465 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić
uređen od Znatko

Što znači poruka "Ovdje štiti UGP" koju mogu vidjeti po ugostiteljskim objektima po cijeloj Hrvatskoj?

OVDJE ŠTITI UGP

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koji su postulati Udruge Glas Poduzetnika (UGP)?
Mila Validžić od Mila Validžić
Kako izgleda taj amblem? To je nešto plavo?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+22 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
uređen od Mihaela Blažeka
Poruka "Ovdje štiti UGP!" označava da je UGP osigurao pravnu podršku svojim članovima zbog niza nelogičnosti i nepravednosti u postupanju inspektora prema pojedincima. Ideja projekta je da se svi članovi kojima inspekcija dolazi u nadzor mogu obratiti za pomoć. Članovi će dobiti i savjetovanje za sljedeće korake u postupku, a o svakom pokušaju nepravednog i neopravdanog zatvaranja njihovih objekata, javnost će biti obavještena.
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Jednostavnije je staviti naljepnicu - Pravni zastupnici ovog Subjekta su Odvjetnici - Ante Nobilo i Ljubo Pavasović - Visković (više efekta, za inspektore) od bilo kakve udruge...
+4 glasa
Dina Kljajić od Dina Kljajić

2023. godine UGP se uspio izboriti za rad poduzetnika na blagdan Svih svetih jer je Udruga Glas poduzetnika (UGP) 17.10.2023. pozvala je gradonačelnike i načelnike općina u RH da za blagdan Svih svetih proglase manifestacije ili sajamske dane u svojim gradovima i općinama kako bi poduzetnici iz sektora trgovine, a naročito cvjećarne i suvenirnice mogli raditi. Tako i ove godine UGP štiti sve poduzetnike-trgovce. A ne samo svoje članove!

Naime, izmjene Zakona o trgovini stupile su na snagu 1. srpnja 2023.g., a njima se zabranjuje rad nedjeljom i blagdanom, ograničava radno vrijeme trgovina, uz mogućnost korištenja 16 radnih nedjelja godišnje, a koje se ne mogu koristiti blagdanima.

Apel UGP-a se čuo i uspjeli su se izboriti za rad poduzetnika-trgovaca na dan Svih svetih! Vlada RH je samo dva dana nakon njihove medijske objave donijela odluku da 1.11.2023. mogu raditi specijalizirani objekti koji prodaju cvijeće, cvjetne aranžmane, svijeće, lampaše.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...