Lovro Gorup u rubrici Turizam i putovanja od Lovro Gorup
Šalju li se i dalje razglednice?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+5 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor
Iz osobnog iskustva mogu reći da sam zadnju razglednicu primila u ljetu 2018. godine. Kao mala obavezno sam slala razglednice rodbini, kumovima, susjedima i prijateljima, ali sam s godinama prestala jer sam ih i sama prestala dobivati. Mislim da je trenutno popularnije poslati fotografije preko društvenih mreža, ako je netko na putovanju ili ljetovanju, zato što je jeftinije i puno brže. Iako podržavam tradicije i običaje, vrlo vjerojatno više nikada neću poslati razglednicu zbog spore Hrvatske pošte.
+4 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić
Zadnji put kad sam nekome poslao razglednicu je bilo prije 6 godina uz pomoc roditelja iz Italije, tocnije Venecije. Ne sjecam se vise da sam opce cuo da je netko od mojih poznanika i prijatelja nekome poslao razglednicu ili da ju je primio.

Zbog enormnog rasta tehnologije tj. drustvenih mreza poput Facebooka, Instagrama, razglednice su znacajno izgubile na svome znacaju. Mislim da osobe starije zivotne dobi jos salju razglednice jer su na takav nacin naucili ''komunicirati'' sa svojim prijateljima gdje su i kada bili a i zbog razloga sto nisu nauceni koristiti internet tj. drustvene mreze.

U zakljucku, razglednica jos ima ali u znacajno manjem broju nego prije pojave drustvenih mreza, tocnije Facebooka.
+3 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Dugo nisam dobila ni pismo ni razglednicu, sve me to sjeća na djetinjstvo, koje je bilo optimistično, pozitivno, dobro ono vrijeme bez pameti i brige, imala sam roditelja koji je živio u inozemstvu i slao bi mi razglednice svaki tjedan i to bi me jako veselilo, razglednica bi došla često na kraju svakog tjedna a danas imamo viber i čujemo se tako svaki dan. Moram priznati da bi bila jako vesela kada bi dobila razglednicu u kasliću jer bi me sjetila na djetinjstvo ali razumjem zašto se to više ne isplati, ni sama nikome neću slati razglednice kada postoje društvene mreže i sve se dobu u roku odmah preko interneta.
+2 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
Razglednice se danas možda ne šalju toliko često, ali se zato skupljaju, poput suvenira. Imam nekoliko prijateljica koje kupuju razglednicu na svakom putovanju. Ne zato da bi ju poslali, nego zato da imaju uspomenu iz tog grada. Mislim da je to vrlo domišljata ideja koja ipak čuva staru tradiciju razglednica.

Razglednicu nisam poslala od svoje 15-te godine. Nekada sam obožavala slati razglednice, ali je odjednom ta potreba prestala.  Dolaskom tehnologije, društvene mreže su zamijenile razglednice koje nikada nisu kasnije nisu ponovo oživjele.

Slična pitanja

2 odgovora 297 👀
3 odgovora 491 👀
3 odgovora 3.5k 👀
2 odgovora 445 👀
3 odgovora 1.0k 👀
2 odgovora 1.2k 👀
3 odgovora 2.6k 👀
1 odgovor 154 👀
1 odgovor 433 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...