459 pregleda
Marija Miljević u rubrici Kontakti od Marija Miljević (10.4k bodova)

Čemu služe PRIVATNE PORUKE i kako se one koriste na Znatku? Da li su one kao email ili kao neki chat? Da li su poruke stvarno privatne?

Mislim da svaka korisnica (i korisnik) može pristupiti svojim privatnim porukama koje je ili poslala ili primila na ovim tu mjestima:

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+17 glasa
Znatko od Znatko (6.5k bodova)
odabran od Marija Miljević
 
Najbolji odgovor

PRIVATNE PORUKE NA ZNATKU

Privatne poruke na Znatku su službeno uvedene od danas tj. od 23.10.2021. i omogućavaju korisnicima registriranim na Znatku da međusobno privatno razgovaraju slanjem jednostavnih tekstualnih poruka (kao SMS) koje vide samo pošiljatelj i primatelj poruke. Dakle, tu se na Znatku naglašava privatnost kroz softversko rješenje koje omogućuje da takve poruke neće biti dostupne javnosti.

Privatne poruke na Znatku

KAKO POSLATI NEKOM PRIVATNU PORUKU?

Da biste poslali drugom korisniku Znatka privatnu poruku potrebno je da ste registrirani korisnika Znatka (ovdje se registrirate) i da se ulogirani (login je ovdje). Ako već jeste to sve, onda dođete prvo na profil korisnika kojem želite poslati privatnu poruku i tu sve počinje. :)

Na njegovom ili njezinom profilu, ispod profilne slike nalazi se redak "Titula" gdje najčešće piše "Registrirani korisnik", ali i neke druge titule. Ovdje se nalazi zelena tipka "Pošalji privatnu poruku" gdje klikom na istu dolazite na novu stranicu gdje možete upisati poruku za tog korisnika. Ako ne vidite zelenu tipku "Pošalji privatnu poruku", vjerojatno je taj korisnik blokirao primanje privatnih poruka i s takvim korisnikom jednostavno ne možete komunicirati.

Ovu privatnu poruku šaljete pod Vašim korisničkim imenom dok Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena. Osim ako ju ne navedete unutar teksta svoje poruke. Primatelju privatne poruke doći će i e-mail obavijest da je primio od Vas privatnu poruku na Znatku te će moći jednostavno odgovoriti na nju na isti način na koji ste mu Vi poslali privatnu poruku.

KAKO ODGOVORITI NEKOME KROZ PRIVATNU PORUKU?

Sve poruke koje je korisnik primio na Znatku mogu se vidjeti ovdje. Također, do svojih privatnih poruka svaki korisnik može doći tako što prvo dođe na svoj osobni javni profil te u gornjem podizborniku odabere opciju "Privatne poruke". Kada se uđe u pregled privatnih poruka, podizbornik se mijenja i sastoji se od dvije opcije:

  1. Primljene (poruke)
  2. Poslane (poruke)

Pod opcijom "Primljene" vide se sve primljene poruke i ova opcija se još naziva - Inbox. Druga opcija "Poslane" prikazuje sve poruke koje ste poslali drugim korisnicima Znatka. Svaku i primljenu i poslanu poruku možete izbrisati ikonom kante za smeće. Također, klikom na ikonu sa srelicom možete na svaku poruku ovdje izlistanu odgovoriti (reply) tom istom korisniku s kojim imate razmijenjenu poruku kroz pisanje i slanje nove poruke.


VAŽNO !!! Pazite kako se obraćate kroz privatne poruke drugim korisnicima jer bilo kakvo vrijeđanje, omalovažavanje i kršenje drugih pravila propisanih Znatkovim pravilnikom može rezultirati, nakon prijave (!), opomenom, kaznom ili isključenjem korisnika za Znatka. Zato budite pristojni kroz privatne poruke i biti će sve u redu. U slučaju da se želite prijaviti iskrivljeno ponašanje drugog korisnika kroz privatne poruke Vama, javite se Znatku. Također, kroz privatne poruke.

+11 glasa
Nino Marić od Nino Marić (15.8k bodova)

Dodao bih još jedan detalj koji sam saznao radeći za Znatka, a što nisam znao prije. Kada dobijete u Inbox obavijest o privatnoj poruci i napravite odgovor na tu poruku (eng. reply), niste odgovorili na tu poruku!

Možda je malo zbunjujuće, ali da biste odgovorili meni ili bilo kome drugom, morate kliknuti na link u poruci, doći na Znatka (ulogirati se ako treba) i tu napisati i poslati novu privatnu poruku na Znatku kako bi drugi korisnik dobio Vaš odgovor. To je jedino ispravno za valjanu međusobnu komunikaciju.

Ako odgovorite na email poruku u Vašem Gmail ili Yahoo Inbox-u, ta poruka NEĆE stići do osobe koja Vas je kontaktirala. :(

Nadam se da Vam je ovaj moj savjet pomogao. :)

+5 glasa
Ana Primorac od Ana Primorac (5.3k bodova)

Vidim da moram biti prijavljena na login prije nego šaljem te što zovete privatne poruke.Ja ih zovem samo ... poruka! :)

uglavnom, kad sam prijavljena onda poruke mogu slati. inače ne mogu. kada izađem van sa znatka prvo se moram ponovo prijaviti, tek onda mogu slati poruke. 

jednostavnije je nekome odgovoriti na poruku nego kad idem prva poslati. jer onda prvo tražim i tražim profil. tek na profilnoj stranici ima klik gumb za slat poruku. toj osobi. nije kao email.

pa pazite na to. mene je to u početku zbunilo.

Znatko od Znatko (6.5k bodova)
Khm, hvala... na osobnom viđenju privatnih poruka na Znatku. :)

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Marija Miljević 01.11.2022. pitanje u rubrici Internet od Marija Miljević (10.4k bodova)
3 odgovora
3 odgovora
Ana Primorac 21.10.2022. pitanje u rubrici Kontakti od Ana Primorac (5.3k bodova)
3 odgovora
Znatkica 13.10.2020. pitanje u rubrici Internet od Znatkica (5.3k bodova)
1 odgovor
Biljana Tandara 25.09.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Biljana Tandara (3.8k bodova)
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...