821 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Stanovanje od Zoran Jurić
promjena rubrike od Znatko
Kako i gdje na internetu najlakše i najbrže iznajmiti stan podstanaru koji bi mi plaćao mjesečnu rentu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Vjekoslav Šimić od Vjekoslav Šimić
Odlučio sam se odgovoriti na ovo pitanje zato što imam popriličnog iskustva vezanog uz prodaju i najam stanova što u Zagrebu, tako i u ostatku Hrvatske. Po meni neovisno o lokaciji, najbolji izbor je portal njuskalo.hr. Prvo se morate registrirati, što ne bi trebao biti neki problem. U desnom gornjem kutu imate opciju "registrirat", kliknite na to, ispunite svojim podacima i to je to, spremni ste za dalje. Odmah ispod imte plavu ikonicu "+predaj oglas", kliknite na nju, te odaberite kategoriju "nekretnine", zatim "iznajmljivanje stanova", pa kliknite na plavu tipku "nastavi". U idućem koraku odaberite vremenski rok u kojem će se vaš oglas prikazivati uz ostale pogodnosti, kao što su besplatan skok na vrh tražilice ili energetski certifikat, o čemu naravno ovisi visina cijene. Preporučam vam da uzmete opciju od 6 mjeseci, a da energetski certifikat ishodite sami. No ukoliko ne možete naći jeftiniju ponudu za sam certifikat, najbezbolnije je odabrati ponudu uz certifikat. Zatim odaberete lokaciju, ispunite osobine stana, a u opisu ne pretjerujte i uvijek govorite istinu jer u suprotnome gubite i svoje i tuđe vrijeme. Pri odabiru fotografija, za profilnu sliku odaberite najbolju koju imate, npr. pogled iz stana ili najljepšu prostoriju, ali vodite računa da je prostorija na fotografiji uredna, bez suvišnih "životnih dodataka" koji će sigurno odbiti potencijalnog najmoprimca. Kada ste završili, stisnite opciju "pregledaj prije predaje" te još jednom prekontrolirajte i za kraj stisnite nastavite.

Preporučio bih vam da ne pretjerujete sa cijenom, nego da prvo malo istražite tržište i onda još malo spustite ( ne pretjerano puno, otprilike 20 eura je dovoljno, npr. ako mislite da za svoj stan možete dobiti 300 eura, stavite cijenu od 280 eura, puno brže ćete ga iznajmiti). Svakako uzmite polog u visini barem jedne mjesečne rate ili čak i više, te dogovorite plaćanje do najkasnije 10ga za tekući mjesec ili već kako odgovara i vama i najmoprimcu, ali se držite dogovora. Po meni bi još bilo dobro da sastavite ugovor o najmu stana koji možete pronaći na internetu, samo u googlu upišite "ugovor o najmu stana" i dobit ćete okvirnu formu, koju vi naravno možete sebi prilagoditi. Spomenuti ugovor odite sa najmoprimcem ovjeriti kod Javnog bilježnika i to vam je to.
Ivan Bilić od Ivan Bilić
Dodao bi ovdje da Njuškalo naplaćuje oglase. Također, nije loše iznajmljivati stan i preko agencije. Naravno, tu je onda i njihova provizija ali i puno manje posla za iznajmljivača.
Ivan Gačić 05.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić
15.09.2021. promjena rubrike od Znatko
Tko unajmljuje suterenski stan?
Marin Barić 14.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Marin Barić
08.11.2020. promjena rubrike od Znatko
Što je kapara?
Marin Barić 14.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Marin Barić
08.11.2020. promjena rubrike od Znatko
Koji su najčešći problemi kod iznajmljivanja/unajmljivanja stana?

Slična pitanja

2 odgovora
Zoran Jurić 10.07.2014. pitanje u rubrici Stanovanje od Zoran Jurić
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Ivan Gačić 05.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić
2 odgovora
Ivan Gačić 04.11.2021. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...