250 pregleda
Lovro Gorup u rubrici Internet od Lovro Gorup
Zašto se na Znatku ne vidi tko ti je dao negativan bod?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+21 glasa
Znatko od Znatko
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor
Znatko je baziran na gotovom softveru koji nudi mogućnost davanja glasova (pohvala i pokuda) i na pitanja i na odgovore drugih korisnika. Glasovanje na pitanja nismo uključili jer držimo da nema loših ili dobrih pitanja te da je svako pitanje dobrodošlo.

Nadalje, kako bi potaknuli kvalitetnije odgovaranje omogućeno je svim korisnicima da daju svoj glas na baš svaki odgovor. Na taj način želim posjetiteljima i svima koji su željni informacija i znanja prvo ispod odgovora ponuditi najbolje odgovore prema glasovima korisnika.

Dobivanje pozitivnih (pohvala) i negativnih (pokuda) glasova je dinamično kroz vrijeme. Zato ukupan broj glasova (=bodova) nekog odgovora oscilira ili prema gore ili prema dolje. Slično kao dionice na burzi ili odnos dvije valute u mjenjačnici ili rezultati političkih izbora.

Kako bi samo glasovanje na odgovore bilo potaknuto kod ostalih korisnika zaštićeni su identiteti glasača. Slično kao i na političkim izborima. Osim toga, softver na kojem radi Znatko je jednostavno tako napravljen da je glasovanje na odgovore takvo da štiti anonimnost glasača. Bilo da glasaju pozitivno ili negativno.

Usporedbom svojih i tuđih odgovora možete uočavati razlike u sadržaju odgovora u odnosu na broj prikupljenih ukupnih glasova (=bodova) i tako analizirati kakve odgovore ostali korisnici na Znatku preferiraju, a kakve ne. Uvidjeli smo da mnogi korisnici koriste ovu analizu kod odgovaranja i s vremenom postaju sve bolji i bolji odgovarači.

Također, uvijek možete pozvati prijatelje da se pridruže Znatku i da daju svoje glasove. No, svaka namjerna i uočena zloupotreba ovog sustava će se kazniti isključivanjem korisnika (i gubljenjem glasova). Prirodne i normalne aktivnosti na Znatku se ne smatraju zloupotrebom.
Darko Međimurec od Darko Međimurec
Bolje bi bilo da se vidi tko je dao negativan bod, a i tko je dao pozitivan.
Mario Ronić od Mario Ronić
nekad je intrigantno ne pokazati sve i ostaviti zato dozu mistike :D ozbiljno! :)
Marija Miljević od Marija Miljević
I ja bi htjela vidjeti tko mi daje negativne glasove. A onda dobijem i negativne bodove uz negativni glas.
Suzanna Marić od Suzanna Marić
Baš čitam ovaj stari odgovor i mislim si kolikim je sve korisnicima do sada bio to misterij nad misterijima - od koga su dobili pokude, a od koga pohvale. Meni to smiješno.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...