Kako se opustiti?

25 gledanja
Michelle Koprivnjak pitano prije 6 dana u kategoriji Življenje od korisnika Michelle Koprivnjak Aktivan (723 bodova)
recategorized prije 5 dana od korisnika Znatko
Kako se opustiti? Koji su Vaši savjeti kako se opustiti?

Please log in or register to answer this question.

2 odgovor(a)

+2 ocjena
Antoneta Hrgović odgovoreno prije 6 dana od korisnika Antoneta Hrgović Aktivan (936 bodova)

U suvremenom svijetu u kojem se svaki dan susrećemo s mnogo stresa vrelo je bitno da znamo kako taj stres i otkloniti. Ovo je par savjeta kako se možemo opustiti i povećati kvalitetu života:

  • vježbe disanja

​Vježbe disanja poznata su metoda smirivanja, a koriste ih i psiholozi u svojem radu sa pacijentima. Za ove vježbe nije nam potrebno ništa do li malo volje da naučimo kako raditi pravilne, duboke udahe te kako da prebacimo svoj fokus sa problema i stresa na najjednostavniju radnju- disanje.

  • priroda

​Odlazak u prirodu svakako je jedna od opuštajućih radnji. Kada se maknemo iz užurbanosti grada i ljudi i odemo na planinarenje ili običnu šetnju priprodom, automatski smo vedriji i opušteniji. Također, povećana razina kisika u šumama opušta naš mozak, a boravljenje u prorodi i tako je preporučljivo.

  • učinite nešto za sebe

​Ponekad, da bismo se opustili, potrebno nam je malo samoće. Bilo da napravite toplu kupku, pogledate neki dobar film ili uzmete u ruke dobru knjigu, važno je samo jedno-da to učinite sa srcem i iz ljubavi prema sebi. Osm vlastitih problema, raspoloženje nam često mogu narušiti i tuđi problemi, negativne osobe u našoj okolini ili pak uznemirujuće vijesti i novinski članci. Stoga je potrebno da se s vremena na vrijeme "isključimo od svih i svega" te dopustimo sebi trenutak mira i tišine u kojemu ćemo misli maknuti da sa onoga što nas opterećuje.

0 ocjena
Iva Murat odgovoreno prije 5 dana od korisnika Iva Murat Superaktivan (2,326 bodova)
Prema mom iskustvu, najbolje je preusmjeriti misli na nešto drugo, kako ne bismo mislili na ono što nas uznemirava. Možete se posvetiti nekim obavezama, čistiti stan, kuhati, presložiti ormar... Možete raditi u vrtu ili otići u šetnju po vašem gradu ili u šetnju prirodom. Pomaže i razgovor s prijateljima ili s obitelji. Možete razgovarati o onome što vas muči jer bi vam to moglo pomoći da se ispušete. Ako ne možete puno toga učiniti povodom onoga što vas muči, možete razgovarati i o nekim drugim temama kako biste preusmjerili misli. Pomaže i čitanje ili gledanje filma ili serije te slušanje muzike. Možete pokušati i s čajevima za smirenje, kao što su čaj od lipe, kamilice, valerijane.

Slična pitanja

2 odgovora 26 gledanja
1 odgovor 20 gledanja
2 odgovora 24 gledanja
1 odgovor 13 gledanja
1 odgovor 15 gledanja
Lovro Gorup pitano 25.09. u kategoriji Priroda od korisnika Lovro Gorup Superaktivan (2,063 bodova)
2 odgovora 45 gledanja
Lovro Gorup pitano 01.10. u kategoriji Priroda od korisnika Lovro Gorup Superaktivan (2,063 bodova)
Znatko

Znatko je otvorena i pretraživa baza znanja u obliku pitanja i odgovora online zajednice

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

3,925 pitanja

5,271 odgovora

1,391 komentara

845 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?

Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...