130 pregleda
Michelle Koprivnjak u rubrici Politika od Michelle Koprivnjak [Ekstraktivan] (8.2k bodova)
promjena rubrike od Znatko
S obzirom da  su sada u svijetu aktualni američki izbori, zanima me kakvu politiku predlaže Joe Biden?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Augustina Kolak od Augustina Kolak [Megaktivan] (13.3k bodova)
odabran od Michelle Koprivnjak
 
Najbolji odgovor
Joe Biden, kandidat Demokratske stranke za predsjednika SAD-a 2020. godine, prilikom najave kandidature izjavio je da će se boriti za dvije stvari- za radnike koji su izgradili SAD i za vrijednosti koje mogu premostiti podjele unutar SAD-a. Cilj mu je stvoriti nove ekonomske prilike za radnike, obnoviti zaštitu okoliša i zdravstvena prava te međunarodne saveze.

Navest ću nekoliko njegovih obećanja tijekom kampanje.

S ciljem rješavanja krize izazvane zbog pandemije Corona virusom, Biden planira pružiti besplatno testiranje svima i zapošljavanje 100 000 ljudi za uspostavljanje nacionalnog programa za traženje kontakata. Osim toga, obećao je da će potrošiti sve što je potrebno za odobravanje kredita malim poduzećima i povećanje izravnih novčanih isplata obiteljima.

Također, podržava povećanje savezne minimalne plaće na 15 dolara na sat. Uz to, obećava ulaganje od 2 milijarde dolara u zelenu energiju s ciljem veće zaštite okoliša jer smatra da poticanje zelene proizvodnje pomaže radničkim sindikatima koji obavljaju većinu tih poslova.

Naglašava problem rasizma, koji je i dalje izrazito prisutan u SAD-u.Pristup rješavanju tih problema on vidi u širokim ekonomskim i socijalnim programima podrške manjinama, te planira stvoriti poslovnu potporu manjinama putem investicijskog fonda od 30 milijardi dolara.

Klimatske promjene vidi kao egzistencijalnu prijetnju te će zbog toga nastojati okupiti ostatak svijeta kako bi se brže djelovalo u smanjivanju štetnih tvari po okoliš, te bi se pridružio Pariškom klimatskom sporazumu iz kojeg se Trump povukao.

Što se tiče vanjske politike i međunarodnih odnosa, Biden se okreće multilaterizmu i općenito angažmanu na svjetskoj sceni, za razliku od izolacionističke Trumpove politike. Obećao je popravljanje odnosa s američkim saveznicima, osobito s NATO savezom kojemu je predsjednik Trump prijetio više puta smanjenjem financiranja.
+4 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.5k bodova)

Joe Biden, ako bude izabran, svojim državljanima obećava sljedeće stvari:

  • bit će više proizvoda koji će se proizvoditi izravno u Americi 
  • borba protiv pandemije bit će prioritet
  • podržavanjem domaće proizvodnje otvorit će se ogromna količina radnih mjesta
  • povećavanje proračunskog deficita
  • borba protiv klimatskih promjena
  • borba protiv društvene nejednakosti
  • olakšavanje pristupa zdravstvenom osiguranju
  • veću brigu oko stambenog prostora
Joe Biden je član Demokratske stranke i bivši potpredsjednik SAD-a te je već desetljećima u samom vrhu američke politike. Sam sebe je proglasio borcem za jedinstvo nacije koji svoje podrijetlo vuče iz radničke klase. 

 

Slična pitanja

2 odgovora 170 pregleda
2 odgovora 289 pregleda
1 odgovor 103 pregleda
2 odgovora 138 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...