119 pregleda
Sandra u rubrici Turizam i putovanja od Sandra [Ekstraktivan] (8.1k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Što se događa u Washingtonu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Marina Baričanec od Marina Baričanec [Superaktivan] (4.0k bodova)

Washington DC je glavni grad Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Ovaj DC se ljudi često pitaju što znači, a to je skraćenica od "District of Columbia" (Kolumbijski distrikt iliti županija).

Washington DC ima živahnu muzičku scenu te se tamo odvijaju mnogi koncerti. Po ljeti svaki tjedan se odvija koncert Jazz Garden u Nacionalnom centru na adresi Meridian Hill Park, Columbia Heights. To je besplatni događaj koji je iznimno popularan kako kod mještana, tako i kod turista. Osim muzike, poznate predstave s Broadwaya se najčešće izvode ili u Kennedyjevom centru ili u jednom od tri velika kazališta na East Endu: Fordovo kazalište, Nacionalno kazalište i Warner kazalište.

Po ljeti se redovno prikazuju besplatni filmovi na otvorenom koje možeš pogledati svakog radnog dana navečer na velikom vanjskom platnu na jednom od nekoliko mjesta u predgrađu Washington DC-u na mjestima koja se zovu: National Harbor, Columbia, Bethesda, Frederick, Hagerstown i Grad Ellicott.

U gradu se organizira mnoštvo festivala, a ovo su neki najpoznatiji: Dan nezavisnosti, Nacionalni festival cvjetanja trešanja (iako tada nužno ne cvjetaju), Blossom Kite Festival, Free Shakespeare, Festival Smithsonian Folklife, ...

Također, Washington DC je poznat po sljedećim godišnjim konvencijama i sajmovima:

  • Nacionalni festival knjige
  • Otakon
  • Washington Auto Show
  • Washington Travel Show

Slična pitanja

2 odgovora 127 pregleda
2 odgovora 164 pregleda


Future in Compliance

Role of GDPR and Compliance in Business

online, 27. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.2k pitanja

13.3k odgovora

2.7k komentara

1.3k korisnika

...