Kako do novih klijenata putem interneta?

326 pogleda
Zoran pitano 15.02.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova)

Iako se radi o firmi koja cilja na tri različite
populacije sa tri različite usluge tj. proizvoda,
njih zanima kako bi putem interneta došli do
novih klijenata. Pa ako ima koja pametna
glava da pomogne.

Hvala.

2 odgovor(a)

+2 glasova
acidburn126 odgovoreno 24.03.2014. od korisnika acidburn126 Aktivan (419 bodova)
Kao i uvijek, putem reklamiranja, također možete pronaći neki način da skupite e-mail adrese potencijalnih kupaca pa ih informirate o vašim proizvodima putem maila (npr ankete), napravite vašu facebook stranicu, stavite reklamu na radio, automobil ili po nekim posjećenijim web stranicama npr njuškalo, youtube itd
+4 glasova
Mario Daka odgovoreno 26.03.2014. od korisnika Mario Daka Superaktivan (7,333 bodova)
selected 26.03.2014. od korisnika Zoran
 
Najbolji odgovor

Na internetu možete koristiti neke od sljedećih kanala promocije kako biste došli do novih klijenata:

  • INTERNET OGLASI - Banner oglašavanje je najpopularniji oblik oglašavanja u Hrvatskoj i u globalu podrazumijeva sve vrste bannera (tekstualni - Google AdWords uz plaćanje po kliku, slikovni - jpeg/gif, video - Flash banneri uz plaćanje po prikazivanju, wallpaper - pozadina nekog portala, proširivi - na klik posjetitelja portala, ...) bez obzira na format.
  • MALI OGLASI - To je tzv. classifieds industrija i tu spadaju oglasnici (općeniti, nekretnine, auti, specijalizirani), portali za zapošljavanje i poslovni imenici. Domaći su www.njuskalo.hr, www.oglasnik.hr, ..., a strani su: www.ebay.com, www.etsy.com, ...
  • E-MAIL - Ovo je najpopulariniji oblik izravne komunikacije na internetu. Korištenje e-maila predstavlja jeftinu varijantu kvalitetnog direktnog marketinga. Poruke se razmjenju brzo i izravno, a usluge se podižu na viši nivo koji nadmašuje tradicionalne oblike komunikacije. Ovdje je uvijek izazov privući nove email adrese u bazu, te istu održavati. U svakom trenutku korisnici se moraju moći odjaviti s liste primatelja tih mailova i onda niste u prekršaju koje je za ovaj oblik regulirano Zakonom RH. Evo ovdje i odgovora kako napisati prodajni newsletter.
  • ODNOSI S JAVNOŠĆU (PR) - Vrijedi spomenuti i PR kao oblik oglašavanja. Uspješan PR je kada se uspije stvoriti pozitivna slika/imidž o tvrtki, a to je ujedno i cilj koji treba postići. PR objave su zapravo jedini općeprihvaćeni “besplatni” način promocije. Ako vam je cilj da PR bude objavljen na što većem broju portala (samim time dobijate veći broj linkova odnosno veću važnost na tražilicama), onda tekst morate prilagoditi portalu kojem taj tekst šaljete.
  • SEO (OPTIMIZACIJA ZA TRAŽILICE) - On-page SEO je prilagodba Vaših web stranica kako bi bio što jednostavni za čitanje nekoj web tražilici. Off-page SEO je drugi naziv za back-link buildinga. To je skup raznih metoda za postavljanje linkova na drugim web stranicama a koji vode na Vašu stranicu. Ovdje linkovi imaju dvostruku ulogu, služe nam kao putokaz za dovođenje stvarnih posjetitelja na našu stranicu te kao smjernice za robote tražilica da bi se do nje probili. Pročitajte i odgovore o SEO-u ovdje.
  • DRUŠTVENE MREŽE - Porast društvenih mreža utjecao je na komunikaciju između tvrtki i njihove ciljne skupine. Pojavom društvenih mreža organizacijama se omogućava lakša i brža komunikacija sa potencijalnim klijentima te stvaranje baze potencijalnih klijenata. Organizacije na taj način kreiraju sadržaj koji će biti interesantan korisnicima i poticati ih da dijele informacije na društvenim mrežama. Npr. na Facebook-u postoje tri osnovna načina promocije – kroz aplikacije (kalkulatori, igre, nagradne igre, …), putem Facebook Fan tranice te kontekstualni Facebook oglasi.

Slična pitanja

2 odgovora 215 pogleda
Mario Daka pitano 15.02.2014. u kategoriji Web Programiranje od korisnika Mario Daka Superaktivan (7,333 bodova)
1 odgovor 84 pogleda
Zoran pitano 28.06.2014. u kategoriji Web Primjena od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova)
1 odgovor 100 pogleda
Mario Daka pitano 30.06.2014. u kategoriji Web Primjena od korisnika Mario Daka Superaktivan (7,333 bodova)
1 odgovor 86 pogleda
1 odgovor 195 pogleda
1 odgovor 1,937 pogleda
1 odgovor 745 pogleda
1 odgovor 256 pogleda
Zoran pitano 01.09.2016. u kategoriji Poslovanje od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova)
1 odgovor 99 pogleda
Goran Dren pitano 05.12.2015. u kategoriji Poslovanje od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,051 pitanja

2,674 odgovora

1,320 komentara

689 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...