Lovro Gorup u rubrici Stanovanje od
promjena rubrike od Znatko
Kako se riješiti ili kako uloviti miša u vlastitom domu? Molim prijedloge i najbolje načine za rješavanje tog problema.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Ivana Horžić od

Miševi u kući su velik problem. Oni se uvuku u kuću, a da ni ne primijetimo. Samo odjednom čujemo njegovo piskutanje i hodanje. Bitno je pregledati kako je ušao u kuću, dakle postoji li gdje neka rupa za kosu ne znate, a pomoću koje je on ušao. Ukoliko postoji zakrpajte ju što prije da ih ne bi ušlo još više. Isto tako dezinficirajte kuću nakon što ga nađete. 

Evo nekoliko savjeta kako ih se riješiti.

  1. Mišolovka je jedno od najpoznatijih rješenja kod problema s miševima. Stavite mišolovku i na nju malo sira, mesa i on bi se trebao uhvatiti u mišolovku kada bude išao po hranu.
  2. Ljepilo za miševe, a na ljepilo stavite malo domaćeg mesa (kobasice, salame). Te bi on trebao ići po to i tako se zalijepiti na ljepilo. 
  3. Također sve više ljudi stavlja na ljepilo za miševe čokoladu. To je zaista super rješenje, jer se miševi sve više lijepe na ljepilo kada je na njemu čokolada. Očito ih nešto privlači u čokoladi. 
+7 glasa
Iva Murat od

Miševa se možete riješiti mišolovkama koje kupite u dućanu ili otrovom za miševe. Budući da nema smisla da ih postavljate u sve prostorije, pronađite mjesto na kojem miševi ulaze u kuću. Kako biste zatvorili sve rupe kroz koje mogu ući, koristite silikonsku pjenu i čeličnu vunu jer ih miševi ne mogu pregristi. Obrežite grmlje oko kuće kako se miševi ne bi nastanili u njemu, a drva za ogrijev nemojte ostaviti preblizu kuće. Jako je važno da bacite svu hranu za koju sumnjate da je bila u doticaju s miševima. Također dezinficirajte sve površine s kojima su možda bili u kontaktu. Miševe odbija miris metvice pa možete u kuhinju postaviti nekoliko teglica s metvicom. Često bacajte smeće kako ih miris ne bi privlačio. Ako ih se ne možete riješiti pozovite službu za deratizaciju

0 glasa
Ivona Jagatić od
Da bi se riješili miša, potrebno je uzeti komad kartona i na njega staviti ljepilo za miševe i na njega mamac; komad sira ili bombonu.

Onda je potrebno pričekati da se miš ulovi u zamku. Tada ga treba pažljivo iznijeti iz kuće zajedno sa kartonima na kojem je miš zalijepljen.

Drugi način je mišolovka, o tome je sve već svima dobro poznato.

Ti svi načini ubiju miša.

Ako ne želimo ozljeđeni miša, onda je potreban mamac unutar kutije. Kada miš uđe u kutiju, zatvorimo ga i iznesemo van i pustimo miša na slobodu.

Slična pitanja

1 odgovor 350 👀
2 odgovora 413 👀
4 odgovora 6.3k 👀
2 odgovora 283 👀
Lovro Gorup 25.09.2020. pitanje u rubrici Priroda od Lovro Gorup
6 odgovora 321 👀
3 odgovora 850 👀
Ivana Basar 18.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivana Basar
1 odgovor 828 👀
2 odgovora 2.4k 👀
2 odgovora 1.1k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...