Zoran Jurić u rubrici Web Poslovanje od
molim savjet - kako mogu najbolje prodati ili iznajmiti svoju nekretninu na internetu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Mario Daka od
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Potrebno je napraviti web stranice koje udovoljavaju sljedećim jednostavnim kriterijima:

  1. Bitna jednostavna logika i kategorizacija – klijenti moraju moći lako razlučiti gdje kliknuti za najam, prodaju, kupovinu stana, kuće i slično. Prodajemo širokoj skupini klijenata raznih demografija pa nam je bitno postaviti stvari tako da se našim webom lako služe osobe s više ili manje iskustva u korištenju interneta, s istim razumjevanjem viđenog. ‘Usability’ nam je oduvijek bio vrlo važan.
  2. Pristupačno pretraživanje – funkcionalna tražilica je iznimno važna kako bi odabir po određenim parametrima dao ono što klijent traži. Dakle, želi li netko u određenom kvartu unajmiti stan ili kuću, omogućili smo mu da traženu ponudu dobije u tri klika.
  3. Stalni upravljački elementi web stranice – bitno nam je da se klijent nakon odabira jednog tipa nekretnine vrlo brzo tj. jednim klikom vrati na ponovni odabir određenog dijela stranice. Ne volimo komplicirane webove.

Kao što vidite, sve ove tri značajke su vezane uz funkcionalnost weba pa iz toga i proizlazi da je za prodaju ili iznajmljivanje neke nekretnine na webu potrebno primarno poraditi na funkcionalnosti.

Marin Barić 14.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Marin Barić
08.11.2020. promjena rubrike od Znatko
Što je solemnizirani ugovor o najmu?
+6 glasa
Goran Hudovsky od

Virtualne šetnje - učinkovit marketing alat za nekretnine!

Znanje je moćno i u kombinaciji s najboljim marketing alatom za nekretnine kao što su virtualne šetnje dovest će vas do uspjeha. Uz virtualne šetnje budite ispred svih, preuzmite stvar u svoje ruke, izgradite povjerenje i jednostavno dođite do klijenata. Ne propustite priliku da svoje klijente nagradite virtualnom šetnjom!

Društvene mreže mogu dovesti potencijalne klijente iz vaših aplikacija izravno do potencijalne prodaje.
Marketing alat za nekretnine poput virtualne šetnje mogu vas istaknuti. Način na koji predstavljate popis nekretnina trebao bi nadahnuti, privući i angažirati potrošača. Ključ vašeg uspjeha je korištenje virtualne šetnje za nekretnine kako biste se razlikovali od svih ostalih.

Što dalje? Zavirite iza kulisa.

Dakle, prošli ste kroz sav posao stvaranja virtualne šetnje 360° za vašu tvrtku ili nekretninu. Čestitamo ! Pogreška broj jedan koju čini većina novih vlasnika virtualne šetnje je da stanu od tog trenutka. Većina ljudi misli da imaju virtualni obilazak i možda je to sve što im treba. Ipak, sa svojom novom virtualnom šetnjom možete učiniti još puno toga kako biste POVEĆALI VIDLJIVOST i MAKSIMALIZACIJU IZLOŽENOSTI. Uostalom, u to ste uložili trud, vrijeme i novac. Zašto ne biste dobili svoju punu vrijednost, ako ne i više? Prijeđimo odmah na to...

Potpis e-pošte

Razmišljate: 'Čekaj... Kako mogu staviti svoj virtualni obilazak u svoj potpis e-pošte?' Pa, ne možete ga fizički ugraditi u e-poštu, ili čak i da možete, većina e-poruka će ga blokirati. Da bi se to dogodilo moramo razmišljati izvan okvira. U samo nekoliko minuta možete postići pouzdan rezultat.

Ali prvo razgovarajmo o "zašto". Stavljanje veze na vaš virtualni obilazak u svoj potpis e-pošte je besplatno oglašavanje, a koliko puta dnevno šaljete e-poruku? Točno. Ako ste trgovac nekretninama, možete čak postaviti više linkova za sve svoje nekretnine na tržištu. Ako ste vlasnik tvrtke, koji je bolji način da dopustite ljudima da istraže vaše mjesto poslovanja svaki put kada pošaljete ili odgovorite na e-poruku?

Koristite snimku zaslona vaše virtualne šetnje, smanjite je na minijaturu, a zatim je označimo tako da će, kada netko klikne na nju, biti preusmjeren na vaš virtualni obilazak ili možete dodati QRcode.

Virtualne šetnje za nekretnine na Facebooku

Ne samo da možete objaviti virtualne šetnje na svojoj poslovnoj stranici, već možete "pojačati" svoju objavu ili stvoriti oglas.
Postoji nekoliko načina da se ovo izvede:
1. Otvorite svoju virtualnu šetnju u pregledniku i napravite snimku zaslona. Nemojte zatvarati karticu. Uskoro ćemo morati preuzeti URL.
2. Koristite svoj omiljeni softver za uređivanje fotografija za izrezivanje kartica preglednika i svega što nije vaša virtualna šetnja. Spremite sliku negdje gdje je možete lako dohvatiti.
3. Izradite svoju objavu na Facebooku tako da učitate ili objavite snimku zaslona. Nemojte još pritisnuti gumb za objavu.
4. Ispod fotografije ispustite URL svoje virtualne šetnje ili Google Street View objave. Sada možete objaviti novo ažuriranje statusa.
5. Kada netko klikne na vašu sliku, vidjet će hipervezu ispod fotografije i to će ih dovesti izravno do vaše virtualne šetnje.

Fotografije 360 ° na Facebooku!

Kako se to radi?
1. Ako vam je vaš fotograf virtualne šetnje izradio virtualni obilazak, taj fotograf ima sve panorame vašeg obilaska, u pojedinačnim sobama ili područjima. Pitajte svog fotografa za SVE panorame obilaska. Obično će ga staviti u zip datoteku jer su datoteke prilično velike.
2. Facebook prihvaća ove panoramske fotografije i pretvara ih za vas u fotografiju 360 °.

Virtualne šetnje za nekretnine na Instagramu, Twitteru i LinkedInu

Budući da sve platforme društvenih medija ne nude kompatibilnost od 360°, moramo razmišljati izvan okvira. Ne brinite, stvar je jednostavna. Zaobilazimo to stvaranjem animiranog GIF -a vaše virtualne šetnje. Već ste vidjeli animirane GIF-ove. Koristit ćemo brojne besplatne aplikacije kako bismo sve to učinili mogućim.
1. Instalirajte aplikaciju za snimanje zaslona za svoj uređaj. Za Android toplo preporučujem aplikaciju pod nazivom “ Az Screen Recorder ”.
2. Otvorite svoju virtualnu šetnju putem telefona, pazeći da ju otvorite na cijelom zaslonu. Dođite do područja koje stvarno želite istaknuti.
3. Započnite snimanje zaslona tako da aplikacija bilježi aktivnost vašeg zaslona.
4. Počnite se kretati po svojoj virtualnoj šetnji.
5. Nakon što imate oko 15 sekundi snimke, pritisnite stop.
6. Ako vaša aplikacija za snimanje zaslona ne pruža način da svoj novi videozapis pretvorite u GIF, jednostavno prijeđite na sljedeći korak.
7. Pronađite drugu aplikaciju koja pretvara video u GIF
8. Uvezite svoj videozapis u aplikaciju za izradu GIF-a i pretvorite ga u GIF.
9. Gotovi ste!

Uštedite vrijeme odaberite Agenciju za digitalni marketing

Agencija za digitalni marketing za vas:


Slična pitanja

5 odgovora 1.5k 👀
1 odgovor 484 👀
3 odgovora 3.5k 👀
2 odgovora 488 👀
Zoran Jurić 10.07.2014. pitanje u rubrici Stanovanje od Zoran Jurić
2 odgovora 5.5k 👀
2 odgovora 568 👀
Ivan Gačić 05.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić
1 odgovor 291 👀
Ivan Gačić 12.02.2022. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić
2 odgovora 2.5k 👀
Marin Barić 14.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Marin Barić
1 odgovor 890 👀
Zoran Jurić 16.05.2016. pitanje u rubrici Stanovanje od Zoran Jurić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...