Tko je dobar web-programer?

773 pogleda
pitano 11.12.2013. u kategoriji Web Programiranje od korisnika i_mark

Zanima me kako da saznam prije angažmana web programera ili web developerske tvrtke - tko je dobar web programer? Ili da li neka kompanija ima dobre web programere? Koga da odaberem? Postoji li neka metrika za to?

Marinko Zadro commented 20.12.2013. od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova)
[OGLAS] Dobri programeri mi se mogu slobodno javiti na moj wall ovdje za dogovor oko izrade jednih web stranica.

4 odgovor(a)

+9 glasova
Saša Stanković odgovoreno 11.12.2013. od korisnika Saša Stanković Aktivan (924 bodova)
selected 16.12.2013. od korisnika Znatko
 
Najbolji odgovor
Ako vam je potrebna tvrtka za razvoj nekog proizvoda onda je najbolje pogledati tko je radio za konkurenciju ili nađete super rješenja iz drugih branši (koja vam se sviđaju) i saznate tko je to radio.

Ako tražite programera onda je najbolje naprviti neki test.
+4 glasova
Znatko odgovoreno 13.12.2013. od korisnika Znatko Aktivan (901 bodova)

Web programer je osoba koja samostalno ili u organiziranoj grupi programira tj. stvara web program - web aplikaciju, web softver, web servis ili web stranicu. Uz ovu opću definiciju mogu se sakriti i tzv. "kvazi web programeri", pa čak i dobri programeri - za druge tipove aplikacija, npr. za stand-alone ili mobilne aplikacije, ali ne i za web platformu.

Trebate dobrog web programera? Potražite web programera na webu, preko poznastava, uz pomoć Znatka ili Web::Edukacije ili na nekoj konferenciji kao što je Weboo te otvoreno porazgovarajte s njim. Vaša inicijalna ideja će se tada početi razvijati u nešto smisleno. Dobar web-programer, jednostavno - programira! Dobar web programer se ne bavi web-marketingom. Dobar web programer ne izrađuje svoje web aplikacije na kojima izravno zarađuje dodani novac. On jednostavno programira web aplikacije za klijenta i za to treba biti dobro plaćen. On svakodnevno istražuje i uči o novim metodologijama i pristupima web-programiranju. E to je upravo web programer kojeg Vi tražite!
 
Pri tome potražite dobrog web programera s kojim ćete moći komunicirati izravno - ili telefonski ili putem Skype-a/Hangouts-a jer ne želite dugo čekati odgovor na njegov e-mail. To Vam je bitno jer ćete tokom procesa izrade web stranice vrlo intenzivno komunicirati sa dobrim web programerom. Najčešće web programeri vole raditi iz topline svog doma. Nemojte im to uskratiti jer će u drugačijoj okolini postati manje efikasni.
 
Zatrebate li tokom izrade Vaše web aplikacije zbog proširenja posla dodatne web programere odmah u početku se raspitajte da li web programer zna i druge kvalitetne web programere. Nemoguće je da je on jedini jer dobri web programeri znaju i druge dobre web programere (upoznaju ju ih na druženjima kao što je i Web::Strategija ili sličnna događanja).
 
Kako biste zadržali dobrog web programera uvijek mu možete ponuditi bonus za na vrijeme i kvalitetno odrađene web aplikacije. Također, dopustite dobrom web programeru da postane Vaš poslovni partner. No, i najčešći poslovni odnos "klijent-naručitelj" može biti dobitna formula Vaše dugoročne suradnje sa dobrim programerom.
 
Za kraj, zaželiti ćemo Vam sreću u potrazi za dobrim web programerom. Ovog trena deseci njih u našoj regiji čekaju da im se javite s prijedlogom za Vaš odličan posao! :)
Znatko pitano 19.12.2013. u kategoriji Web Programiranje od korisnika Znatko Aktivan (901 bodova) Koji programski jezik preporučate za web-programiranje?
–2 glasova
Marinko Zadro odgovoreno 22.12.2013. od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova)
Dobar je onaj koji napravi bolju skriptu za web stranicu od onog lošijeg. I dodatni faktor bi mogao biti brzina (koliko brzo?) i cijena (koliko je jeftiniji?). No, u današnje vrijeme kada je sve beseplatno dostupno na internetu, mislim da bi niža cijena bila mnogima ključan faktor za odabir dobrog web-programera.
+4 glasova
Ivanhoe M. odgovoreno 03.01.2014. od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (6,008 bodova)

Možda pomogne ovakav odgovor - ZNAM TKO NIJE:

  • grafički dizajner (DTP, tisak, ...)
  • informatičar, "klasični" (C++, Java, ...)
  • sistemaš (NT, Debian, SuSE, ...)
  • marketingaš (zakup medijskog prostora, kreativa, ...)
  • PR-ovac (priprema, slanje i follow-up PR-a, ...)
  • community manager (Facebook, Twitter, ...)

No, nekad imam osjećaj da upravo svi oni misle da znaju dobro web-programirati. ;)

Ovime ne omalovažavam ničiju struku, već poštujem njihovu, a neka oni poštuju i struku web-programiranja. Čist račun - duga ljubav i međusobno uvažavanje. Hvala.

 

Slična pitanja

7 odgovora 1,114 pogleda
2 odgovora 198 pogleda
1 odgovor 732 pogleda
Zoran pitano 10.01.2014. u kategoriji Web Programiranje od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova)
1 odgovor 419 pogleda
1 odgovor 1,059 pogleda
2 odgovora 183 pogleda
1 odgovor 409 pogleda
2 odgovora 582 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,051 pitanja

2,673 odgovora

1,320 komentara

692 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...