176 pregleda
Margareta Jurisi u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi [Proaktivan] (646 bodova)
Kako se veseliti Božiću u ovo vrijeme? Kako znamo hoće li se sve zatvoriti za Božić? Ima li smisla veseliti se? Kako se mogu mentalno natjerati da se ipak veselim Božiću, jer je to najdraži blagdan velikom broju ljudi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+5 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.1k bodova)
odabran od Margareta Jurisi
 
Najbolji odgovor

Priznajem da je malo teže ove godine se veseliti Božiću jer vjerojatno neće biti Adventa, a i ako će ga biti neće biti uobičajen. ulice neće biti pretrpane ljudima, neće barovi i kafići raditi kasno u noć čekajući Božić uz božićne pjesme, ali možemo ipak i puno toga napraviti kako bi 'spasili' Božić.

Prvo bi predložila ono što mene uvijek spašava u lošim trenucima, a to su božićne pjesme. One me uvijek prve podsjete na čari Božića te se uz njih ne mogu osjećati loše i odmah me preplavi Božićni duh. Ono što ja radim je stavim si 'playlistu' božićnih pjesama da svira u pozadini na YouTube-u dok radim nešto. 

Zatim, preporučam božićne filmove kojih je jako puno. Neflix je izbacio i neke nove božićne filmove pa bacite pogled i na njih. Probuditi će u nama duh Božića te odmah popraviti raspoloženje.

Isto tako, probajte kod kuće raditi što više božićnih stvari. Primjerice, ispecite kolače, ukrasite dom i pjevajte pjesme te si stvorite lijepu malu božićnu atmosferu upravo kod Vas doma.

+4 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić [Megaktivan] (13.7k bodova)

Božić je omiljeni blagdan većini ljudi. U to doba svi se sastaju sa svojim obiteljima, druže, vesele, pjevaju i plešu, svi se zabavljaju. S obzirom da je ove godine situacija s koronom promijenila navike ljudi, unijela je strah među ljude i više nije lako veseliti se svemu. Svi se nadaju da će se situacija smiriti i da će se Božić slaviti kao i uvijek do sada. No ako se to ipak ne dogodi također se moramo potruditi se proslaviti ga najbolje moguće.

Božić će biti nešto drugačiji nego inače, no ne smije se zaboraviti prava bit Božića. Ovo je super prilika da se svi u obitelji još više zbliže. Ukoliko i budemo zatvoreni u kuće to će biti super prilika da sa roditeljima, dečkima, supružnicima ili djecom proslavimo u miru Božić. Svi ukućani mogu sudjelovati u DIY ukrasima za bor, kuću. Također svatko može napraviti i neki DIY poklon i darovati ga drugim ukućanima pod bor jer pokloni uvijek sve razvesele. Također se mogu peći kolači, keksi u obliku bora ili sobova. Ukoliko i ne budu svi u mogućnosti biti zajedno, tehnologija je napredovala i zato uvijek možemo putem video poziva pozvati svoje najmilije i pokazati im i prenesti dio vesele atmosfere. 

Iako je situacija s koronom ovakva to svakako nije razlog da se prestanemo veseliti i zabavljati, pa makar i u svoja 4 zida. Od veselja i radosti nikada ne smijemo odustajati jer upravo nam sve to donosi snagu za borbu sa ovom situacijom

+2 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.4k bodova)
Čitavo vrijeme sam i ja to sebi govorila, kako slaviti Božić u ovako teška vremena potresi i virus, kako slaviti Novu godinu, kada su ljudi ostali bez svojih domova za sam Božić.. kako? Ipak, dan prije Božića počela sam se veseliti, kititi bor, staviljati poklone ispod bora i kada sam stan ukrasila bila sam sva sretna. Novu godinu sam proslavila u stanu, bila sam sretna tek kad sam vidjela prekrasne rakete, to me podiglo. Ponadala sam se da će uskoro sve biti bolje.
Mia M. 15.11.2021. pitanje u rubrici Vjera i religija od Mia M. [Ekstraktivan] (7.5k bodova) Kada je to Djed Mraz preuzeo Božić od Isusa Krista?

Slična pitanja

5 odgovora 215 pregleda
1 odgovor 84 pregleda
5 odgovora 211 pregleda
3 odgovora 243 pregleda
Sandra 13.11.2020. pitanje u rubrici Odjeća i obuća od Sandra [Ekstraktivan] (8.4k bodova)
2 odgovora 111 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...