: Idite na postavke svog telefona, odaberite "Aplikacije i obavijesti" i odaberite aplikaciju koju želite obrisati podatke i predmemoriju. Dodirnite "Pohrana i predmemorija" i odaberite "Izbriši pohranu" i "Izbriši predmemoriju".
  3. Izbrišite nepotrebne fotografije i videozapise: Provjerite ima li duplih fotografija i videozapisa i izbrišite ih. Također možete koristiti aplikaciju za upravljanje fotografijama za brisanje neželjenih fotografija.
  4. Očistite pohranu preuzetih datoteka: Provjerite pohranu svog telefona za preuzete datoteke koje vam više ne trebaju i izbrišite ih.
  5. Očistite predmemoriju preglednika: Očistite predmemoriju preglednika kako biste oslobodili prostor za pohranu. Idite na postavke preglednika i pronađite odjeljak "Privatnost". Tamo možete očistiti predmemoriju preglednika.
  6. Koristite aplikaciju za čišćenje: Možete koristiti aplikaciju za čišćenje kao što je CCleaner, Clean Master ili Avast Cleanup da očistite prostor za pohranu svog telefona. Ako koristite iOS uređaj, slobodno upotrijebite i besplatni računalni alat pod nazivom iMyFone Umate.
  7. Izradite sigurnosnu kopiju važnih podataka: Prije nego što izbrišete bilo što s telefona, svakako napravite sigurnosnu kopiju važnih podataka, poput kontakata, dokumenata i fotografija, u oblaku ili vanjskom pogonu.

Zapamtite, redovito čišćenje pohrane vašeg telefona pomoći će mu da radi glatko i spriječiti njegovo usporavanje.

Slična pitanja

1 odgovor 350 👀
Nino Marić 21.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić
1 odgovor 333 👀
1 odgovor 672 👀
Mirela Benić 22.09.2020. pitanje u rubrici Mobitel od Mirela Benić
3 odgovora 837 👀
Lovro Gorup 01.10.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Lovro Gorup
1 odgovor 243 👀
1 odgovor 2.6k 👀
1 odgovor 17.0k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...