1.4k pregleda
Znatkica u rubrici Poslovanje od Znatkica
uređen od Znatko
Revolut usluge su jeftinije nego od poslovne banke. Naši djelatnici također koriste Revolut u privatne svrhe. Ne svi, ali se svi slažu da im je praktičniji Revolut nego usluge njihovih banaka. Revolut je znatno jeftiniji.

Može li se plaća radnicima u firmi isplaćivati na Revolut račun s poslovnog računa firme koji se isto može otvoriti na financijskom servisu Revolut?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija

Porezna uprava je za Večernji list izjavila da se plaće smiju isplaćivati preko Revoluta.

Večernji list se pohvalio na webu da su prvi dobili tumačenje Porezne uprave: od 1. lipnja 2022. hrvatski građani mogu umjesto banaka koje im naplaćuju naknade biti klijenti digitalne banke i za najvažniju transakciju: platni promet.


Evo tu piše za one koji imaju premium pretplatu kod njih: https://m.vecernji.hr/vijesti/porezna-uprava-place-se-smiju-isplacivati-preko-revoluta-1596586

Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o.
Plaća se može isplaćivati na Revolut račun, ali za sada samo SEPA transferom - u eurima. Ulaskom u eurozonu sljedeće 2023. godine ovaj problem će biti riješen, ali ne znamo da li će biti i prije. Po navedenom Revolut računu moći će se napraviti i ovrha.
Dina Kljajić od Dina Kljajić
Može se, da. Imam rodicu koja tako prima.
+2 glasa
Ivana Mačić od Ivana Mačić

Zanimljiva ideja. Zanimljivo pitanje. Revolut app danas imaju neke moje prijateljice, ali ga baš i ne koriste. Ja sam ga imala, naručila karticu, ali ga nisam koristila. Pa sam maknula app. Kartica mi ostala za uspomenu. Tko zna, možda ju još upotrijebim.

No, kako imam iskustva s isplatama plaća radnicama i na račun i u kešu, prvo što mi pada na pamet je činjenica da svaka isplata plaće treba biti određena pozivom na broj koji je jedinstven ovisno o danu kada se plaća isplaćuje. Mislim da sam zakon ne određuje da plaća ne može biti isplaćena na Revolut račun no istovremeno određuje da mora biti određen poziv na broj kojeg nažalost Revolut kod plaćanja jednostavno ne podržava.

I što sad? Odgovor na Vaše pitanje, Znatkica je da se plaća radniku u Hrvatskoj trenutno ne može isplaćivati na Revolut app.

Istina... prava šteta.

Marin Barić od Marin Barić
Čujem da je HNB odobrio i primanje plaće na Revolut. :)
Marin Duganđija od Marin Duganđija
Evo i porezna odobrila od 1.6.2022. godine.

Slična pitanja

2 odgovora
Karla Jurišić 09.12.2020. pitanje u rubrici Financije od Karla Jurišić
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...