2.7k pregleda
Monika Kiris u rubrici Kozmetika i estetika od Monika Kiris

Koje su popularne muške frizure?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Većina muškaraca nosi kratku frizuru, ali na mnogo različitih načina. Rijetki su oni koji se odluče za dugu ili dužu kosu ili oni koji posegnu za farbanjem kose, ako im nije od neke važnosti. 

Stoga, donosim fotografije nekih od poznatih frizura koje su muškarci nosili zadnjih godina (okvir je neke tri godine).

Ovo je promjer kratke kose s poznatom crtom: 

Kratke muške frizure 2021-2022: stvarne fotografije i vrste s imenima

Ovo je primjer istog tipa frizure samo s malo dužom kosom:

Ultra popularne muške frizure za ovu sezonu! (GALERIJA) | Friz

Još jedan tip frizure koji je kraći s poznatom bradom

Modne muške frizure 2022: fotografije trenutnih opcija za kratku, srednju i  dugu kosu

Sljedeći je primjer malo duže frizure koja je svezana u repić:

Modne muške frizure 2022: fotografije trenutnih opcija za kratku, srednju i  dugu kosu

A neki čak i spajaju kraću kosu, dugu kosu i poznatu crtu: 

Muškarci u trendu: Ovo su muške frizure za vas ove sezone! | Friz

Goran Gonar od Goran Gonar
i nisu mi nešto :(
+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Top muške frizure sezone 2022. godine

Poznati splitski barber u suradnji s profesionalnim brendom za njegu i styling kose i brade predstavio trendove šišanja i muške frizure za zimsku sezonu 2022. godine

Dana 16. listopada 2022. su se u prostoru uvjerljivo najbolje uređene pizzerije u Zagrebu, Mrs. Fogg, okupili barberi i frizeri iz cijele Hrvatske kako bi razgovarali o najnovijim trendovima u svijetu muškog groominga.

Mladi splitski barber Domagoj Jukić, u suradnji s profesionalnim brendom za njegu i styling kose i brade, STMNT GROOMING GOODS prezentirao je četiri nova looka, a jedan od modela bio je i poznati hrvatski TikToker.

Danas su muške frizure po svojoj kreativnosti i stilu gotovo jednako raznovrsne kao i ženske. Muškarci svih dobi žele biti njegovani, izgledati ne samo uredno, već i moderno, što je utjecalo na razvoj muškog groominga. Brijačnice postaju it mjesta koja 'moderan' muškarac posjećuje kako bi sredio svoju frizuru i bradu, ali i mjesta koje posjećuje radi opuštanje i druženja s istomišljenicima.

Jedan od takvih prostora je i brijačnica Leekarija u Splitu, a njezin vlasnik, poznati barber i STMNT  ambasador Domagoj Jukić, inspiriran najnovijom suradnjom spomenutog brenda, kolegama iz struke prezentirao je četiri nova looka, koja ujedno predstavljaju najnovije trendove:

Radio sam četiri totalno različita look-a i stila frizura, od visokog i modernog fade-a, preko klasičnijeg izgleda inspiriranog nekim od najpoznatijih glumaca koji su ujedno kroz svoj život bili i #hairgoals modeli mnogim generacijama.“

Profesionalni brend za njegu kose i brade STMNT GROOMING GOODS koji se već etablirao kao brend sa stavom, nastavlja inspirirati zajednicu kroz zanimljive suradnje sa svjetskim i domaćim groomerima, umjetnicima i raznim kreativcima. Za STMNT, kreativnost nema granica! Uostalom, ovo je brend koji su osnovali pioniri modernog barberinga kako bi stvorili nešto istinski izuzetno. Najnovija suradnja STMNT brenda donosi novo izdanje bestseller proizvoda za pranje kose, brade i tijela, All-in-One CLEANSER, a za njegovo novo ruho inspirirano kaligrafijom zaslužan je poznati američki street artist Defer.

#STMNTXDEFER All-in-One Cleanser također je dostupan u ograničenom Artist Edition Gift Box izdanju, koji uključuje STMNT Matte pastu, te ograničeno Pro Box izdanje, koje uključuje STMNT Matte pastu, STMNT Wax Powder i STMNT lak za kosu.

Zadnji nekoliko godina na ulicama možemo uočiti fade frizuru svih oblika, vrsta te varijacija na temu, a kako se moda uvijek vraća, sve popularnije postaju frizure poput mullet/mohawk frizure, tzv. fudbalerka te ravne i kratke šiške.

Postojeći trendovi inspirirali su Domagoja za stvaranje individualnih frizura, prilagođavajući se stilu i načinu života svojih modela, među kojim je bio i poznati hrvatski TikToker Ismael Hadžić, koji je prisutnima izrazio svoje oduševljenje novim lookom, ali i STMNT proizvodima.

Look 1

Mirela Gotal / Produkt

Ismael nosi poprilično jednostavan i prirodan styling, obzirom da frizura ne zahtjeva veliku brigu, a super izgleda i zahvalna je. Ovaj look je svakodnevni street style look koji ide uz sve modne kombinacije. Proizvodi: Matte paste, Shine paste i Grooming spray.

Look 2

Mirela Gotal / Produkt

Bruno također ima prirodan izgled, neuredno-uredan, messy texture stil koji jako dobro izgleda i lako se održava. Također, može se mijenjat u više stilova te iznova nadodavat proizvod bez da se lijepi ili stvrdne kosa. Proizvodi: Powder Spray, Classic Pomade i Hair spray.

Look 3

Mirela Gotal / Produkt

Nadanov look je kominacija i fuzija s naglaskom na 'moderno'. Sa strane i od iza fade nije agresivan ali je super efektivan i zanimljiv, s tim da smo njegove prirodne kovrče još dodatno naglasili. Ovaj look je trenutno u top 3 tražene frizure. Proizvodi: Grooming sprey, Wax powder i Fiber pomada.

Look 4

Mirela Gotal / Produkt

Jure ima kombinaciju zalizanog old school razdjeljka i niskog skin fade-a. Ovaj look je više gentleman style za nekakvu finiju prigodu nego moderan i svakodnevan look. Proizvodi: Fiber Pomada, Matte paste i STMNT ulje za bradu.

Nezaobilazan detalj muških lookova je svakako brada, koja zahtjeva jednaku pažnju, a koja bi se nakon trimanja trebala nahranit i stilizirat s uljem za bradu koje će joj dati određeni sjaj.

Za inspiraciju i više trendi lookova pridružite se STMNT zajednici online putem @STMNTGROOMING Instagram profila, a novo i ograničeno izdanje #STMNTXDEFER All-in-One Cleanser-a, kao i sve ostale STMNT proizvode potražite u Hairshop-u te u odabranim salonima u Hrvatskoj.

Marin Duganđija od Marin Duganđija
Look1 najbolji ;)
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...