Sandra Vukov u rubrici Turizam i putovanja od Sandra Vukov
promjena rubrike od Znatko
Gdje su neka neobična mjesta na kojima ste bili? Da li bi ponovili svoj odlazak.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Ne znam bi li ovo moglo "proći" pod čudno mjesto, ali definitivno smatram da nije nešto na što se nailazi svaki dan. Radi se o jednom dvorcu kojega sam posjetila prilikom svog boravka u Ukrajini. Taj dvorac zove se Pidhoreckyj zamok. Smješten je relativno blizu grada Lavova i definitivno bih ga ponovno posjetila. Zanimljivost ovog dvorca je što je u potpunosti izgorio, ali je većinom građen od kamena tako da vanjskih oštećenja, osim promjene u boji, nije bilo. Ozrače oko samog dvorca vrlo je mistično, tajanstveno, a uz njega se vežu i razne legende o duhovima ljudi koji su nekada tamo živjeli. Sve su svemu, vrlo zanimljivo i oku ugodno mjesto koje bih svakako ponovno željela posjetiti.

pidhirci Instagram posts (photos and videos) - Picuki.com

+2 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić

Neprestalno mi pada na pamet jedno mjesto gdje volio poći, malo je čudno i neobično, no vjerovali ili ne, turizam se razvija tamo.
Prypjat, Chernobyl- grad koji se nalazi na sjeveru Ukrajne prema granici sa Bjelorusije, udaljen oko 100km od glavnog grada, Kieva. Nalazi se na istoimenoj rijeci, Pripjat. 1986. godine se dogodila famozna nesreća gdje je eksplodirao nuklearni reaktor, te od te godine, Pripjat je napušten.Iskreno, nisam tamo nikada bio, ali volio bi poći. Nešto me ''vuče'' da vidim taj napušteni grad koji je imao stvarno jednu nesretnu sudbinu.

Jedna zanimljivost- Vatrogasci koji su prvi reagirali na požar koji je zahvatio nuklearni reaktor, svi su tragicno zavrsili, a njigova vatrogasna odijela su bačena u podrum bolnice u Pripjatu. Danas, je taj podrum, jedno od najradijoaktivnijih mjesta na cijelome svijetu.

Slična pitanja

1 odgovor 352 👀
6 odgovora 1.7k 👀
2 odgovora 512 👀
Margareta Jurisi 30.10.2020. pitanje u rubrici Obrazovanje od Margareta Jurisi
1 odgovor 1.0k 👀
Zoran Jurić 20.12.2015. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Zoran Jurić
1 odgovor 272 👀
2 odgovora 2.9k 👀
1 odgovor 494 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...