Monika Matijević u rubrici Kozmetika i estetika od Monika Matijević
Imam jako dugu kosu koja brzo raste i često moram šišati vrhove. Pošto je to poprilično "mali zahvat" zanima postoji li nekakva tehnika kako sam sebi skratiti vrhove kose i dali je to uopće pametno.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić
odabran od Monika Matijević
 
Najbolji odgovor

Osobno si nikada nisam sama šišala vrhove jer mi je kosa ošišana stepenasto te bi bilo jako teško. Isto tako i vama preporučan da ako vam kosa nije u potpunosti ravna nikako to ne činite. Ukoliko se odlučite na taj korak pobrinite se da vam je kosa ravna. Možda bi bilo najbolje da ju prije toga izravnate peglom za ravnanje kose. Pobrinite se da imate škare koje su jako oštre jer ukoliko to nije tako može nastati samo još više štete. 

Gledala sam par puta prijateljicu kako kosu šiša sama. Ona oduvijek tako radi i ne vidi se nikakva razlika. Nakon što se pobrine za sve prethodno navedeno glavu okrene naopako i onda šiša vrhove tako da budu skroz ravni. Kada završi počešlja se i na ogledalu provjeri dali je sve ravno, ako negdje nije popravi u normalnom ranom položaju. 

Ovo je uvijek riskantno tako da dobro promislite o tome što ako šišanje ne završi dobro. Isto tako možete i otići kod frizera i reći mu da vam ne pere kosu jer ste ju prethodno oprali te će cijena biti manja. Osobno jako rijetko perem kosu kod frizera te mi ju ona najčešće izravna i ošiša, ili malo pošprica vrhove vodom. 

+9 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Baš sam ja jučer o tome razmišljala kako puštam kosu i kako bi bilo dobro da se šišam svaka dva mjeseca, ali su me obeshrabrile cijene koje su za moju duljinu kose 100 ili više kuna. Davati svaka dva mjeseca 100 ili više kuna za puko podrezivanje vrhova je zaista previše. Zato sam krenula razmišljati zašto je ta cijena takva i zaključila sam da tu veliku ulogu igra upravo samo pranje kose i, na kraju, sušenje. Zato, možda možete razmisliti o tome da nazovete svog uobičajenog frizera i pitate ga postoji li mogućnost da se dogovorite da Vi sami operete kosu, a oni Vam doslovno samo podrežu vrhove. Ako je potrebno, frizer uvijek može poprskati samo vrhove vodom i tako ih podrezati, a oni se brzo osuše i nemate problema. To je jedna sugestija, a druga je da sami sebi podrežete vrhove. Ja osobno nisam sigurna bih li se usudila pošto moja kosa ipak ima stepenastu strukturu koju volim, ali možda se isto okuražim ako sa frizerom ne uspijem postići dogovor. Postoje na youtube-u videi koji Vam mogu olakšati rezanje kose. Također, bilo bi idealno da imate nekoga doma tko je vješt sa škarama i tko bi Vam mogao podrezati vrhove.
Ivana Horžić od Ivana Horžić
Osobno mi frizerka jako rijetko pere kosu prije. Najčešće ju popegla te ju onda šiš jer je ravna ili jednostavno samo smoči vrhove vodom. Svakako pitajte frizera jer je cijena puno jeftinija, kraće traje, a kosu možete oprati i kod kuće. :)
+8 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
Kosu šišam sama već duže vrijeme i nemam nikakvu posebnu tehniku. Prvenstveni razlog je taj što mogu uštedjeti 150-200 kn na onome što mogu i sama doma napraviti, a kosa mi je ravna tako da nemam problema sa stepenastim šišanjem.

Šišam i svoje sestre ponekad, tako da samo podijelim prednji dio kose i ostavim naprijed, a iza ošišam sve u jednom redu, otprilike 4 cm, a naprijed gdje su šiške malo manje.

Sebe šišam tako da odvojim šiške naprijed te ih ošišam 1-2 cm. Zatim dijelim svaki slijedeći dio kose i uzimam tanji pramen te šišam ravno, sve istu dužinu, otprilike 2 cm, samo toliko da se riješim ispucanih vrhova. Ovu tehniku ponavljam svaka 3-4 tjedana te mogu primijetiti da mi se kvaliteta kose drastično popravila.

Slična pitanja

4 odgovora 794 👀
2 odgovora 4.5k 👀
1 odgovor 510 👀
4 odgovora 17.0k 👀
6 odgovora 420 👀
5 odgovora 2.1k 👀
4 odgovora 695 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...