Darko Međimurec u rubrici Kupovina od Darko Međimurec
promjena rubrike od Znatkica
Često naručujem s AliExpress-a i eBay-a. I to već godinama. U početku je sve bilo super. Poštar ti za 3 do 5 tjedana donese paket do vrata. Bio malecki, bio veliki. No danas je dostava takva da po pola stvari moram do poštanskog ureda koji nije blizu te ne mogu do pošiljke isti dan kad dobijem obavijest.

Također, pošti sada treba mjesec do dva samo za razvrstavanje pošiljke koja je već došla u Hrvatsku tj. u nacionalni ranžirni centar za međunarodnu poštu u Velikoj Gorici.

Zašto je međunarodna dostava kod Hrvatske Pošte (HP) sve sporija i lošija?
Dario Barić od Dario Barić
Sve je sporija i ona unutar zemlje. Nažalost.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Jedan od razloga zašto je tako mogao bi biti da u ovo vrijeme pandemije puno veći broj ljudi naručuje s interneta, pa sama Pošta ima puno više posla te su zato sporiji. Isto tako, možda ih usporavaju dodatno i neke mjere kojih se moraju držati.

Drugi razlog bi mogao biti da se rad Hrvatske Pošte kroz vrijeme zaista jako srozao. Nikada nije bio bajan, ali kao da ide na sve gore. Česte su pritužbe korisnika, a nije baš da te pritužbe Pošta previše uvažava. Vrlo je vjerojatno da su zbog toga i sporiji.
+11 glasa
Ana Pilato od Ana Pilato
Razlog za lošiju uslugu dostave međunarodnih pošiljaka je upravo taj nedavno izgrađeno i ustrojeno glavno središte za razvrstavanje i usmjeravanje međunarodne pošte. Iako sve vizualno i na papiru izgleda savršeno, kako to obično biva kod nas, organizacijski je navodno centar totalni fail prema riječima mog prijatelja. Djeca utjecajnih se navodno zapošljavaju preko veze u administraciji centra, a pravi šljakeri koju ručno trebaju svaku pošiljku uzeti u ruke i razvrstati rade i prekovremeno za malu plaću (netto cca. 4000 HRK). Zbog male plaće imaju veliku fluktuaciju radne snage šljakera koji rade kod razvrstavanja pošte, dok administracijsko osoblje sjedi u uredima bez puno obaveza oko toga. Svojevremeno su zbog potplaćenosti neki šljakeri i krali pošiljke (mobitel) ali su ih otkrili i reagirala je policija što je i završilo u medijima. Prema nekom njihovom pravilniku, administracijsko osoblje bi se trebalo spustiti iz svojih ureda kod svake veće pošiljke kako bi pomoglo svojim kolegama šljakerima kod većeg obujma posla u skladištu. No kako su administratori navodno djeca utjecajnih roditelja - oni to nisu nikada morali napraviti po nalogu uprave.

Također, veli mi frend i da uprava nikako da poveća plaće šljakerima jer posao ne odgovara većem koeficijentu.

Slična pitanja

2 odgovora 2.2k 👀
3 odgovora 368 👀
1 odgovor 1.6k 👀
2 odgovora 2.6k 👀
1 odgovor 3.5k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...