Ivan Gačić u rubrici Sport i rekreacija od Ivan Gačić
promjena rubrike od Znatko
Ako KRAV MAGA nije sport, postoji li neki oblik vrednovanja razina znanja ljudi koji vježbaju i prakticiraju KRAV MAGA tehnike? Kako to funkcionira kad nema natjecanja?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Da li je KRAV MAGA sport?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Krav Maga program za odrasle dijeli se na sveukupno 18 razina vrednovanja:

1. PRACTITIONER (od 1 do 5)

2. GRADUATE (od 1 do 5)

3. EXPERT (od 1 do 5)

4. MASTER (od 1 do 3)


► Practitioner je početna kategorija u kojoj se na prvih pet stupnjeva uči o svakoj tehnici i pokazuju osnovni principi i metodologija naučena na treningu. Ono što pet stupnjeva obuhvaća jest: osnovne udaračke tehnike, obrane od udaraca i hvatova, obrane od naoružanih napadača, obrane u stajaćem položaju ili na podu te osnovne obrane zaštite treće osobe i nenasilna rješenja. Na novi se stupanj može prijeći za otprilike 4-6 mjeseci. 

► Graduate stupnjevi donose naglasak na veću tehničku točnost i fluidnost pokreta, snažnije borbene i udaračke sposobnosti, dobro razumijevanje Krav Maga principa i vježbu za brzu adaptaciju različitih scenarija. Polaznici i instruktori spremni su za novi stupanj ove kategorije u vremenskom periodu 9-12 mjeseci.

*Svi instruktori imaju minimalno G1 stupanj u Krav Maga obrazovanju.

► U Expert kategoriju ulaze samo najiskusniji instruktori, a za uspješno polaganje ove kategorije potreba je visoka tehnička, taktička, borbena, fizička i mentalna učinkovitost. Ova se razina još naziva warrior stage jer ispitanik nepredvidivo i neometano mijenja tehnike u nepredvidivom borilačkom napadu. 

► Za Master kategoriju ne postoji testiranje, a dodjeljuje ju glavni instruktor KMG svjetske organizacije. Samo je nekoliko dodijeljenih Master stupnjeva u svijetu. 


Podjela po stupnjevima za djecu razlikuje se od podjele za odrasle- za djecu i tinejdžere tehnike su prilagođene njihovoj veličini, snazi i stvarnim sposobnostima. Razine za djecu su:

1. KIDS stupnjevi od 1 do 5 (dob: 5-7 godina)

2. YOUNG stupnjevi od 1 do 5 (dob: 8-10 godina)

3. JUNIOR stupnjevi od 1 do 5 (dob: 11-13 godina)

4. TEENS stupnjevi od 1 do 5 (dob: 13-15 godina)

Više informacija o dječjim stupnjevima možete pronaći ovdje.


Polaganjem Krav Maga ispita stječe se diploma, no ono važnije od diplome, tj. papira, jest provjeriti stečena znanja i vještine. Na treninzima je teško procijeniti stečene vještine zbog čega se organizira polaganje na kojem promatrač (treća osoba) lakše procijeni napredak, znanje i spremnost. 

Spremnost pojedine osobe na polaganje ispita ovisi o intenzitetu vježbanja, oni koji trening odrađuju 2-3 puta tjedno, ispit polažu za 4-6 mjeseci. No, sve je individualno. 

Slična pitanja

1 odgovor 383 👀
1 odgovor 411 👀
1 odgovor 288 👀
1 odgovor 629 👀
Zoran Jurić 14.09.2020. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Zoran Jurić
1 odgovor 358 👀
1 odgovor 387 👀
3 odgovora 301 👀
1 odgovor 265 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...