Mihaela Blažeka u rubrici Odjeća i obuća od
promjena rubrike od Znatko
Postoje li nekakve "cake" s kojima mogu lako u trgovini provjeriti pašu li mi cipele/tenisice zaista? Puno puta se dogodi da je u dućanu sve super, ali čim se prohoda pravi hod krene žuljati.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Magdalena od
odabran od Mihaela Blažeka
 
Najbolji odgovor

Moja veličina obuće varira od modela do modela. Iako se ta varijacija uvijek nalazi unutar brojeva 38 i 39, zbog raznoraznih opcija poput 38 i 2/3, nije nimalo lak zadatak pronaći cipele koje mi odgovaraju. Često se dogodilo i da mi obuća broja 38 bude premala te broj 39 prevelika, a da ne postoje nikakve opcije između što se tiče brojeva. Dakle, problem i dalje postoji, samo u različitim okolnostima. 

Mislim da ne postoji magična formula za pronaći obuću koja se čini salivenom za naša stopala, ali ovo su neki trikovi koje ja koristim pri kupnji.

  1. Tip obuće određuje broj obuće. Dok će mi tenisice često biti broja između 38 i 39, cipele na potpeticu će mi gotovo uvijek biti broja 39. 
  2. Odrediti problematične zone na stopalima. Sad već dovoljno dugo kupujem obuću da bih znala na kojim mjestima me najčešće nažulja ili smeta. Pri isprobavanju u dućanu posebnu pažnju posvećujem tim dijelovima stopala te moram biti sigurna da mi obuća tamo dobro "sjedi".
  3.  Razmišljati o načinu nošenja obuće. Točnije, ovisno o tipu obuće, godišnjem dobu i sl. pokušavam zamisliti kako bi mi obuća koju isprobavam odgovarala u slučaju da nosim tanke stopalice, deblje čarape ili čak najlonke te čarape preko njih.
+1 glas
Ana Juradin od

Što se tiče obuće, uglavnom je bolje kupovati u trgovini, a ne online baš zbog toga kako biste mogli probati model i različite brojeve. Ako kupujete preko interneta, često se nudi tablica s mjerama po kojoj možete odrediti koji broj trebate kupiti. 

Ako vam u trgovini odgovara, a kasnije ne, možda biste mogli kupovati s debelim čarapama na stopalima i kupiti ono što je malo veće, to je uvijek bolje nego da vam bude "na knap" i da vas žulja. Nisu sve vrste obuće jednako udobne niti sve marke kvalitetne, pa može biti i do toga. 

Slična pitanja

3 odgovora 3.2k 👀
4 odgovora 872 👀
2 odgovora 2.8k 👀
1 odgovor 225 👀
4 odgovora 15.3k 👀
1 odgovor 276 👀
3 odgovora 3.0k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...