131 pregleda
Tomislav Gatara u rubrici Sport i rekreacija od Tomislav Gatara [Superaktivan] (3.2k bodova)
Kako izgleda jedan tipičan situacijski trening kod Krav mage? Zašto je on specifičan za vježbanje Krav maga tehnika?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Da li je KRAV MAGA sport?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović [Megaktivan] (17.3k bodova)

Krav Maga je sustav samoobrane koji je namjenjen svima onima koji žele naučiti kako se mogu obraniti od fizičkih napada bilokada u životu. Trenirati mogu svi- djeca, žene, muškarci, oni mlađi i oni stariji.Krav Maga nudi korisna znanja o tehnikama samoobrane uz koja možemo naučiti kako izbjeći napad ili ga razješiti, odnosno obraniti se. Ovaj sustav samoobrane nastao je u Izraelu jer je bio potreban u svakodnevnom životu, a razvio ga je Imi Lichtenfeld.

Treninzi su koncipirani tako da ih svaki polaznik izvršava po svojim mogućnostima. Nakon zagrijavanja, trener demonstrira tehnike samoobrane koje polaznici kasnije uvježbavaju. 

Situacijski trening odrađuje se tako da se polaznicima demonstriraju situacije iz stvarnog života u kojima nam je potrebna samoobrana. Polaznicima se pokazuje kako funkcionirati u takvim stresnim situacijama te reagirati dovoljno brzo kako bismo izbjegli napad ili se obranili od istog. Koriste se gumeni rekviziti u funkciji pištolja, palica, noževa i sličnog ( s kojima bi napadač mogao napasti) te naravno ruke i noge. 

Kod Krav Mage nije bitno u kakvoj ste fizičkoj spremi te jeste li potpuni početnik ili ne, bitna je samo volja i rad prema svojim mogućnostima, sve ostalo može se naučiti.

Slična pitanja

1 odgovor 231 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...