478 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić (8.6k bodova)

Iako se radi o firmi koja cilja na tri različite
populacije sa tri različite usluge tj. proizvoda,
njih zanima kako bi putem interneta došli do
novih klijenata. Pa ako ima koja pametna
glava da pomogne.

Hvala.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Mario Daka od Mario Daka (19.1k bodova)
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Na internetu možete koristiti neke od sljedećih kanala promocije kako biste došli do novih klijenata:

  • INTERNET OGLASI - Banner oglašavanje je najpopularniji oblik oglašavanja u Hrvatskoj i u globalu podrazumijeva sve vrste bannera (tekstualni - Google AdWords uz plaćanje po kliku, slikovni - jpeg/gif, video - Flash banneri uz plaćanje po prikazivanju, wallpaper - pozadina nekog portala, proširivi - na klik posjetitelja portala, ...) bez obzira na format.
  • MALI OGLASI - To je tzv. classifieds industrija i tu spadaju oglasnici (općeniti, nekretnine, auti, specijalizirani), portali za zapošljavanje i poslovni imenici. Domaći su www.njuskalo.hr, www.oglasnik.hr, ..., a strani su: www.ebay.com, www.etsy.com, ...
  • E-MAIL - Ovo je najpopulariniji oblik izravne komunikacije na internetu. Korištenje e-maila predstavlja jeftinu varijantu kvalitetnog direktnog marketinga. Poruke se razmjenju brzo i izravno, a usluge se podižu na viši nivo koji nadmašuje tradicionalne oblike komunikacije. Ovdje je uvijek izazov privući nove email adrese u bazu, te istu održavati. U svakom trenutku korisnici se moraju moći odjaviti s liste primatelja tih mailova i onda niste u prekršaju koje je za ovaj oblik regulirano Zakonom RH. Evo ovdje i odgovora kako napisati prodajni newsletter.
  • ODNOSI S JAVNOŠĆU (PR) - Vrijedi spomenuti i PR kao oblik oglašavanja. Uspješan PR je kada se uspije stvoriti pozitivna slika/imidž o tvrtki, a to je ujedno i cilj koji treba postići. PR objave su zapravo jedini općeprihvaćeni “besplatni” način promocije. Ako vam je cilj da PR bude objavljen na što većem broju portala (samim time dobijate veći broj linkova odnosno veću važnost na tražilicama), onda tekst morate prilagoditi portalu kojem taj tekst šaljete.
  • SEO (OPTIMIZACIJA ZA TRAŽILICE) - On-page SEO je prilagodba Vaših web stranica kako bi bio što jednostavni za čitanje nekoj web tražilici. Off-page SEO je drugi naziv za back-link buildinga. To je skup raznih metoda za postavljanje linkova na drugim web stranicama a koji vode na Vašu stranicu. Ovdje linkovi imaju dvostruku ulogu, služe nam kao putokaz za dovođenje stvarnih posjetitelja na našu stranicu te kao smjernice za robote tražilica da bi se do nje probili. Pročitajte i odgovore o SEO-u ovdje.
  • DRUŠTVENE MREŽE - Porast društvenih mreža utjecao je na komunikaciju između tvrtki i njihove ciljne skupine. Pojavom društvenih mreža organizacijama se omogućava lakša i brža komunikacija sa potencijalnim klijentima te stvaranje baze potencijalnih klijenata. Organizacije na taj način kreiraju sadržaj koji će biti interesantan korisnicima i poticati ih da dijele informacije na društvenim mrežama. Npr. na Facebook-u postoje tri osnovna načina promocije – kroz aplikacije (kalkulatori, igre, nagradne igre, …), putem Facebook Fan tranice te kontekstualni Facebook oglasi.
+2 glasa
Petra Škarica od Petra Škarica (1.2k bodova)
Kao i uvijek, putem reklamiranja, također možete pronaći neki način da skupite e-mail adrese potencijalnih kupaca pa ih informirate o vašim proizvodima putem maila (npr ankete), napravite vašu facebook stranicu, stavite reklamu na radio, automobil ili po nekim posjećenijim web stranicama npr njuškalo, youtube itd

Slična pitanja

2 odgovora
Mario Daka 15.02.2014. pitanje u rubrici Programiranje od Mario Daka (19.1k bodova)
1 odgovor
Zoran Jurić 28.06.2014. pitanje u rubrici Društvo od Zoran Jurić (8.6k bodova)
3 odgovora
Mario Daka 30.06.2014. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mario Daka (19.1k bodova)
3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Robert Mali 01.04.2016. pitanje u rubrici Poslovanje od Robert Mali (7.0k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...