250 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Sport i rekreacija od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.0k bodova)

Da li poznavatelj tae-kwon do ili karate tehnika (stare borilačke vještine iz dalekog istoga)  mogu pobijediti u uličnoj borbi? Pri tome ulična borba može uključivati noževe, palice i slično. Da li učitelji treniraju polaznike za takvu vrstu borbe i koliko uspješno?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Sara Adžić od Sara Adžić [Superaktivan] (3.2k bodova)
Tehnički gledano, mogu pobijediti. Cijelogodišnjim treniranjem, puno puta su se susreli sa osobama koje su od njih više i jače. Osim toga, puno su spretniji i poznaju tehnike koje možda osobe sa ulice nisu imale priliku naučiti. Ipak s druge strane, nikada ne možemo garantirati 100%. Bez obzira na gipkost, eksplozivnost i tehnike, neko od oružja ih može iznenaditi te ozlijediti. Kod nas nije uobičajeno da se na treningu taekwandoa koristi oružje, ali na istoku se njihovi treninzi sastoje i od učenja pravilnog rukovanja nožem ili mačem, nunčankama i raznim dužinama palica. Sa sportskog gledišta, osobe koje se bave tim visoko cijenjenim borilačkim vještinama ne bi se smjele istima koristiti i na ulici osim ako im život nije u opasnosti.
+5 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.6k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Treniram tkd od 9te godine, makar mi je najdraža borilačka vještina boks.

Odgovor je da možete, nekoga većega, jačega, višljega jer se radi o brzini i tehnici izvođenja udarca, takodjer vas u tom sportu nauče pravilno udarati da sebe ne ozljedite. Kada pravilno nekoga udarite šakom ili nogom, neće vas poslje boliti pa makar s njome razbili drvenu podlogu.

Vjerojatno se ne bi ni tukli, nego bi ga nakon 2 min nokautirali i srušili u nesvjest.

Takodjer, borilačke vještine izgrađuju samopouzdanje i koriste se samo u slučaju samoobrane.

Slična pitanja

1 odgovor 426 pregleda
1 odgovor 231 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...