Tomislav Gatara u rubrici Sport i rekreacija od
Od kuda potječe Krav maga i kako je nastala? Koja je povijest krav mage?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Postoje li razine znanja za KRAV MAGA praktikante?
Antonio Perčak od
Opasna je to vještina. Ubojita...‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Mihael Fernežir od
Krav maga je nastala u Izraelu jer su životni uvjeti i uvjeti života vršili pritisak na veliku većinu tamošnjih ljudi. Metodu je razvio Imi Lichtenfeld. Na to se nadovezao Eyal Yanilov koji ju je nastavio razvijati, kao i modificirati, odnosno unaprjeđivati i usavršavati neke pokrete. Sve je to radio uz pomoć stručnih instruktora međunarodne organizacije Krav Maga Global.

Krav Maga je sustav s logičnim te jedinstvenim pristupom. Vrlo se lako uči, a također i pamti. Pokreti se izvode potpuno prirodno i intuitivno, odnosno instiktivno. Ako ste pod stresom, ili u nekoj drugoj sličnoj teškoj situaciji možete upotrijebiti vještinu kako bi se malo smirili.
+3 glasa
Ivona Jagatić od
Krav maga (קרב מגע) je izraelska borilačka vještina zasnovana na prirodnom ljudskom pokretu, a služi prvenstveno za samoobranu. Primjerena je za svaku spol i dob.

Prihvaćena je u vojsci, policiji i sličnim granama kako bi bili u mogućnosti obraniti se od napadača, kako golorukih, tako i oružanih.

Krav magu je osmislio i usavršio mađarkso-izraelski hrvač i stručnjak za borilačke vještine imenom Imi Lichelfeld. Uličnu borbu i znanje borilačkih vještina je spojio u novu vještinu zvanu "Krav maga". 1940. godine se Imi preselio u Izrael i tamo je tom vještinom podučavao izraelski borbene snage.
+2 glasa
Arnela Abadžija od
Krav Maga je izraelska borilačka vještina. Nastala je 1948.godine nakon pribjega osnivača od nacista.

To je vještina samoobrane kako od golorukih napadača tako i od naoružanih

Osnovna filozofija treninga je on ili ja gdje ako ne bi došlo do samo odbrane ili do neuspješne samoobrane, to bi se završilo smrtnim ishodom za žrtvu.

Koriste se u vojsci i policiji i usavrsavani su zbog okolnosti i zbog mogućnosti da ih pojedinci ili grupa naoružanih ili nenaoružanih ljudi napadne

Slična pitanja

1 odgovor 448 👀
1 odgovor 302 👀
1 odgovor 384 👀
1 odgovor 386 👀
1 odgovor 358 👀
1 odgovor 412 👀
1 odgovor 387 👀
1 odgovor 288 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...