141 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Vjera i religija od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Da li je to papa stvarno podržao gej brakove i zašto? Negdje sam pročitao naslov pa... ono... nevjerojatno!

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Svjetionik od Svjetionik [Aktivan] (454 bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor
Odgovor je: Ne. Papa Franjo govori i dosadašnji katolički nauk: podržava osobu kao pojedinca, pa makar se osoba borila i sa homoseksualnim sklonostima. I ne sudi ga samo zbog toga što je homoseksualac, ali se sudi osobi ako konzumira homoseksualni čin. To je jedna velika razlika, jer se ne osuđuje osoba, već čin. Tako neka osoba ako je i homoseksualac, a živi sveto i čisto pred Bogom, i dalje može biti sveta. To je prvo. Liberalni mediji su često htjeli ovo i dalje prikazati kao da Papa Franjo odobrava i homoseksualni čin, no on to nikada nigdje nije izjavio. Štoviše, bilo kakav stil života, bio homoseksualni, bio heteroseksualni, ako je u grijehu, je osuđen u katoličkoj Crkvi. Zamijetite da ovdje nigdje još nismo spomenuli riječ "brak".

Ispostavilo se da je sam Papa morao intervenirati i komentirati neke isječene video uratke koja je napravila jedna medijska kuća upravo o gej izjavama. Što se tiče baš gej brakova, točan odgovor je, ne, Papa Franjo ne podržava gej brakove. Dao je jasne izjave gdje izjavljuje da je brak zajednica muškarca i žene i da nikakav drugi brak ne može biti valjan pred Bogom. Izazov osobama koje tvrde drugačije: citirajte Papu Franju gdje tvrdi da podržava gej brakove. Nećete je naći.
+4 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović [Megaktivan] (17.4k bodova)

Papa Franjo zasigurno je najliberalniji Papa.  Zbog svog otvorenog uma i, mogli bismo reći, modernog načina razmišljanja, svakog dana nailazi na sve više osoba koje ga podržavaju u njegovom radu, izjavama i razmišljanjima, pa čak i onih drugih vjera. Isto tako, mnogi katolici i katoličke institucije nisu njegovi istomišljenici te smatraju da njegove izjave mogu narušiti konzervativni stav koji je ova religija izgradila te iza kojeg stoje mnogi vjernici.

Konkretno, iz izjava pape Franje možemo vrlo jasno iščitati da podržava gay zajednicu te za sebe govori da nije on taj koji može kontrolirati ili upravljati nečijim životom i suditi pojedincima jer je pravi blagoslov onaj koji dolazi od Boga. Istina je da je papa Franjo rekao da ne može, niti želi braniti homoeksualnim parovima da sklapaju civilne zajednice, ali o crkvenom braku se nije (toliko) govorilo, iako iz naslova u medijima možemo dobiti drugačiju sliku. Stav ovog Pape je da je na kraju dana bitna ljubav i da joj ništa ne bi trebalo priječiti put. To bi, onda, bio i razlog njegovog podržavanja homoseksualnih parova.

Svjetionik od Svjetionik [Aktivan] (454 bodova)
Pitanje glasi "Da li je papa stvarno podržao gej brakove i zašto?" - možete li citirati Papu Franju gdje izjavljuje da je podržao ne gej osobe, nego baš gej brak? Čekam, hvala.
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović [Megaktivan] (17.4k bodova)
Možete li citirati dio odgovora u kojem tvrdim da je to izjavio? Čitati s razumijevanjem ;-)
Svjetionik od Svjetionik [Aktivan] (454 bodova)
uređen od Svjetionik
Niti jednom ja jednom riječju nisam ustvrdio da ste vi izjavili da Papa podržava gej brakove, odnosno ne podržava. No budući da se niste niti jednom riječju osvrnuli na to, a pitanje je upravo o tome, gej brakovima; postavio sam vam pitanje možete li vi njega citirati. Budući da vaš tekst zvuči kao da implicirate da Papa Franjo odobrava gej brakove.

Slična pitanja

1 odgovor 1.1k pregleda
1 odgovor 2.6k pregleda
3 odgovora 4.5k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...