3.4k pregleda
Lovro Gorup u rubrici Priroda od Lovro Gorup [Superaktivan] (3.4k bodova)
Gdje nabaviti pampas u Zagrebu i okolici? Koje cvjećarne ih nude po povoljnim cijenama? Postoje li domaćinstva u Zagrebu koja ih prodaju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Sara Adžić od Sara Adžić [Superaktivan] (3.2k bodova)

Pampas je ukrasna trava koja krasi dom mnogih obitelji. To je trava porijeklom iz Južne Afrike iz pokrajne Pampas čije ime nosi. Jako je osjetljiva na zimu pa zato voli osunčana mjesta gdje će dopirati puno sunca. Njezine stabke mogu narasti nešto manje od 1m, acvijet i preko 2 m! Ima dugačke zeleno sive listove, a cvjetovi složeni u  metlice obično su roze boje. U svom punom sjaju možemo je pronaći krajem rujna i listopada. Cijena pampasa je raznolika ovisno o visini biljke, tako se cijene mogu kretati od 40 do 70 kn. Pampas možete nabaviti preko oglasa na  Njuškalu. Osim na Njuškalu, Pampas u Zagrebu možete nabaviti po svim vrtnim centrima i Pevexu na Črnomerecu, Jankomiru u Sesvetama i na Žitnjaku. Što se tiče obiteljskih gospodarstava, najviše ih prodaju gospodarstva sa područja Bjelovara što i nije daleko jer dostavom dolazi za 2 dana na vaš kućni prag.

+2 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić [Megaktivan] (13.7k bodova)

Pampas je ukrasna trava koja je u zadnje vrijeme sve popularnija u Hrvatskoj. Ona je prekrasan detalj u obiteljskim vrtovima ili u mnogim dnevnim boravcima, blagovaonicama... Ukoliko se odlučiš staviti pampas travu u vrt sam cvijet može narasti i do 200 cm, dok trava raste nešto malo manje. Cvjetovi su rozi, sivi ili bijeli. Iako po društvenim mrežama (Facebook i Instagram) najprepoznatljiviji su bijeli i sivi, dok su rozi manje uobičajeni. 

Ukoliko se odlučiš za sadnju pampasa, svakako to čini u proljeće. Ona tijekom ljeta traži redovno zalijevanje, te povremeno micanje suhih i starih cvjetova. Također je bitno da je pampas tijekom zime zaštićen. Najljepši je tijekom rujna i listopada. 

Cijena pampasa je od 40-70 KN na internetu (Google). Cijena dostave je oko 25 KN. Mnogi rasadnici ih prodaju po već navedenoj cijeni, te nude opciju besplatnog preuzimanja, dakle bez poštarine. No svakako ti preporučam da pogledaš na Facebooku na stranici Ženski recenziRAJ jer imaš dosta preporuka oko osoba u Zagrebu koje prodaju pampas po cijeno od 10 KN na području Zagreba (no moraš doći po njega). Također postoje i osobe koje ga prodaju po nižoj cijeni ukoliko uzmeš veću količinu. 

Ukoliko želiš umjetni/trajni pampas pogledaj u trgovinama Jysk, Pepco ili Tedi.

Ukoliko se odlučiš za pravi pampas preporučam ti da ga pošpricaš lakom za kosu jer se onda ne trusi i dulje traje. 

Slična pitanja

3 odgovora 290 pregleda
2 odgovora 259 pregleda
3 odgovora 115 pregleda
2 odgovora 759 pregleda
1 odgovor 1.1k pregleda
3 odgovora 179 pregleda
2 odgovora 607 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...