136 pregleda
Lovro G u rubrici Osobni razvoj od Lovro G [Aktivan] (348 bodova)
Poznata je fraza da se najbolje uči iz vlastitih grešaka. Ako je to tako, zašto se onda svejedno bojimo griješiti i prepustiti izazovu?
Tomislav Gatara od Tomislav Gatara [Superaktivan] (3.3k bodova)
Ako je učimo iz svojih pogrešaka, zašto ih izbjegavamo raditi češće?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.7k bodova)
odabran od Lovro G
 
Najbolji odgovor
Zato što takvih fraza postajemo svjesni najčešće upravo nakon neposrednog iskustva ili puno kasnije. To je jednako tome kada morate nekome reći da mora prekinuti s nekom osobom jer je loša. Zaljubljena osoba u tim trenucima neće moći pojmiti to što govorite, ali nakon nekog vremena poslije prekida bit će joj sve jasno. Razmišljat će o toj vezi i vidjet će jasno što je sve u toj vezi bilo pogrešno. Isto tako je i sa učenjem iz naših grešaka. Mi iz njih učimo tek nakon što pogriješimo i to je taj prirodan slijed. Zato je normalno da se bojimo pri svakom novom izazovu ili pri svakoj novoj mogućnosti da pogriješimo.
+7 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić [Megaktivan] (12.7k bodova)
Mislim da je prirodno bojati se bilo čega, a pogotovo toga da ćete pogriješiti. To je nešto što će svaki čovjek osjetiti barem jednom u životu. Strah je urođena, genetski programirana reakcija na nešto opasno, neki prijeteći ili bolan podražaj. To je primarna emocija, kao što su to sreća, tuga, iznenađenje, ljutnja i gađenje, što znači da se u različitim kulturama izražava na isti ili sličan način, odnosno da izražavanje straha nije naučeno već prirođeno.

Ponekad se može dogoditi da greška nije samo greška i teško je se može ispraviti. Naravno, gotovo uvijek se može naći alternativno rješenje za naš problem, ali svi uvijek nekako volimo da nam ide onako kako smo mi to zamislili pa ne želimo ni razmišljati o alternativnim rješenjima. Osim toga, ukoliko još niste prošli kroz takvu ili sličnu situaciju, normalno da ćete se možda osjećati zabrinuto ili uplašeno.

Slična pitanja

5 odgovora 283 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.2k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...