Michelle Koprivnjak u rubrici Kupovina od Michelle Koprivnjak
promjena rubrike od Znatko
Koje kreativne i zanimljive ideje imate za poklon za Božić?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

6 odgovor(a)

+16 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić

Naravno, sve ovisi što ta određena osoba voli, ako to znate, to je već dobar start.

Ja sam veći tip osobe koji cjeni kad netko za nekoga neki dar napravi, a ne da ga kupi. Naravno, nemam ja ništa protiv ni da se poklon kupi, no ipak kada se neki poklon napravi, ta osoba će to zasigurno vise cijeniti te postoji veća šansa da će mu/joj se dar svidjeti. 

Napisati ću neke poklone koji su najbolji za kupiti/napraviti za bilo koga, bilo to za vašu ljepsu polovicu, roditelje ili prijatelje...

Za vašu zenu ili curu: 

  • pleteni salovi, rukavice (vrlo popularno u zadnje vrijeme)
  • modni dodaci (kao npr. torbice)
  • kozmetika (kreme ili make up proizvodi)
  • šalica (s natpisom npr. ''Volim te'')

Za muža ili decka:

  • Sportski ruksak
  • Novcanik (moj trenutni novcanik se raspada, pa mi vjerujte da je to vrlo dobra ideja)
  • Prijenosni punjac ili neka dr. tehnologija

Za majku ili baku:

  • Set za kupanje
  • Tople papuče ili čizme (buce)
  • Set za šivanje
  • Kuhinjski set

Za oca ili djeda:

  • Set alata (vazda pali)
  • grijaci za noge ili deke
  • parfem
  • set za brijanje ili sl.

Za djecu: 

  • drustvene igre
  • Piđame
  • tehnologija
+15 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović
odabran od Michelle Koprivnjak
 
Najbolji odgovor

Bilo da poklanjate nekome nešto za Božić, rođendan ili za neke druge prilike, biranje poklona je više-manje isto. Primarno, naravno, trebate obratiti pozornost što osoba voli i želi, ali nekada je baš onima koji su nam najbliži, najteže odabrati poklon ako nam pomanjka maštovitosti. Evo nekih prijedloga:

  1. Ako osoba voli čitati, s odbrom knjigom ne možete pogriješiti.
  2. Ako je netko zaljubljenih u tehnologiji ( i/ili tjelovježbu), možete mu kupiti, na primjer, pametnu narukvicu.
  3. Karte za koncert ili kazališnu predstavu.
  4. Ako je vašem prijatelju, paretneru ili članu obitelji potreban odmor, možete mu pokloniti spa tretman u nekim toplicama ili wellness centru.
  5. Možete i sami izraditi nešto, ako osoba voli personalizirane darove i ručni rad. Na primjer, ako dobro slikate, možete naslikati sliku i pokloniti ju ili pak splesti šal i rukavice.
+13 glasa
Iva Murat od Iva Murat

Božić je prošao, ali možda nekome ovo posluži kao inspiracija za poklon za rođendan ili neku drugu prigodu. Ove godine sam tati naručila personalizirano pivo sa  ove stranice https://brewmybeer.eu/?confirm-age=yes. Možete birati između nekoliko zanimljivih okusa, a birate i personaliziranu etiketu. Na etiketu možete staviti sliku koju želite i natpis koji sami smišljate. Ja sam uzela najmanje pakiranje od 6 komada što je koštalo 113 kuna, a postoje i pakiranja od 12, 18 ili 24 boce. Sve je došlo uredno i na vrijeme tako da preporučam! 

U ovim hladnim mjesecima dobri pokloni za vaše bližnje mogu biti džemper, topla dekica, šal, a uvijek je lijep poklon kozmetika ili parfem. 

+12 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir

Rekao bih da je ovako na neviđeno i bez upoznavanja osobe kojoj je poklon namijenjen vrlo teško, gotovo i nemoguće točno odrediti najbolji poklon za tu osobu. Osobu kojoj se nešto poklanja ipak bi bilo dobro prvo pobliže upoznati da vidimo što ta osoba voli i onda po tome tražiti i odabirati poklone.

No, što se tiče nekih općenitih poklona koji se vrlo često u našem podneblju daruju za Božić to su naravno: čarape, gaće, neki skuplji komad odjeće (npr. traperice, hoodica, jakna...), preparati za tuširanje i brijanje...

Što se ipak nešto zanimljivijih i kreativnijih poklona tiče, tu definitivno prvi u obzir dolaze neki personalizirani pokloni, kao što su npr. puzzle sa slikom vas te osobe kojoj poklanjate, personalizirana majica posebno dizajnirana za osobu kojoj se poklanja, ili pak neke majice ili čaše/šalice sa fora natpisima.

+6 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Budući da većina ljudi voli piti kavu, kavoljupcima u vašem životu možete pokloniti Nespresso aparat za kavu kojim bi sigurno bili oduševljeni. 

Uz aparat biste mogli uzeti i nove Nespresso kapsule za kavu, koje su nastale u suradnji s poznatim francuskim slastičarom, Pierreom Herméom. Kapsule su napravljene od održivog materijala te se mogu reciklirati beskonačno mnogo puta, što je ogromni plus. Pri kupovini kapsula samo trebate uzeti vrećice u kojima ih nakon korištenja osoba može vratiti na prodajna mjesta, u Nespresso Life Recycling kutke, kako bi se reciklirali. 

Andrea Dominiković / Komunikacijski laboratorij

Nespresso u svojoj Festive liniji nudi neobične i primamljive okuse koji bi svakog obradovali:

Osim kave, Nespresso u sklopu svoje kolekcije nudi i Infiniment Savoureux kekse sa sušenim malinama i toplom aromom cejlonskog cimeta. Keksi su odlični u kombinaciji sa kavom. Za ljubitelje svijeća možete kupiti Café Noble mirisnu svijeću koja će oduševiti bilo koga. 

Sigurna sam da bi bilo koji od spomenutih proizvoda oduševio ljubitelje kave laugh

Nespresso božičnu ponudu možete pogledati na njihovom web shopu. Možete ih i posjetiti u Boutiqueu u zagrebačkoj Ilici 19 ili Arena Centru jer tamo na licu mjesta možete degustirati kave kako bi mogli lakše odlučiti kojim ćete okusom obradovati drage ljude u vašem životu. 

+5 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Sve ovisi za koga je poklon. Za Božić bi poklonila nekome neki ukras za bor koji je poseban, da ga taj ukras dok stoji tamo podsjeća na mene i recimo bombonjeru, knjigu s posvetom jer se one dugo čuvaju, parfem, majicu i puzzle, šal i kapu, donje rublje ili pidžamu (ovisi kome) i ako je o mami riječ ili najboljoj prijateljici srebrni lančić ili srebrne naušnice.

Kada sam ja bila dijete onda sam najčešće dobivala slatkiše, tehnologiju, cd muziku i filmove i igračke pa bi tako napravila sada da se radi o poklonu za djecu.

Slična pitanja

5 odgovora 2.0k 👀
Margareta Jurisi 01.12.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Margareta Jurisi
4 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 318 👀
2 odgovora 1.3k 👀
5 odgovora 1.4k 👀
3 odgovora 1.2k 👀
2 odgovora 369 👀
1 odgovor 537 👀
4 odgovora 3.7k 👀
1 odgovor 508 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...