693 pregleda
Margareta Jurisi u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi (897 bodova)
tagovi uređeni od Znatkica
Koliko su zaista bitno pokloni (za rođendan, godišnjicu, Božić, Valentinovo..). Govorimo o partnerima.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+15 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić (37.6k bodova)
odabran od Margareta Jurisi
 
Najbolji odgovor

Mogu jedno reći kada se radi o poklonima - SKUPI pokloni nisu bitni, a mali znak pažnje je itekako bitan. 

Cure će uvijek cijeniti više znak pažnje nego nekakav vrlo skup poklon - u redu, ne mogu reći da će se buniti ili ljutiti, ali poanta je da nije cilj potrošiti veliku svotu novaca, kada možete pokloniti i najobičniji cvijet, album ili najdražu čokoladu, a pogotovo kada je radi o Valentinovu. 

Ako curi ne poklonite ništa, niti cvijet niti čokoladu niti bilo kakvu sitnicu, odmah će se u njenoj glavi stvoriti misao kako ste zaboravili na njen rođendan ili vam nije bitno razveseliti ju, što e vjerojatno istina. 

Kod mene je slučaj da si ne kupujemo poklone za godišnjicu nego odemo na put ili na more. Bolje iskoristimo vrijeme i stvorimo razne uspomene. 

Ne trebate skidati zvijezde s neba, ali pokažite kako ju cijenite, i nju i njezinu sreću. 

Naravno, vrijedi i obrnuto. 

+10 glasa
Iva Murat od Iva Murat (34.3k bodova)
Nije bitna cijena niti veličina poklona. Stvar je u pažnji. Partneru će puno značiti što ste se sjetili njegovog rođendana, godišnjice, Valentinova ili nekog drugog važnog dana. I sitnica poput cvijeća ili čokolade može razveseliti. Posebno je lijepo kad je poklon personaliziran i kad odgovara karakteru i interesima partnera. Ako ima neki hobi kojim se bavi, sigurno bi mu se svidio poklon te tematike. Kroz poklone možete partneru pokazati da ga slušate i da znate što mu je važno. Ako se radi o poklonu za godišnjicu veze, to može biti nešto što simbolizira vašu vezu.  Dakle poklon ne treba biti skup, pa čak ni materijalan. To može biti i izlet u prirodu ili večera samo za vas dvoje koju ste sami skuhali. Važno je pokazati da vam je stalo.
+8 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov (19.6k bodova)
Kada spominjemo poklone, uvijek svi prvo pomislimo na nešto skupo, veliko ili kupljeno. Najvrijedniji pokloni ne moraju biti skupi to su oni pokloni koji dolaze iz srca i za koje treba malo mašte i osjećaja, lagano ih je pokloniti kada stvarno dobro poznamo nekoga i volimo ga. Pokloni mogu biti bitni ali i ne moraju, ovisi kako kod koga a ponekad su jako lijepi znak pažnje i ljubavi jer mogu usrećiti osobu koju volite.
+7 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (16.9k bodova)
Osobno mislim da je poklon bitan, ali ne poklon kao poklon već sama gesta darivanja. Volim dobivati, ali više volim darivati. Volim taj 'izazov' kada moram tražiti nešto što mislim da je prigodno za tu osobu te se uvijek nekako tjeram biti što kreativnija, kako u poklonu tako i u zamatanju istoga. Cijena poklona zaista nije važna ukoliko darujete nešto što znate da ta osoba voli ili treba. Uglavnom su sitnice i bolji poklon od skupocjenih stvari stoga nemojte trošiti bogatstvo ako znate da to nije potrebno!
+7 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić (20.2k bodova)
Mislim da poklon za partnera ne mora nužno izražavati proporcionalnu količinu pažnje. Bitnije od samog poklona je namjera, što želimo tim poklonom postići. Naravno da nije isti "učinak" partneru svaki mjesec davati poklon i očekivati da bude jednako oduševljen, isto tako ako želimo partnera iznenaditi nečim posebnim, onda ćemo to s posebnom pažnjom i vremenom pripremati. Nekad je emocija sasvim dovoljna kao poklon, nekad je dovoljno da su partneri zajedno, bez obaveza i poslova taj dan i da uživaju bez ikakvih materijalnih poklona, a nekad (većinu puta:) ) smo sretni kad dobijemo poklon u obliku narukvice, sata ili hrane. Ne kažem da je to uopće loše, dapače :) Smatram da treba tražiti ono dublje u vezi, ono što svaki dan partneri mogu pružiti jedno drugome, a ne čekati, poznate nam već, posebne datume.

Slična pitanja

5 odgovora
Ivana Basar 02.09.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Ivana Basar (3.9k bodova)
4 odgovora
6 odgovora
Marko Radić 30.03.2016. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Marko Radić (8.8k bodova)
5 odgovora
Laura D. 01.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Laura D. (3 bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...