Kako iznajmiti stan u Zagrebu?

178 pogleda
Zoran pitano 16.05.2016. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
Kako i gdje na internetu najlakše i najbrže iznajmiti stan podstanaru koji bi mi plaćao mjesečnu rentu?

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

+1 glas
Vjekoslav Šimić odgovoreno 16.04.2017. od korisnika Vjekoslav Šimić Aktivan (100 bodova)
Odlučio sam se odgovoriti na ovo pitanje zato što imam popriličnog iskustva vezanog uz prodaju i najam stanova što u Zagrebu, tako i u ostatku Hrvatske. Po meni neovisno o lokaciji, najbolji izbor je portal njuskalo.hr. Prvo se morate registrirati, što ne bi trebao biti neki problem. U desnom gornjem kutu imate opciju "registrirat", kliknite na to, ispunite svojim podacima i to je to, spremni ste za dalje. Odmah ispod imte plavu ikonicu "+predaj oglas", kliknite na nju, te odaberite kategoriju "nekretnine", zatim "iznajmljivanje stanova", pa kliknite na plavu tipku "nastavi". U idućem koraku odaberite vremenski rok u kojem će se vaš oglas prikazivati uz ostale pogodnosti, kao što su besplatan skok na vrh tražilice ili energetski certifikat, o čemu naravno ovisi visina cijene. Preporučam vam da uzmete opciju od 6 mjeseci, a da energetski certifikat ishodite sami. No ukoliko ne možete naći jeftiniju ponudu za sam certifikat, najbezbolnije je odabrati ponudu uz certifikat. Zatim odaberete lokaciju, ispunite osobine stana, a u opisu ne pretjerujte i uvijek govorite istinu jer u suprotnome gubite i svoje i tuđe vrijeme. Pri odabiru fotografija, za profilnu sliku odaberite najbolju koju imate, npr. pogled iz stana ili najljepšu prostoriju, ali vodite računa da je prostorija na fotografiji uredna, bez suvišnih "životnih dodataka" koji će sigurno odbiti potencijalnog najmoprimca. Kada ste završili, stisnite opciju "pregledaj prije predaje" te još jednom prekontrolirajte i za kraj stisnite nastavite.

Preporučio bih vam da ne pretjerujete sa cijenom, nego da prvo malo istražite tržište i onda još malo spustite ( ne pretjerano puno, otprilike 20 eura je dovoljno, npr. ako mislite da za svoj stan možete dobiti 300 eura, stavite cijenu od 280 eura, puno brže ćete ga iznajmiti). Svakako uzmite polog u visini barem jedne mjesečne rate ili čak i više, te dogovorite plaćanje do najkasnije 10ga za tekući mjesec ili već kako odgovara i vama i najmoprimcu, ali se držite dogovora. Po meni bi još bilo dobro da sastavite ugovor o najmu stana koji možete pronaći na internetu, samo u googlu upišite "ugovor o najmu stana" i dobit ćete okvirnu formu, koju vi naravno možete sebi prilagoditi. Spomenuti ugovor odite sa najmoprimcem ovjeriti kod Javnog bilježnika i to vam je to.
Ivanhoe M. commented 16.04.2017. od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (6,004 bodova)
Dodao bi ovdje da Njuškalo naplaćuje oglase. Također, nije loše iznajmljivati stan i preko agencije. Naravno, tu je onda i njihova provizija ali i puno manje posla za iznajmljivača.

Slična pitanja

1 odgovor 76 pogleda
Zoran pitano 10.07.2014. u kategoriji Web Primjena od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
1 odgovor 87 pogleda
Zoran pitano 22.05.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
3 odgovora 1,235 pogleda
2 odgovora 93 pogleda
Marinko Zadro pitano 03.07.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,246 bodova)
1 odgovor 619 pogleda
0 odgovora 155 pogleda
1 odgovor 87 pogleda
1 odgovor 452 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,045 pitanja

2,659 odgovora

1,319 komentara

720 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...