163 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Zabava od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)

Mašina za iskustvoHajmo sad zamisliti da postoji neka mašina za iskustva. Ta mašina, taj stroj ti može pružiti svako iskustvo koje poželiš osjetiti. Taj stroj za iskustva može stimulirati tvoj mozak tako da misliš da sam letiš kroz oblake (kao Superman), da upoznaš i da se družiš s osobom iz svojih snova, da ostvariš ono što ti inače nije lako ostvariti i da osjetiš sreću koju nikad prije nisi osjetio. Mislim da ti je jasno da bi to postigao moraš cijelo vrijeme plutati u tekućini nekog zatvorenog spremnika dok su ti elektrode spojene za tvoju glavu kao i određene cijevi po tijelu. Naravno, dok tako sav spojen na stroj plutaš u tom spremniku, ti ne bi znao da si unutra već bi sve bilo tako realno da bi vjerovao kako se svi tvoji lažni doživljaji uistinu događaju baš tebi.

Da li se želiš priključiti na ovakvu mašinu za iskustva? 

Da li želiš da ti ovaj stroj promijeni sva tvoja životna iskustva te da osjetiš mnoga nova?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+7 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.9k bodova)
Ne bih to željela. Smisao života i njegov tok je sasvim jasan sam po sebi. Ne bi imalo smisla doživjeti nešto za što znamo da nije stvarno.

Prema toj logici, isplativije bi se bilo drogirati. No, razlog zašto se ne drogiram je zato što smatram da je to bježanje od stvarnosti. Nije naravno pravilo, ali jednako kao i s drogiranjem, osoba kada bi se našla u stvarnosti bez takvih iskustava ne bi bila sretna i zadovoljna. Ponovno, kao i sa drogom, osoba bi zahtijevala još više i još više tih iskustava koje je dobila sa "mašinom za iskustva".

To nije rješenje. Potrebno je ispuniti svoj život stvarnim iskustvima, pronaći izvor sreće i postići istinsku sreću.
+5 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.8k bodova)
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Svaka osoba ima neke želje koje želi ostvariti u životu, bilo da se radi o iskustvima ili materijalnim stvarima. Ako joj se čini da ih nikada neće ostvariti, danas postoji puno opojnih sredstava koji mogu pružiti taj osjećaj, nažalost.

Osobno, ne volim biti izvan kontrole svojih misli te se uvjeravati u nešto nestvarno. Volim stvari proživljavati sama i u realnom vremenu te mislim da nema smisla iskusiti nešto što se nikada neće dogoditi bez da moramo poseći za opojnim sredstvima ili nečime gdje nemamo kontrolu nad nama samim. 

Jedino što bi ovim strojem uzela u obzir je vidjeti kakav je osjećaj uspjeti u onome što želim, pa da se potrudit svim svojim snagama ostvariti svoje snove te nikada ne odustati od njih. Kao poticaj za svoje uspjehe i razlog zbog čega bi se trudila. A za ostale snove, postoje snovi koje sanjamo. Takav je osjećaj kada se probudimo iz lijepog zna. Veselimo se u snovima, ali kada se probudimo, shvatimo da je to bio samo san i onda smo razočarani.

Kada bi iskusila ovakav stroj, nikada više ne bi bila zadovoljna sa sadašnjim životom te bi konstanto težila nekim nerealnim stvarima koje u ovom svijetu nisu moguće. Općenito sam osoba koja najviše uživa u malim stvarima, kao zalasci sunca, druženje s bliskim osobama i iskren smijeh. To mi je u ovom svijetu dovoljno da budem sretna.

Zoran Jurić od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
dodatna napomena: stroj za iskustva ti opet može pružiti onda sve u čemu uživaš ("...najviše uživam u malim stvarima, kao zalasci sunca, druženje s bliskim osobama i iskren smijeh";) i uvijek onda kad ti želiš.
Zoran Jurić 03.07.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova) S kime i gdje biste na putovanje? (pitalica)
+5 glasa
Iva Murat od Iva Murat [Turboaktivan] (26.6k bodova)
Možda bih se priključila na ovaj stroj iz znatiželje, da vidim kako je to proživjeti neko ludo iskustvo na koje se u stvarnosti ne bih usudila. To bi bio neki moj eksperiment. Ne bih htjela da taj stroj promijeni sva moja životna iskustva jer mi se neka iskustva koja sam imala sviđaju upravo takva kakva jesu, bez obzira na to što nisu bila savršena. Čak i iz oni loših iskustava sam nešto naučila. Zbog njih sam djelomice danas takva kakva jesam. Mislim da bi mijenjanje tih iskustava promijenilo i mene. Budući da ne mogu biti sigurna na koji način bi me to promijenilo, gubim kontrolu. Zbog toga ne bih mijenjala svoja iskustva.
+1 glas
Sandra Vukov od Sandra Vukov [Ekstraktivan] (9.0k bodova)
Budući da oko mene svi se drogiraju, piju, izlaze a ja sam kao bogomoljka kuća-posao-fakultet ili čak i kad sam s njima pijem sok od ananasa i najranije idem doma, ne vjerujem da bi me ovakav izazov privukao. Ne privlači me ništa što bi me promjenilo pa čak i na način da me opusti i da mi odgovara jer sam svjesna da posljedice nisu dobre ali isto tako ne osuđujem nikoga i podržavam da svi rade što im odgovara jer oni najbolje znaju što žele, što ne žele, ljude ne želim mjenjati.

Ne bi to htjela i ne bi to napravila.

Slična pitanja

3 odgovora 850 pregleda
Ivan Gačić 08.10.2020. pitanje u rubrici Razno od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

20. ZFF
Zagreb Film FestivalZagreb, 23.-30.10.2022.

Prijave uskoro!

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...