u rubrici Programiranje od

Zanima me kako da saznam prije angažmana web programera ili web developerske tvrtke - tko je dobar web programer? Ili da li neka kompanija ima dobre web programere? Koga da odaberem? Postoji li neka metrika za to?

Marinko Zadro od
[OGLAS] Dobri programeri mi se mogu slobodno javiti na moj wall ovdje za dogovor oko izrade jednih web stranica.‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+12 glasa
Saša Stanković od
odabran od Znatko
 
Najbolji odgovor
Ako vam je potrebna tvrtka za razvoj nekog proizvoda onda je najbolje pogledati tko je radio za konkurenciju ili nađete super rješenja iz drugih branši (koja vam se sviđaju) i saznate tko je to radio.

Ako tražite programera onda je najbolje naprviti neki test.
+7 glasa
Znatko od

Web programer je osoba koja samostalno ili u organiziranoj grupi programira tj. stvara web program - web aplikaciju, web softver, web servis ili web stranicu. Uz ovu opću definiciju mogu se sakriti i tzv. "kvazi web programeri", pa čak i dobri programeri - za druge tipove aplikacija, npr. za stand-alone ili mobilne aplikacije, ali ne i za web platformu.

Trebate dobrog web programera? Potražite web programera na webu, preko poznastava, uz pomoć Znatka ili Web::Edukacije ili na nekoj konferenciji kao što je Weboo te otvoreno porazgovarajte s njim. Vaša inicijalna ideja će se tada početi razvijati u nešto smisleno. Dobar web-programer, jednostavno - programira! Dobar web programer se ne bavi web-marketingom. Dobar web programer ne izrađuje svoje web aplikacije na kojima izravno zarađuje dodani novac. On jednostavno programira web aplikacije za klijenta i za to treba biti dobro plaćen. On svakodnevno istražuje i uči o novim metodologijama i pristupima web-programiranju. E to je upravo web programer kojeg Vi tražite!
 
Pri tome potražite dobrog web programera s kojim ćete moći komunicirati izravno - ili telefonski ili putem Skype-a/Hangouts-a jer ne želite dugo čekati odgovor na njegov e-mail. To Vam je bitno jer ćete tokom procesa izrade web stranice vrlo intenzivno komunicirati sa dobrim web programerom. Najčešće web programeri vole raditi iz topline svog doma. Nemojte im to uskratiti jer će u drugačijoj okolini postati manje efikasni.
 
Zatrebate li tokom izrade Vaše web aplikacije zbog proširenja posla dodatne web programere odmah u početku se raspitajte da li web programer zna i druge kvalitetne web programere. Nemoguće je da je on jedini jer dobri web programeri znaju i druge dobre web programere (upoznaju ju ih na druženjima kao što je i Web::Strategija ili sličnna događanja).
 
Kako biste zadržali dobrog web programera uvijek mu možete ponuditi bonus za na vrijeme i kvalitetno odrađene web aplikacije. Također, dopustite dobrom web programeru da postane Vaš poslovni partner. No, i najčešći poslovni odnos "klijent-naručitelj" može biti dobitna formula Vaše dugoročne suradnje sa dobrim programerom.
 
Za kraj, zaželiti ćemo Vam sreću u potrazi za dobrim web programerom. Ovog trena deseci njih u našoj regiji čekaju da im se javite s prijedlogom za Vaš odličan posao! :)
+7 glasa
Ivan Bilić od

Možda pomogne ovakav odgovor - ZNAM TKO NIJE:

  • grafički dizajner (DTP, tisak, ...)
  • informatičar, "klasični" (C++, Java, ...)
  • sistemaš (NT, Debian, SuSE, ...)
  • marketingaš (zakup medijskog prostora, kreativa, ...)
  • PR-ovac (priprema, slanje i follow-up PR-a, ...)
  • community manager (Facebook, Twitter, ...)

No, nekad imam osjećaj da upravo svi oni misle da znaju dobro web-programirati. ;)

Ovime ne omalovažavam ničiju struku, već poštujem njihovu, a neka oni poštuju i struku web-programiranja. Čist račun - duga ljubav i međusobno uvažavanje. Hvala.

 

+1 glas
Marinko Zadro od
Dobar je onaj koji napravi bolju skriptu za web stranicu od onog lošijeg. I dodatni faktor bi mogao biti brzina (koliko brzo?) i cijena (koliko je jeftiniji?). No, u današnje vrijeme kada je sve beseplatno dostupno na internetu, mislim da bi niža cijena bila mnogima ključan faktor za odabir dobrog web-programera.

Slična pitanja

7 odgovora 1.9k 👀
2 odgovora 411 👀
1 odgovor 415 👀
Kruno Žagar 06.12.2021. pitanje u rubrici Programiranje od Kruno Žagar
2 odgovora 641 👀
Dario Volarić 25.04.2014. pitanje u rubrici Programiranje od Dario Volarić
1 odgovor 1.3k 👀
1 odgovor 411 👀
Ivana Basar 02.09.2020. pitanje u rubrici Programiranje od Ivana Basar
2 odgovora 1.7k 👀
1 odgovor 582 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...