Zoran Jurić u rubrici Posao od
Koji su najveći problemi pri radu na daljinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Ivana Horžić od
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Rad na daljinu zna biti jako naporan i izazovan za osobu. No u doba Covida on se sve više prakticira jer je puno sigurnije. U ovom slučaju to je najčešće rad od kuće, dakle daleko od firme u našim domovima.

Naravno najveći problem može biti loša internetska veza. Za većinu poslova je bitan internet jer se programi nalaze na ''internetu'' ili moraju stalno nešto istraživati. Zato j bitno prije početka takve vrste rada raspitati se o jačini interneta, dodatnim mogućnostima da se on poboljša...

Još jedan jako bitan faktor su uređaji, to najčešće bude laptop ili mobitel...Zato je bitno da oni uvijek budu napunjeni, spremni za rad. Ukoliko osoba koristi vlastito računalo (ne od firme) bitno je da bude sigurna da ono nije pretrpano mapama i datotekama i da neće  ''štekati''. također je bitno da ono nije jako staro pa da ne prestane raditi tijekom posla. 

Jedan jako velik faktor, ako ne i najvažniji je mir. Bitno je da osoba nađe prostor gdje ju nitko neće ometati. To je najbolje da bude neka prostorija koja je dovoljno velika za sve ono što joj treba za rad. Dakle da joj stane računalo, neke druge potrebne stvari ukoliko se on bavi izradom nečega od kuće, bitno je da u toj prostoriji ima mjesta za sav materijal. Najbolje je ako se prostorija može zaključati tako da je osoba sigurna da nitko neće uči unutra dok ona radi nešto važno poput npr. telefonskog razgovora.

Postoje i razni drugi faktori, no sve ovisi o tome kako se osoba postavi i kako si osigura uvjete za rad. Bitno je da svaka osoba prije početka rada razmisli o svim mogućim smetnjama i pokuša ih riješiti. 

+7 glasa
Iva Murat od

Osim loše internetske veze, problema s tehnologijom i s radnim prostorom, još jedan problem može bit struktura radnog dana. Ako pri radu od kuće ne morate raditi u realnom vremenu, nego si sami određujete kad ćete koji zadatak obaviti, možda će vam biti teško odrediti kad što radite. Neki ljudi bi upravo tu fleksibilnost radnog vremena naveli kao prednost, ali nekima je teško sami si strukturirati dan .To može dovesti do izvršavanja obaveza u zadnji čas. 

Također ako radite od kuće, možda ćete imati osjećaj kao da ste cijeli dan  na poslu i nećete se moći tako lako isključiti i opustiti. Budući da više nemate fiksno radno vrijeme, tijekom cijelog dana vam mogu stizati mejlovi i obavijesti vezani uz posao.

 Još jedan problem može biti stalno gledanje u računalo. Većina nas računalo koristi i u slobodno vrijeme. Bilo da koristimo društvene mreže, dopisujemo se, igramo igrice, ili gledamo filmove, dio slobodnog vremena ćemo sigurno provesti na računalu. Tako dugo gledanje u ekran može štetiti vidu. 

Neki će kao nedostatak rada od kuće možda navesti to da nemaju svaki dan kamo otići iz kuće. Kad radimo izvan kuće, svaki dan imamo razlog za obući se, počešljati, srediti i izaći iz kuće. Ako radimo iz kuće možda nećemo svaki dan imati kamo ići.

Slična pitanja

3 odgovora 243 👀
Nino Marić 15.02.2022. pitanje u rubrici Posao od Nino Marić
1 odgovor 667 👀
1 odgovor 7.6k 👀
1 odgovor 547 👀
Matej Tolić 30.06.2014. pitanje u rubrici Posao od Matej Tolić
1 odgovor 1.3k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...