360 pregleda
Iva Bašić u rubrici Filmovi i serije od Iva Bašić (492 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Što biste rekli, što karakterizira Monicu u popularnoj seriji Friends?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+11 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (71.5k bodova)

Monica je ustrajna, duhovita i topla osoba. Uvijek je spremna žrtvovati se za svoje najbliže prijatelje koje zapravo smatra članovima obitelji. Lojalna je i svojim prijateljima i partnerima u vezi. 

Monica je zbog svoje organiziranosti i odgovornosti svojevrsna majka ostatka grupe. Ona spremno rješava svaki problem, a osim toga, poznata je i po svojem perfekcionizmu. Monicu karakterizira i karakter nastrojen zapovijedanju

Iako je opsesivno-kompulzivno ponašanje jedne od glavnih junakinja serije "Friends" ponekad pomalo i naporno jer izmiče kontroli, Monica je u suštini neiskvarena i divna osoba koja je ujedno i jako ambiciozna, odnosno ima želju dokazati se u svemu i biti boljom od drugih. Ovakvo je ponašanje vjerojatno posljedica toga što je u djetinjstvu i adolescenciji bila pretila zbog čega nikada nije bila popularna, a i njezina se majka nije mogla pomiriti činjenicom da je Monica izabrala biti kuharicom. 

+10 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka (25.7k bodova)
odabran od Iva Bašić
 
Najbolji odgovor
Monica je kao mala bila debela i vrlo vjerojatno otud vuče dosta svojih karakteristika. Potaknuta mnogim ružnim komentarima, ona je smršavjela i postala je kuharica (dogurala je sve do šefa kuhinje). Nju karakterizira opsesivno-kompulzivni poremećaj zbog čega je ovisna o čišćenju, redu i organizaciji. Također, ima opsesiju da u svemu želi biti najbolja zbog čega je strašno borbena i vatrena. Nažalost, iako joj je to želja odmalena, Monica ne može imati djecu.

Radi se o jednoj vrlo energičnoj ženi koja u mnogobrojnim situacijama pokazuje koliko je dobra supruga svom mužu Chandleru.
+9 glasa
Laura Žalac od Laura Žalac (1.7k bodova)
Jedan od glavnih likova serije Friends je Monica Geller. Ona glumi Rossovu sestru, a kasnije u seriji i suprugu Chandlera Binga. Monica je kao dijete bila debeljuškasta, nije bila omiljeno dijete u obitelji jer joj je tu ulogu preuzimao njezin brat Ross. Zbog toga nevoljko želi ugošćivati svoje roditelje, a i kada se to dogodi uvijek naiđe na osuđivanja i neodobravanja dok njezin brat pobere svu pažnju. Bez obzir na to, Monica se s bratom slaže odlično. Zaposlila se kao kuharica, šefica kuhinje poznatih restorana. Često se kroz seriju provlači, na šaljiv način, njena ovisnost o redu, čišćenju i točnosti. Nakon što se udala za Chandlera Binga, velika želja joj je bila da ima djecu, međutim nisu ih mogli dobiti, pa su posvojili blizance.

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Marko Vuljanić 29.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Marko Vuljanić (342 bodova)
1 odgovor
Marko Vuljanić 29.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Marko Vuljanić (342 bodova)
2 odgovora
Lovro Gustić 29.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Lovro Gustić (406 bodova)
1 odgovor
Iva Bašić 30.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Iva Bašić (492 bodova)
2 odgovora
Iva Bašić 25.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Iva Bašić (492 bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...