Lovro Gorup u rubrici Filmovi i serije od Lovro Gorup
promjena rubrike od Znatko
Koja Vam je serija bolja- Friends ili How I Met Your Mother? Zašto?
Znatkica od Znatkica
... hrvatski prijevod ... "Kako sam upoznao vašu majku?"
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kako_sam_upoznao_va%C5%A1u_majku

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor

Uz seriju "How I Met Your Mother" sam, tako reći, odrastala. Pogledala sam sve epizode po nekoliko puta ukrug, tijekom srednje škole i početkom fakulteta. Volim sve karaktere, njihove različitosti i to kako se međusobno nadopunjuju. Sviđa mi se što je u seriji prikazana najčvršća veza između grupe ljudi - prijateljstvo koje je toliko snažno da prijatelje smatraš članovima obitelji. S glavnim sam se glumcima smijala, ali sam i plakala. Nekako sam uvijek pronašla inspiraciju za postupke u stvarnom svijetu, prema ljudima iz moje okoline. Naučila sam puno lekcija gledajući likove kako izgrađuju vlastitu osobnost, traže smisao i mjesto u svijetu.

"Friends" je kultna serija koju rijetko tko nije odgledao. U srednjoj se školi nekako nisam mogla poistovjetiti s glavnim glumcima jer su mi djelovali jako ozbiljno i odraslo. Nisam se mogla poistovjetiti ni s njihovim vremenom, a ni modnim stilom. Seriji sam dala prilikom tijekom studiranja i otkako sam pogledala sve epizode, shvatila sam zašto serija nosi titule kojima ju svi opisuju. Zaista zasluženo! Ova je grupa prijatelja inspirativna i motivira na poduzimanje koraka prema naprijed, na izgradnju kvalitetnih odnosa i na izgradnju samoga sebe.

Zapravo je moguće primijetiti brojne sličnosti između ove dvije serije. HIMYM često nazivaju suvremenom verzijom potonje serije. Opravdano. Glumačka postava u obje je serije odradila vrhunski posao, radnja je podjednako zanimljiva i zabavna te su serije idealne za opuštanje i učenje važnih životnih lekcija dok s glavnim junacima dijelimo suze i smijeh

+3 glasa
Lara Tić od Lara Tić
HIMYM (How I met your mother) je serija koja je bila aktualna do pred par godina, te se možda lakše poistovjetiti sa njenim modernim humorom. Serija vrlo detaljno prikazuje svakog lika, povezanost između njih i opet nije sve samo humor, već sadrži i dosta tragičnih trenutaka. Također prikazuje koliko su vjerni jedni drugima kao prijatelju, puno puta si oproste neka nepromišljena ponašanja i vrlo je dugog tijeka, a bez gubitka na kvaliteti.

Prijatelji su starija serija čiji je humor onakav da ne može zamrijeti, te nisam od nikoga čula da mi je rekao da tu seriju ne voli. Mnogi misle kako je HIMYM inspiraciju dobilo upravo od Prijatelja, zato što ima puno sličnosti. Prijatelje sam nedavno sada odgledala od početka do kraja, i moram priznati da mi je ta serija bolja zato što je puno emotivnije sve prikazano i sve je ostalo vjerodostojno do kraja. To je samo ako moram birati, onda bih odabrala njih, ali obje serije mi se sviđaju.
+3 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir

Obje gore navedene serije su stvarno vrlo poznate i popularne te se mogu godinama konstantno vrtjeti po televizijskim programima bez da ikada izgube gledanost. To dovoljno govori o tome o kakvim se kvalitetnim serijama ovdje radi. Makar, moram priznati da ih osobno nijednu nisam odgledao u potpunosti, odnosno sve epizode, od prve do posljednje. No gledao sam velik broj epizoda obje serije pa mogu dati neki svoj zaključak o tome koja je meni bolja. Mislim da jednog preciznog i pravog odgovora na to pitanje nema, već da svatko ima svoje mišljenje o tome koja je serija i zašto bolja.

Osobno, ovdje preferiram seriju prijatelji koja se vremenom postala jedna od najkultnijih i najgledanijih serija svih vremena. Snimana je i prvotno emitirana u razdoblju od 1994. i 2004. godine. Naravno, šestero glavnih likova već je svima dobro poznato, a to su: Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey i Ross. Nekako sam se uz tu seriju više i iskrenije nasmijao nego kada sam gledao seriju "Kako sam upoznao vašu majku". I to mi je zapravo jedini razlog zbog kojeg bih malu prednost dao prijateljima.

+2 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

Iako je serija Prijatelji jako voljena među ljudima, moram priznati da meni nikada nije bila zanimljiva. Najbolji ofgovor koji mogu dati zašto je to tako je da mi se jednostavno nije svidjela. Likovi su mi previše iskarikirani, zapleti, koji bi trebali biti zabavni i smiješni, me se nisu dojmili. 

Serija Kako sam upznao vašu majku mi daje upravo suprotan dojam. Zanimljiva mi je, smiješna i imam osjećaj kao da se uvijek događa nešto novo, iako se sve, zapravo, vrti oko istih ljudi, mjesta i priče.

Zanimljivo je što postoji toliko različitih mišljenja o ovim serijama, a dijele neke iste scenariste.

Slična pitanja

2 odgovora 213 👀
2 odgovora 333 👀
3 odgovora 474 👀
2 odgovora 428 👀
1 odgovor 839 👀
9 odgovora 1.3k 👀
1 odgovor 415 👀
1 odgovor 230 👀
1 odgovor 197 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...