🎂🎉 DANAS JE ZNATKOV 9. ROĐENDAN! 🎉🎂
258 pregleda
Iva Bašić u rubrici Filmovi i serije od Iva Bašić (398 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Što biste rekli, što karakterizira Monicu u popularnoj seriji Friends?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (57.0k bodova)

Monica je ustrajna, duhovita i topla osoba. Uvijek je spremna žrtvovati se za svoje najbliže prijatelje koje zapravo smatra članovima obitelji. Lojalna je i svojim prijateljima i partnerima u vezi. 

Monica je zbog svoje organiziranosti i odgovornosti svojevrsna majka ostatka grupe. Ona spremno rješava svaki problem, a osim toga, poznata je i po svojem perfekcionizmu. Monicu karakterizira i karakter nastrojen zapovijedanju

Iako je opsesivno-kompulzivno ponašanje jedne od glavnih junakinja serije "Friends" ponekad pomalo i naporno jer izmiče kontroli, Monica je u suštini neiskvarena i divna osoba koja je ujedno i jako ambiciozna, odnosno ima želju dokazati se u svemu i biti boljom od drugih. Ovakvo je ponašanje vjerojatno posljedica toga što je u djetinjstvu i adolescenciji bila pretila zbog čega nikada nije bila popularna, a i njezina se majka nije mogla pomiriti činjenicom da je Monica izabrala biti kuharicom. 

+8 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka (20.2k bodova)
odabran od Iva Bašić
 
Najbolji odgovor
Monica je kao mala bila debela i vrlo vjerojatno otud vuče dosta svojih karakteristika. Potaknuta mnogim ružnim komentarima, ona je smršavjela i postala je kuharica (dogurala je sve do šefa kuhinje). Nju karakterizira opsesivno-kompulzivni poremećaj zbog čega je ovisna o čišćenju, redu i organizaciji. Također, ima opsesiju da u svemu želi biti najbolja zbog čega je strašno borbena i vatrena. Nažalost, iako joj je to želja odmalena, Monica ne može imati djecu.

Radi se o jednoj vrlo energičnoj ženi koja u mnogobrojnim situacijama pokazuje koliko je dobra supruga svom mužu Chandleru.
+7 glasa
Laura Žalac od Laura Žalac (1.3k bodova)
Jedan od glavnih likova serije Friends je Monica Geller. Ona glumi Rossovu sestru, a kasnije u seriji i suprugu Chandlera Binga. Monica je kao dijete bila debeljuškasta, nije bila omiljeno dijete u obitelji jer joj je tu ulogu preuzimao njezin brat Ross. Zbog toga nevoljko želi ugošćivati svoje roditelje, a i kada se to dogodi uvijek naiđe na osuđivanja i neodobravanja dok njezin brat pobere svu pažnju. Bez obzir na to, Monica se s bratom slaže odlično. Zaposlila se kao kuharica, šefica kuhinje poznatih restorana. Često se kroz seriju provlači, na šaljiv način, njena ovisnost o redu, čišćenju i točnosti. Nakon što se udala za Chandlera Binga, velika želja joj je bila da ima djecu, međutim nisu ih mogli dobiti, pa su posvojili blizance.

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Marko Vuljanić 29.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Marko Vuljanić (289 bodova)
1 odgovor
Marko Vuljanić 29.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Marko Vuljanić (289 bodova)
2 odgovora
Lovro Gustić 29.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Lovro Gustić (348 bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...