168 pregleda
Marija User u rubrici Kozmetika i estetika od Marija User [Aktivan] (148 bodova)
uređen od Znatko

Bojati kosu doma ili u salonu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+4 glasa
Iva Murat od Iva Murat [Turboaktivan] (26.5k bodova)

Znam da se najčešće preporučuje bojanje kose u salonu, ali ja ju uvijek bojam kod kuće. Mislim da se i kod kuće kosa može lijepo obojati,  a uštedjet ćete dosta novca. Jedino je problem ako imate dugu kosu ili vam je teško bojati kosu na mjestima koja ne vidite kad se gledate u ogledalo. Zato je dobro imati nekoga da vam pripomogne. Svakako se držite uputstva na kutiji boje za kosu i nemojte držati bolju duže nego što je predviđeno. Imajte na umu da vam boja vjerojatno neće ispasti skroz onako kako je na kutiji jer to ovisi o nijansi vaše kose. Ako vam je stalo do neke precizne nijanse, svakako posjetite frizera. Ako želite nešto kompliciranije poput pramenova, ombre efekta ili blajhanja, svakako to napravite u salonu. Ako odlučite bojati kosu kod kuće, mali savjet je da na čelo, vrat i iza ušiju, prije bojanja nanesete kremu. Tako će sva boja koja završi na koži (a bit će je ) puno lakše otići dolje. 

+3 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.6k bodova)

Nikada ne bih preporučila bojanje kose doma, osim ako to ne radite već godinama ili ako morate bojati samo izrast. Ako radite prvo bojanje doma, odmah odustanite jer se mogu dogoditi brojne štete.

Kao prvo, pogrešna boja kose koju ćete ionako morati popravljati kod frizera te svejedno davati novac frizeru. Zatim. predugo stajanje boje na kosi koja može znatno promijeniti strukturu dlake te uništiti prirodni sjaj kose, što će se kod kvalitetnog frizera rijetko kada dogoditi. A osobito ako se radi o blajhu. Ova tehnika čak ni neki frizeri ne znaju u potpunosti izvesti bez oštećenja vlasi kose.

Sve u svemu, radije uložite u dobrog frizera koji će Vam kosu obojati u biju kakvu želite pa ju nećete morati dirati slijedećih nekoliko mjeseci.

+2 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić [Megaktivan] (13.8k bodova)

Bojanje kose doma bih preporučila isključivo ako koristimo preljev koji se ispire, pa moguća nastala šteta neće ostati trajna. 

Također bih preporučila bojanje kose doma samo ako imamo nekoga tko to radi već godinama, najbolje ako imamo frizerku koja će to učiniti doma s našim materijalom. 

Također u tom slučaju je bitno i dobro se pobrinuti i raspitati oko uzimanja boje i svega ostalog što nam je potrebno. Neka to bude kvalitetna boja, koja nam neće izazvati nikakvu alergiju. Potrebno je imati i zdjelicu u kojoj ćemo napraviti boju i kist s kojim ćemo nanijeti boju na kosu. Bitno je da prilikom nanošenja boje budeš brza da ti se ne bi pretjerano primila na jedan dio, dok će drugi ostati manje obojan. 

Puno jednostavnija i lakša opcija je bojanje kose u salonu. Često puto bojanje kose u salonu nije puno skuplje od bojanja kose doma, jer je i za doma potrebno nabaviti sve prethodno navedeno. 

U salonu će nam frizerka puno bolje odabrat i naći željenu boju. Ona će ju nanijeti puno ravnomjernije i brže. Također frizerka puno bolje zna koliko boja treba stajati na našoj kosi. U konačnici proces je puno jednostavniji i bezbrižniji. 

Slična pitanja

3 odgovora 416 pregleda
3 odgovora 365 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...