132 pregleda
Ivana B. u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)

Trebam domaće recepte i savjete kako prebroditi sezonu alergija koristeći prirodne preparate. Posebno me muči alergija na ambroziju. 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Iva I od Iva I [Superaktivan] (4.3k bodova)
Ono što u prirodnoj borbi protiv alergija treba odmah istaknuti jest ulje crnog kima. Crni kim ima protupalni učinak te ja jako bogat antihistaminima koji djeluju u alergijskim reakcijama. Kod jako puno ljudi on daje odlične rezulatate, ali ključna je dugotrajna uporaba te početak i do par mjeseci prije sezone alergije. Preko zime je dobro napraviti pauzu, a od negdje drugog mjeseca do kraja jeseni dobro ga je opet uzimati ako je riječ o alergijama koje se javljaju u proljeće i kasno ljeto. Ako se samo radi o ambroziji možete pričekati s početkom uporabe i do ožujka ili travnja.

Kozlinac je dobar kkod alergijskog rinitisa ili dermatitisa, djeuje slično kao i crni kim. Njega možete početi uzimati u nižim dozama mjesec dana prije početka alergije i nastaviti sve dok se sezona alergije ne završi.

Kvercetin (u crvenom luku, rotkvicama, kaparima, peršinu, brokuli, tamnim bobicama) je također dobar u borbi s alergijom i odlično djeluje u kombinaciji s vitaminom C. Vitamin C je općenito jako bitno uzimati ako ste alergičar jer on smanjuje razinu lučenja histamina, a i ublažava nastanak bronhalnog spazma.

Slična pitanja

2 odgovora 121 pregleda
2 odgovora 142 pregleda
3 odgovora 150 pregleda
1 odgovor 105 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...