2.1k pregleda
Lovro Gorup u rubrici Restorani i barovi od Lovro Gorup
Odakle je bolje naručiti hranu- iz Glova ili Wolta? Tko brže dostavlja, tj. tko ima više zaposlenih? Tko ima češće kodove za popust?
Nino Marić od Nino Marić
Delivery Hero, svjetska platforma za lokalnu dostavu, napravila je sve kako bi obavila završnu transakciju u vezi kompanije GlovoApp23 odnosno da preuzime poznati Glovo. Grupa Delivery Hero time postaje najveći dioničar Glova s 94% dionica vlasništa platforme za dostavu različitih kategorija proizvoda, a ponajviše hrane. Iznos transakcije ne mogu naći.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+19 glasa
Lara Tić od Lara Tić
Na woltu svaki tjedan jedna vrsta hrane ima 20% popusta. Prošli tjedan je to bio grill week (hamburgeri, ćevapi...), dok tjedan prije toga pizza week itd. Ako se ne varam, jednom je čak bio tjedan azijske hrane. Dostava na woltu ovisi od toga gdje se vi nalazite i gdje je restoran iz kojega naručuje, ali ima jako puno vozača tako da je narudžba zaprimljena i preuzeta gotovo odmah (čim se jelo spravi). Glovo je po pitanju dostave u maloj prednosti, zato što npr. Tommy (ili neki drugi trgovinski lanac) ima više dućana pozicioniranih po gradu, tako da vozač najbliži vama ode u dućan u blizini i preuzme ono što ste naručili. Osobno, Glovo ne koristim toliko često zato što mi je draže počastiti se jelom iz restorana, i uslugom Wolta sam jako zadovoljna.
Ivan Gačić od Ivan Gačić
Znači Wolt rulez!!! :) Trebam i Wolt probati. Glovo mi nekako baš nije po volji dobar. Aplikacija prvenstveno. Restorani su dobri.
+12 glasa
Nino Marić od Nino Marić

Dakle vrlo jednostavno - Glovo je najskuplji.

Slična/ista hrana/porcija na Woltu je jeftinija, a ove koje sam probao kao da imaju malo bogatiji porcije. 

Oko okusa nema dvojbe, iako ovise oba o restoranu odnosno kuharima u tim restoranima, kod oba dostavljača nema zamjerki - oba imaju ukusnu hranu iz dobrih restorana.

Glovo ima u startu skuplju hranu u restoranu plus što dodaje naknadu

  • za dostavu od 5 do 15 kn,
  • za male narudžbe (visoka je granica između male i normalne narudžbe) i do 25 kn negdje, te
  • zbog vremenskih uvjeta usluga može biti skuplja 5 do 10 kn.
Kad se sve to zbroji - za mene preskupo. I zato koristim češće Wolt.

Dobartek.hr je najjeftiniji ali neko je već pisao ovdje da imaju premali izbor restorana i nemaju vlastite dostavljače.

+8 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris
uređen od Monika Kiris

Glovo u četiri godine poslovanja u Hrvatskoj isporučio više od 12 milijuna narudžbi

Prisutan u 29 gradova u Hrvatskoj, a surađuje s više od 3 tisuće partnera

Ivan Klarić / Komunikacijski laboratorij

Glovo, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda, slavi četiri godine rada na hrvatskom tržištu. 

U tom vremenskom periodu, dostavljači koji surađuju s platformom isporučili su više od 12 milijuna narudžbi i prešli ukupno 52 milijuna kilometara na svojim biciklima, skuterima i u automobilima.

U prethodne četiri godine Hrvati su preko Glova najviše naručivali hamburgere, pizze i ćevape

Kada je riječ o namirnicama, voda se najčešće naručuje putem aplikacije Glovo, a najviše se traže pivo, mlijeko i banane.

Kupac koji je izvršio najskuplju isporuku u posljednje četiri godine je Riječanin koji je naručio pametni telefon vrijedan više od 1400 eura

Jedan hrvatski korisnik imao je čak 1617 isporuka preko Glova u prethodne četiri godine, što je više od jedne dostave dnevno, što ga čini top korisnikom koji koristi usluge aplikacije.

Hvati su nedavno prepoznati kao oni koji su najčešće davali napojnice dostavljačima od svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje.

Od 2019. Glovo je na području Zagreba otvorio dvije Glovo Express trgovine, jednu na Zagrebačkoj i drugu na Radničkoj cesti, koje kupcima nude više od 2500 različitih proizvoda iz različitih kategorija, dok je asortiman ispisan isključivo u Glovo aplikaciji. 

Glovo Express trgovina sve je češći odabir hrvatskih građana pri kupnji proizvoda s ultra brzom dostavom, ispod 30 minuta, a najpopularniji proizvodi koji se naručuju putem Glovo Expressa bili su voda i bezalkoholna pića, grickalice i mlijeko.

Dakle, kao što ste mogli pročitati iznad, čini se kako hrvati doista više vole Glovo od Wolta, barem prema ovim podacima.

Slična pitanja

3 odgovora
3 odgovora
Lovro Gorup 11.11.2020. pitanje u rubrici Posao od Lovro Gorup
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...