Ivana Horžić u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana Horžić
Zanima me koje boje za kosu preporučate kao dobre, a koje nikako ne preporučate.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

Ako se odlučite za bojanje kose kod kuće, trebali biste biti oprezni kod odabira boja za kosu. U slučaju boja za kosu u globali vrijedi "skuplje=bolje". Dakle, boje za kosu koje možemo naći u drogerijama po čak 15 kuna,bo nisu kvalitetne je. Općenito sve boje za kosu iz dućana, koji nisu specificirani za frizersku opremu, tzv. box dyes su boje koje su štetne za kosu. Tome je poglavito tako jer u svom sastavu sadrže izbjeljivač, koji je svakako nepotreban u takvim bojama te samo dodatno oštećuje kosu. One "malo skuplje" boje za kosu iz dućana su svakako kvalitetnije, ali ni njih ne bih preporučila na prvom mjestu. Ako želite obojati kosu kod kuće, a da ne oštetite kosu, preporučila bih da kupite boje u dućanima specificiranim za frizersku opremu. Preporučila bih demi permanent, odnosno "polutrajne boje" jer su manje štetne.

  Jedna od kavlitetnijih marki je svakako Arctic Fox. Ne oštećuju kosu, imaju široku paletu boja, možete ih miješati međusobno kako biste postigli neku određenu nijansu (ili ih miješati sa regeneratorom za pastelne ili ublažene nijanse), a uz to su dugotrajne , 100% veganske i cruelty free. Cijena im je oko otprilike 11 USD ( američkih dolara) te se mogu naručiti na internetu.

+9 glasa
Iva Murat od Iva Murat

Kao kvalitetnije boje za bojanje kose kod kuće izdvojila bih L'oreal Paris i Syoss. Ove boje kosu ostavljaju mekšom i manje ju isušuju te mi se jako sviđaju maske za kosu koje dolaze u pakiranju. Nešto lošije kvalitete su po meni Garnier boje za kosu. Frizerka mi je preporučila da Garnier, kao i ostale jeftinije marke izbjegavam jer više isušuju kosu i teško ih se riješiti, odnosno teže ih je prekriti drugom bojom kada zaželim promjenu. Definitivno su skuplje boje kvalitetnije, pa mislim da, ako već bojamo kosu kod kuće, isplati se investirati u malo kvalitetniju boju. 

+8 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
odabran od Ivana Horžić
 
Najbolji odgovor

Bojanje kose kod kuće može oštetiti kosu te treba biti vrlo pažljiv s njima. Ipak, postoje određene marke koje nekima pašu, a nekima ne. Najbolje se obratiti stručnjaku za savjetovanje o bojama, a neki saloni nude nošenje svojih boja za kosu.

Nisam puno puta bojala kosu kod kuće, no kada jesam, ovo su bili moji dojmovi:

Boje koje preporučam:

  • L'Oreal Preference
  • Wella Koleston Perfection
  • Keune boje za kosu
  • Garnier Color Naturals

Boje koje mojoj kosi nisu pasale:

  • Palette
  • Syoss

Slična pitanja

2 odgovora 4.9k 👀
4 odgovora 506 👀
4 odgovora 16.9k 👀
3 odgovora 763 👀
2 odgovora 5.5k 👀
1 odgovor 502 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...