392 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Web Hosting od Zoran Jurić
promjena rubrike od Znatko

 Tražio sam po forumima, ali nisam
našao gdje je najpovoljniji web hosting?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Ivan Bilić od Ivan Bilić
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Rekao bih da su cijene kod raznih hosting kompanija slične, ali razlika najviše dolazi do izražaja kod dodatne pomoći (brzina i kvaliteta znanja support crew-a) te ponajviše kod većih problema (jednostavan restore što nedavnijeg backup-a cijelog Vašeg hostinga). Ali taj dio možete tek znati kada dođe do njega. Do tada možete živjeti u prividnoj sigurnosti dobivenoj napadnim reklamama hosting kompanije kako je kod njih sve super i divno i krasno.

Konkretno, preporučio bih ove dvije najpovoljnije hrvatske hosting kompanije i s dovoljnom dobrom tehničkom podrškom:

  1. Plus hosting iz Rijeke
  2. Avalon iz Đurđevca.

Ispravite me ako griješim tj. ako s njima imate loša iskustva.

P.S. Eventualno kao treću opciju bih dodao Shop Centar iz Zagreba.

Zoran Jurić od Zoran Jurić
Super. Hvala.
+2 glasa
Tomislav Z. od Tomislav Z.
Ukoliko želite imati Internet stranicu bez obzira na to dali želite odraditi web stranicu kroz koju ćete predstaviti svoju tvrtku ili obrt ukoliko ste poduzetnik ili jednostavno želite otvoriti svoju osobnu stranicu, stranicu s smiješnim slikama, sa igricama, nekakav tematski blog itd.. prva stepenica koju trebate nagazit je naći odgovarajući i zadovoljavajući web hosting. Nakon toga registrirat domenu i povezat je s hotingom pa izraditi web stranicu. Neću se bavit detaljima niti ići na daleko i široko nego ću malo više pozornosti bacit na web hosting.

Web hosting je naravno prostor na nekom serveru gdje ćete smjestit datoteke prilikom izrade web stranice kojeg možete zakupiti odnosno iznajmiti na određeni broj mjeseci, najčešće se zakupljuje na godinu dana.

Početnici u startu traže besplatan web hosting i uporni su s tim pitanjem po forumima, društvenim mrežama i slično, besplatan web hosting ne postoji. Ok, znam da ima firmi koje nude besplatan web hosting ali od vas očekuju da držite njihove reklame na svojoj stranici ili vas bombardiraju sa spamom itd… Stoga moj savjet bi bio da ne pravite dramu oko plaćanja web hostinga, cijene za iznajmljivanje su stvarno povoljne.

Recimo ako držite jednu stranicu na hostingu cijena vam je nekih 30 kn mjesečno što izađe 360 godišnje. Međutim ako držite 10 web stranica na serveru hosting vas košta svega 3 kune po stranici mjesečno. Dakako, ako postavite 30, 40 ili više domena hosting vas košta skoro besplatno po domeni.

Dovoljno je da na par svojih stranica polijepite AdSense reklame te ćete kroz taj zarađeni novac pokriti troškove i domena i hostinga i još će ostat za nove ideje.

 

Nadam se da sam vam pomogao.

 

Lijep pozdrav!

Tomislav
Zoran Jurić od Zoran Jurić
hm, ali još uvijek ne znam gdje bi mogao najpovoljnije proći s hostingom. također, nisam siguran da je postavljanje oglasa na svaku vrstu weba uvijek pametna ideja.
Ivan Bilić od Ivan Bilić
Osobno ne bih povezivao cijenu hostinga sa Google AdSense sustavom za oglašavanje, iako ima naznaka da je ovo moguće i da je točno, ali u pravu je @zokii kada se pita da li je pamtno baš na svaki tip web-sjedišta stavljati takve oglase (npr. web-shop ili site neke tvrtke/obrta).

Drugi problem je da li će se stvarno povratiti dovoljno novaca od oglašivačkog sustava ako je npr. jezik na kojem se napravi site - hrvatski?
Zoran Jurić od Zoran Jurić
Tomislave, možete li mi reći onda jel to može ići ili je to ipak kako Ivanhoe napisao?

Slična pitanja

2 odgovora
Mario Daka 01.07.2014. pitanje u rubrici Web Hosting od Mario Daka
2 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
Goran Dren 21.03.2014. pitanje u rubrici Web Hosting od Goran Dren
6 odgovora
4 odgovora
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...