1.2k pregleda
Lovro Gorup u rubrici Mobitel od Lovro Gorup
promjena rubrike od Znatko
Koje su dobre aplikacije za praćenje potresa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir

Veliki je izbor raznoraznih aplikacija za praćenje potresa, kako na mobitelima tako i na računalima. Trenutno ne koristim ni jednu, no nekoliko mojih poznanika i prijatelja koristi neke aplikacije pa bih vam ih mogao preporučiti.

Prva je svakako LastQuake. Vjerojatno najpoznatija i najkorištenija aplikacija za praćenje potresa na mobilnim uređajima. Naravno, može se preuzeti i na android i na iphone uređaje. Kada uđete u aplikaciju vidite sve potrese koji su se dogodili relativno nedavno, sortirane od najnovijeg nadalje. Podaci koji su poznati o pojedinom potresu su njegov epicentar, snaga, datum i vrijeme događanja. To će biti preglednije na slici ispod.

Slijedeća aplikacija koju bih izdvojio je Earthquake Alert! Ta je aplikacija nažalost dostupna samo na android uređajima, no ne i na iphone mobitelima. Ona uz sve ono navedeno za LastQuake aplikaciju prikazuje još i dubinu na kojoj se potres dogodio te točnu udaljenost od mjesta koje je navedeno kao epicentar. Slika iz te aplikacije izgleda ovako:

Eto, to bi bili neki moji prijedlozi, nadam se da će vam pomoći neka od navedenih aplikacija.

+2 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

Postoje mnoge aplikacije pomoću kojih možemo provjeriti kada i gdje je bio potres u svijetu. Osobno sam koristila samo jednu, tako da smo o njezinoj kvaliteti mogu govoriti.

To je aplikacija LastQuake. Kosristila sam ju par mjeseci, a i mnogi ljudi koje poznajem. Mogu reci da je aplikacija solidna, izvještaj o potresu dođe odmah, piše koje je magnitute i gdje se nalazi epicentar. Podatci su relatino točni, uz manja odstupanja u točnim magnitudama. Naglasila bih da je pohvalno što unutar aplikacije postoji opcija komentiranja vašeg doživljaja potresa. Tako, na primjer, možete vidjeti kako su posjet osjetili vaši sugrađani te gdje su ga osjetili, odnosno gdje su se u vrijeme potresa nalazili. Aplikacija također naznačuje ako postoji mogućnost tsunamija. Možete i osobno dojaviti da ste osjetili potres, a ako isti nije zabilježen, vaša dojava biti će vidljiva, ali obilježena kao "nepotvrđena".

Savjetovala bih da, ako vam nije nužnu, ovu i slične aplikacije ne pregledavate prečesto kako ne biste bili u bojazni i pod stresom s obzirom da se potresi, koje ni ne osjetimo, događaju diljem svijeta i svaki dan.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
Lovro Gorup 19.10.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Lovro Gorup
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...