305 pregleda
Tomislav Gatara u rubrici Društvo od Tomislav Gatara
Koje sve organizacije Krav mage postoje u svijetu? Ima ih više. Neke su sa organizacijom razine vještina vezane uz pojaseve u boji, a neke nisu. Koja je razlika između tih organizacija?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko je glavni instruktor KMG (Krav Maga Global)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Stjepan Vuksanović od Stjepan Vuksanović

Prije svega, što je Krav Maga za one koji još nisu čuli za borilačku vještinu koja svoje porijeklo vuče iz Izraela? Krav Maga je militaristička borilačka vještina samoobrane koja je konstruirana za IDF (Izraelske obrambene snage). Njezin razvoj počinje 1930-ih godina u Čehoslovačkoj, gdje je mađarsko-izraelski majstor borilačkih vještina Emri Lichtenfeld koji je iskoristio svoju obuku boksača i hrvača dok je branio židovsku četvrt od fašističkih skupina u Bratislavi.

Postoje dvije vrste korištenja Krav Mage:

a) ona koju koriste izraelske sigurnosne snage i

b) ona koju koriste civili u samoobrani.

Neke od važnih fokusa u tehnici Krav Mage su njena učinkovitost i instinktivni odgovor pod stresnim situacijama.

U svijetu postoje Krav Maga organizacije:

a) IKMA (Izraelsko Krav Maga udruženje) najstarije udruženje koje je osnovao Emri Lichtenfeld kako bi potaknula razvoj borilačke tehnike u zemljama kao što su Izrael i Sjedinjene Američke države, poučavaju, među ostalima i Policijsku upravu New Jerseyja,

b) IKMF (Međunarodna Krav Maga organizacija) je neprofitna izraelska organizacija koja je osnovana 1996. godine i navodno je najveća izraelska Krav Maga organizacija u svijetu, tehnike IKMF-a razvijene su u Izraelu tijekom godina podučavanjem izraelskih obrambenih snaga, uključujući jedinice specijalnih snaga i profesionalce za provođenje zakona i na kraju

c) KMF (Krav Maga organizacija) ima najduže djelovanje u gradu New York-u, a jedan od voditelja KMF-a je Imijev učenik, Haim Zut koji živi u Izraelu, dok u SAD-u KMF vodi Rhon Mizrahi, zadržali su Imijev sustav pojaseva prema kojem materijal i tehnika razdvajaju redove učenika.

d) KMG (Krav Maga Global) - prije instruktor u IKMF, tokom 2010. godine Eyal Yanilov osniva KMG i preuzima mrežu krav maga organizacija po cijelom svijetu te ju razvija i širi. Ova organizacija djeluje i u Hrvatskoj.

Petra Marić od Petra Marić
uuu koliko tih krava maga ima

Slična pitanja

1 odgovor
Zoran Jurić 14.09.2020. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Zoran Jurić
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...