Marin Barić u rubrici Poslovanje od
Imate li ideje kako pokrenuti posao od doma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+17 glasa
Ivana Horžić od
odabran od Marin Barić
 
Najbolji odgovor

Pokrenuti novi posao uvijek je zahtjevno i užurbano, sa puno stresa. Puno je toga o čemu se treba razmišljati: 

  • Jeste li sigurni da se želite baviti tim poslom?
Dakle najprije dobro razmislite dali je to dobar posao i želite li se njime baviti. Najbitnije je da budete sigurni da će s vremenom taj posao donijeti neki prihod jer to i je cilj posla. Raspitajte se kod drugih ljudi koji se bave sličnim poslom, dali je teško pokrenuti takvu vrstu posla od doma, koliko vremena i volje ono zahtijeva...
  • Imate li potrebne uvjete za rad od doma?
Najbitnije je da si stvorite potrebne uvjete za rad od doma. Idealno bi bilo kada biste si pripremili jednu sobu koja je namijenjena isključivo za rad toga posla, bilo da je riječ o nekakvom poslu koju se obavlja kompjuterski ili se nešto izrađuje. Također si probajte organizirati određeno vrijeme koje budete svakodnevno provodili radeći. Nema veze što radite od doma, svakako bi vam bilo lakše početi raditi ako si uzmete okvirno kada planirate raditi. 
  • Raspitajte se o mogućim poticajima (novčana sredstva).
Država danas daje novčana sredstva kao poticaj za razne vrste poslova. Također sve češće i za one male obrte koji se rade od doma. Svakako se raspitajte o tim mogućnostima. 
  • Imate li podršku obitelji (ukoliko zapnete negdje)?
Jako je bitno da ukoliko živite s obitelji imate njihovu podršku. Dogovorite se s njima da imate svoj potrebni mir dok radite. Također ukoliko se desi nešto što ne možete sami odraditi morate biti sigurni da će vam oni pomoći. Pitajte njih što oni misle o određenom poslu i radu od doma.
 
Rad od doma je zaista super jer si sami možete odraditi kada budete radili. Imate potreban mir i nikada ne morate putovati daleko na podao. Samo budite sigurni da je to ono što zaista želite i sve će biti uredu s vremenom. 
+14 glasa
Sanja Veletanlić od

Prvo se pripremite na to da ćete dobiti najgoreg šefa kojeg ste ikad imali - sebe. Barem u početku, radit ćete više nego ikad, nećete imati vikende, nećete imati radno vrijeme, a plaća će vam biti nikakva. Dobra je stvar da se to sve može promijeniti, no u početku računajte da neće biti lako. 

Ako pokrećete posao od doma, pokrenite nešto što volite i u čemu ste zaista dobri. Tako će vam biti lakše pregrmiti sve druge izazove. 

Kako se ja bavim virtualnom asistencijom, moj savjet onima koji razmišljaju o tome da postanu virtualni asistenti: probajte prvo to raditi uz posao koji trenutno imate. Testirajte koliko vam se sviđa posao virtualnog asistenta i koliko vam to leži tako da napravite profil na nekoj od platformi poput Upworka. 

Ne morate davati otkaz i otvarati svoje poduzeće da biste provjerili kako je to. Legalno možete raditi kao freelancer (i platiti porez na to) i uz svoj stalni posao. Kad vidite kako to u stvarnosti izgleda kad se natječete za neki posao, kako u stvarnosti izgledaju te suradnje, kako izgleda komunikacija s klijentima, kakvi poslovi se uopće nude i kako je to raditi od doma - onda odlučite. 


Sanja Veletanlić

Go2human Hub 

Spajamo virtualne asistente i tvrtke i pomažemo im izgraditi dobar i pouzdan poslovni odnos.

+12 glasa
Mihael Fernežir od

Za pokretanje dobrog i kvalitetnog posla od doma potrebno je nekoliko različitih uvjeta i faktora. Naravno, takvu vrstu posla pokrećemo s ciljem zarade te ako mislimo da je to bolji način zarade negoli klasični posao u nekoj firmi, odnosno kod nekog poslodavca.

Prije svega, prvi uvjet je taj da imate prostor u kojem možete raditi. Naravno, za svaki posao treba neki određeni fizički prostor, pa je time bitno da si ga osigurate tamo gdje vam je najbolje. Drugi faktor jest faktor zarade, jer ako je mala mogućnost zarade, onda se ni ne isplati pokretati takvu vrstu posla. Nadalje, bitno je i da su ostali vaši ukućani upoznati s tom činjenicom i da se slažu s tim, jer nije lako raditi u atmosferi kada nekom oko vas ne paše da radite to što radite. I za kraj se ne bi bilo loše raspitati u krugovima prijatelja i poznanika o nekim dodatnim idejama i mogućnostima.

Slična pitanja

3 odgovora 372 👀
2 odgovora 354 👀
1 odgovor 209 👀
1 odgovor 347 👀
Robert Mali 20.04.2016. pitanje u rubrici Poslovanje od Robert Mali
1 odgovor 329 👀
4 odgovora 1.1k 👀
2 odgovora 1.9k 👀
2 odgovora 365 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...