209 pregleda
Ivana Basar u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana Basar

Kako raditi učinkovito i uspješno bez "burn-out-a" i gubljenja previše energije? Trebam savjet kako ostati energetičan i mirne glave kroz radni tjedan

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Energija i 'mirna glava' dolazi prvenstveno od odmora i spavanja. Svima je poznato da čovjek dnevno mora odspavati 8 sati pa bi se toga trebali i pridržavati. Ako moramo ustati ranije za posao ili fakultet, jednostavno moramo otići ranije spavati da bismo se odmorili za slijedeći dan

Sat vremena prije spavanja je obavezno mobitel odložiti sa strane te ne gledati u ekran koji nas dodatno umara. Kada se probudimo, također bi morali odgoditi automatsko gledanje u ekran, nego si uzeti 5-10 minuta kratke meditacije gdje postajemo svjesni svog tijela te pripremamo mozak za dan pred nama. Odradimo svoj jutarnji ritual i tek tada pogledamo u mobitel i odgovaramo na potrebne mailove.

Također, tjelovježba je vrlo bitan faktor u energiji i smirenju uma. Tjedno bi bilo korisno odvojiti 2-3 dana po sat vremena za fizičku aktivnost. To može biti trčanje, teretana, neki sport, pilates ili čak odlazak u prirodu.

Posljednje, trebali bi se naučiti nositi sa stresom, izvježbati našu psihu kako da reagira na određene situacije. Nije lako, potreban je trud no isplati se. Kada to savladate, osjetiti ćete neopisivu slobodu i biti ponosni na svoju kontrolu reakcija i emocija.

Slična pitanja

5 odgovora
Michelle Koprivnjak 17.10.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Michelle Koprivnjak
2 odgovora
1 odgovor
3 odgovora
4 odgovora
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...