Iva Bašić u rubrici Filmovi i serije od
promjena rubrike od Znatko
Što biste rekli, što karakterizira Monicu u popularnoj seriji Friends?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+12 glasa
Nikolina Šrajbek od

Monica je ustrajna, duhovita i topla osoba. Uvijek je spremna žrtvovati se za svoje najbliže prijatelje koje zapravo smatra članovima obitelji. Lojalna je i svojim prijateljima i partnerima u vezi. 

Monica je zbog svoje organiziranosti i odgovornosti svojevrsna majka ostatka grupe. Ona spremno rješava svaki problem, a osim toga, poznata je i po svojem perfekcionizmu. Monicu karakterizira i karakter nastrojen zapovijedanju

Iako je opsesivno-kompulzivno ponašanje jedne od glavnih junakinja serije "Friends" ponekad pomalo i naporno jer izmiče kontroli, Monica je u suštini neiskvarena i divna osoba koja je ujedno i jako ambiciozna, odnosno ima želju dokazati se u svemu i biti boljom od drugih. Ovakvo je ponašanje vjerojatno posljedica toga što je u djetinjstvu i adolescenciji bila pretila zbog čega nikada nije bila popularna, a i njezina se majka nije mogla pomiriti činjenicom da je Monica izabrala biti kuharicom. 

+11 glasa
Mihaela Blažeka od
odabran od Iva Bašić
 
Najbolji odgovor
Monica je kao mala bila debela i vrlo vjerojatno otud vuče dosta svojih karakteristika. Potaknuta mnogim ružnim komentarima, ona je smršavjela i postala je kuharica (dogurala je sve do šefa kuhinje). Nju karakterizira opsesivno-kompulzivni poremećaj zbog čega je ovisna o čišćenju, redu i organizaciji. Također, ima opsesiju da u svemu želi biti najbolja zbog čega je strašno borbena i vatrena. Nažalost, iako joj je to želja odmalena, Monica ne može imati djecu.

Radi se o jednoj vrlo energičnoj ženi koja u mnogobrojnim situacijama pokazuje koliko je dobra supruga svom mužu Chandleru.
+10 glasa
Laura Žalac od
Jedan od glavnih likova serije Friends je Monica Geller. Ona glumi Rossovu sestru, a kasnije u seriji i suprugu Chandlera Binga. Monica je kao dijete bila debeljuškasta, nije bila omiljeno dijete u obitelji jer joj je tu ulogu preuzimao njezin brat Ross. Zbog toga nevoljko želi ugošćivati svoje roditelje, a i kada se to dogodi uvijek naiđe na osuđivanja i neodobravanja dok njezin brat pobere svu pažnju. Bez obzir na to, Monica se s bratom slaže odlično. Zaposlila se kao kuharica, šefica kuhinje poznatih restorana. Često se kroz seriju provlači, na šaljiv način, njena ovisnost o redu, čišćenju i točnosti. Nakon što se udala za Chandlera Binga, velika želja joj je bila da ima djecu, međutim nisu ih mogli dobiti, pa su posvojili blizance.

Slična pitanja

2 odgovora 340 👀
2 odgovora 478 👀
1 odgovor 261 👀
1 odgovor 201 👀
2 odgovora 358 👀
1 odgovor 445 👀
2 odgovora 220 👀
1 odgovor 168 👀
1 odgovor 856 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...