174 pregleda
Sandra Vukov u rubrici Turizam i putovanja od Sandra Vukov
promjena rubrike od Znatko
Gdje su neka neobična mjesta na kojima ste bili? Da li bi ponovili svoj odlazak.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Ne znam bi li ovo moglo "proći" pod čudno mjesto, ali definitivno smatram da nije nešto na što se nailazi svaki dan. Radi se o jednom dvorcu kojega sam posjetila prilikom svog boravka u Ukrajini. Taj dvorac zove se Pidhoreckyj zamok. Smješten je relativno blizu grada Lavova i definitivno bih ga ponovno posjetila. Zanimljivost ovog dvorca je što je u potpunosti izgorio, ali je većinom građen od kamena tako da vanjskih oštećenja, osim promjene u boji, nije bilo. Ozrače oko samog dvorca vrlo je mistično, tajanstveno, a uz njega se vežu i razne legende o duhovima ljudi koji su nekada tamo živjeli. Sve su svemu, vrlo zanimljivo i oku ugodno mjesto koje bih svakako ponovno željela posjetiti.

pidhirci Instagram posts (photos and videos) - Picuki.com

+2 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić

Neprestalno mi pada na pamet jedno mjesto gdje volio poći, malo je čudno i neobično, no vjerovali ili ne, turizam se razvija tamo.
Prypjat, Chernobyl- grad koji se nalazi na sjeveru Ukrajne prema granici sa Bjelorusije, udaljen oko 100km od glavnog grada, Kieva. Nalazi se na istoimenoj rijeci, Pripjat. 1986. godine se dogodila famozna nesreća gdje je eksplodirao nuklearni reaktor, te od te godine, Pripjat je napušten.Iskreno, nisam tamo nikada bio, ali volio bi poći. Nešto me ''vuče'' da vidim taj napušteni grad koji je imao stvarno jednu nesretnu sudbinu.

Jedna zanimljivost- Vatrogasci koji su prvi reagirali na požar koji je zahvatio nuklearni reaktor, svi su tragicno zavrsili, a njigova vatrogasna odijela su bačena u podrum bolnice u Pripjatu. Danas, je taj podrum, jedno od najradijoaktivnijih mjesta na cijelome svijetu.

Slična pitanja

6 odgovora
2 odgovora
Margareta Jurisi 30.10.2020. pitanje u rubrici Obrazovanje od Margareta Jurisi
1 odgovor
Zoran Jurić 20.12.2015. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Zoran Jurić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...