Zašto je vršna domena .eu dobra za poslovanje?

335 pogleda
Goran Dren pitano 14.03.2014. u kategoriji Web Hosting od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)
recategorized 18.03.2014. od korisnika Znatko
Otkada su uveli .eu domenu, kažu neki da je ona dobra za poslovanje jer koji bi joj inače bio smisao? No, da li je stvarno vršna domena .eu dobra za poslovanje? Pogotovo sada kada ulazimo - polako ali sigurno - u Europu.

2 odgovor(a)

+6 glasova
Oskar odgovoreno 18.03.2014. od korisnika Oskar Superaktivan (2,231 bodova)
selected 22.03.2014. od korisnika Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Ovako, budući da kao što ste rekli, Republika Hrvatska zaista je članica Europske Unije - svakom logički ovo izgleda veoma realno i profesionalno - .eu domena na nekoj psihološkoj razini korisniku daje do znanja da ste spremni "zaploviti" malo izvan domaćih granica što je obično znak da imate vještine, radne discipline te da se ne bojite pokazati svoju kvalitetu na većem tržištu.

39 posto korisnika u Europi prvo istraže artikal online prije nego što ga kupe. Više od pola Internet korisnika aktivno razmjenjuje mišljenje o brendovima - prema informacijama koje su pronašli online.

.EU domena signalizira da ste otvoreni za business na području cijele Europske Unije te koristite barem jedan od službenih EU jezika.

Kada odaberete .eu ime onda vaš business mora biti registriran u jednoj od zemalja članica EU no zato je domena jedna, širenje na tržište na taj način uopće ne predstavlja nikakav problem i možete se razvijati brzinom kojom želite i prema željenim zemaljama koje su u biti grupa korisnika jedne cijele "slike".

Na ovaj način isto pokazujete da ste legalni entitet kojeg je EU prepoznala, činjenica da se domena može registrirati na specifičan način i na određenom području znači dosta.

Kod .EU domene - Internet infrastruktura je kolektivno zadužena da zaštiti sve .eu domene koristeći DNSSEC protokol - ako aktivirate DNSSEC onda vaša domena postaje manje izložena napadima, a to važi i za vaše korisnike.

To su samo neke od popriličnih prednosti. Moje mišljenje je da je .eu domena jako dobra za poslovanje pogotovo ako ste iz zemlje u razvoju kao što je Hrvatska. Pristup EU tržištu je velika stvar i treba je iskoristiti, a spremnost treba pokazati. Plus, čini se da te njihove domene i poslužitelji koji imaju veze s "Europskim idnetitetom" rade jako dobro i podrška u većini zemalja EU radi jako jako dobro.

Svakako vam preporučam da pročitate .EU FAQ u vezi .EU domena.

–1 glas
Zoran odgovoreno 12.04.2014. od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)

eu domena uopće nije dobra za poslovanje!!! ona je više namijenjena za europske institucije kao što je .gov (op.aut. uvijek me ovo podsiječalo na našu riječ "*****") za amričke. wink

Slična pitanja

3 odgovora 3,852 pogleda
Marinko Zadro pitano 05.02.2014. u kategoriji Web Primjena od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova)
1 odgovor 119 pogleda
1 odgovor 118 pogleda
1 odgovor 532 pogleda
0 odgovora 42 pogleda
Marko Radić pitano 31.03.2016. u kategoriji Razno od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,499 bodova)
2 odgovora 265 pogleda
Zoran pitano 22.09.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,664 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...