506 pregleda
Goran Dren u rubrici Web Hosting od Goran Dren [Ekstraktivan] (5.4k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Otkada su uveli .eu domenu, kažu neki da je ona dobra za poslovanje jer koji bi joj inače bio smisao? No, da li je stvarno vršna domena .eu dobra za poslovanje? Pogotovo sada kada ulazimo - polako ali sigurno - u Europu.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Oskar Novak od Oskar Novak [Ekstraktivan] (5.2k bodova)
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Ovako, budući da kao što ste rekli, Republika Hrvatska zaista je članica Europske Unije - svakom logički ovo izgleda veoma realno i profesionalno - .eu domena na nekoj psihološkoj razini korisniku daje do znanja da ste spremni "zaploviti" malo izvan domaćih granica što je obično znak da imate vještine, radne discipline te da se ne bojite pokazati svoju kvalitetu na većem tržištu.

39 posto korisnika u Europi prvo istraže artikal online prije nego što ga kupe. Više od pola Internet korisnika aktivno razmjenjuje mišljenje o brendovima - prema informacijama koje su pronašli online.

.EU domena signalizira da ste otvoreni za business na području cijele Europske Unije te koristite barem jedan od službenih EU jezika.

Kada odaberete .eu ime onda vaš business mora biti registriran u jednoj od zemalja članica EU no zato je domena jedna, širenje na tržište na taj način uopće ne predstavlja nikakav problem i možete se razvijati brzinom kojom želite i prema željenim zemaljama koje su u biti grupa korisnika jedne cijele "slike".

Na ovaj način isto pokazujete da ste legalni entitet kojeg je EU prepoznala, činjenica da se domena može registrirati na specifičan način i na određenom području znači dosta.

Kod .EU domene - Internet infrastruktura je kolektivno zadužena da zaštiti sve .eu domene koristeći DNSSEC protokol - ako aktivirate DNSSEC onda vaša domena postaje manje izložena napadima, a to važi i za vaše korisnike.

To su samo neke od popriličnih prednosti. Moje mišljenje je da je .eu domena jako dobra za poslovanje pogotovo ako ste iz zemlje u razvoju kao što je Hrvatska. Pristup EU tržištu je velika stvar i treba je iskoristiti, a spremnost treba pokazati. Plus, čini se da te njihove domene i poslužitelji koji imaju veze s "Europskim idnetitetom" rade jako dobro i podrška u većini zemalja EU radi jako jako dobro.

Svakako vam preporučam da pročitate .EU FAQ u vezi .EU domena.

0 glasa
Zoran Jurić od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)

eu domena uopće nije dobra za poslovanje!!! ona je više namijenjena za europske institucije kao što je .gov (op.aut. uvijek me ovo podsiječalo na našu riječ "*****") za amričke. wink

Slična pitanja

3 odgovora 5.8k pregleda
1 odgovor 216 pregleda
1 odgovor 240 pregleda
2 odgovora 420 pregleda
1 odgovor 680 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...