1.6k pregleda
Lovro Gorup u rubrici Osobni razvoj od Lovro Gorup [Superaktivan] (3.4k bodova)
Imate li iskustva s jastukom od heljdinih ljuskica? Kakvi su?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+3 glasa
Lucija V. od Lucija V. [Ekstraktivan] (7.9k bodova)
Heljda je biljka koja nema nema prirodne nametnike pa se ne tretira pesticidima, a silicijski kristali koje sadrži spriječavaju stvaranje grinja i bakterija. Jastuci sadrže preko 1000 heljdinih ljuskica, one se ne zbijaju već se prilagođavaju položaju i pokretima osobe koja leži na jastuku. Ljeti hladi, a zimi grije te ne zaziva alergije na grinje i bakterije. Ublažava bolove u vratu i kralježnici te dobro djeluje na migrene i nesanice (mikromasiranje područja oko vrata).

Iskustva s jastukom samo najbolja, definitivno bih ga preporučila svakome.
+1 glas
Lara Tić od Lara Tić [Superaktivan] (3.7k bodova)
Jastuci punjeni ljuskicama heljde koriste se na dalekom Istoku već stoljećima, upravo zbog svih pogodnosti same biljke. Kada se heljda oljušti, ljuskicama se puni jastuk dok ostatak odlazi u prehrambenu industriju. Ovakav jastuk onemogućava nastanak grinja te ima antialergijska svojstva(heljda je prirodno otporna na nametnike), vrlo je mekan i prilagodljiv pokretima vaše glave, čime se smanjuje opterećenje na kralježnicu, te pruža nježnu masažu kojom se stimulira cirkulacija u području vrata i glave. Jastuk je sam po sebi prozračan i jednostavan za održavati (potrebno ga je povremeno staviti na sunce da se prozrači, npr dok perete jastučnicu), a jedan ovakav jastuk može se koristiti do 7 godina. Za puni efekt ovakvog "alternativnog" pomagala za spavanje preporuča se korištenje jastučnice od prirodnih materijala (npr. pamuk) kako bi se dodatno pojačalo antialergijsko svojstvo. Također je preporučljivo za asmatičare i ljud koji imaju ikakav drugi problem sa dišnim putevima, zbog toga što ovaj jastuk ne nadražuje sluznicu nosa i pluća.

Topla preporuka svakome tko ima problema sa spavanjem, pošto su nekvalitetni jastuci često razlog glavobolja, noćnih mora...
+1 glas
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.2k bodova)
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor

Preporučila bih jastuke od heljdinih ljuskica svakome tko ima probleme s boli u vratu, glavoboljama ili znojenjem. Ovaj se jastuk oformi po glavi i vratu, tj. prilagodi se položaju glave i načinu spavanja. U početku je potrebno nekoliko dana da se naviknete na jastuk, ali se svakako isplati nastaviti s korištenjem istog.. Ono što u početku često bude iritantno je šuškanje čim promijenite položaj ili pomaknete glavu, no s vremenom postane potpuno zanemarivo. Održavanje jastuka nije komplicirano, ljuskice se nalaze u navlaci pa se na navlaku stavi jastučnica, koja se uobičajeno pere. Sam jastuk potrebno je nekoliko puta godišnje ostaviti na zraku, a ljuskice izvaditi iz navlake, staviti u neku posudu pa ih pustiti da odstoje neko vrijeme na suncu. 

Preporučam jastuke od EkoBreg-a, ima ih u različitim dimenzijama, a cijena se kreće od 150 kuna pa nadalje. 

 

Slična pitanja

1 odgovor 25 pregleda
2 odgovora 272 pregleda
1 odgovor 120 pregleda
3 odgovora 237 pregleda
2 odgovora 200 pregleda
1 odgovor 267 pregleda


Future in Compliance

Role of GDPR and Compliance in Business

online, 27. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.1k pitanja

13.2k odgovora

2.6k komentara

1.3k korisnika

...